Finale SBB-Competitie voor Jonge Pony’s - Topponysport op toplocatie

LRV Vissenaken-Glabbeek beschikt sinds afgelopen jaar over een geweldige accommodatie met een grote eb- en vloed-piste. Op Pinkstermaandag zette de Vlaams-Brabantse club haar accommodatie graag open voor de Nationale Finale van de SBB- Competitie voor Jonge Pony’s. Het werd een zonovergoten dag waarin de talentvolle pony’s en hun al even talentvolle ruitertjes hun talenten lieten zien in de spring- en/of dressuurpistes. 

zesjarigen

Bij de zesjarige D-pony’s sprongen 14 combinaties naar de barrage, na twee foutloze basisomlopen. In de barrage bleven nog eens vijf pony’s foutloos. De snelste van die vijf was Vonk van de Groenheuvel. Vonk is een zoon van Daho de Paradis (v. Ulk d’Ete) en werd gefokt bij Dries Ceuppens in Geel.  Frédérique Van De Vijver (LRV Eksaarde Doorslaar) stuurde de zesjarige pony maar liefst, 3 seconden sneller rond dan het nummer twee. Sterk.  De tweede plaats gaat eveneens naar een fokproduct van Dries Ceuppen. Velvet van de Groenheuvel  is een merrie van Rob Roy van het Klavertje (v. Paul SG) uit een Calipso van de Vondelhoeve-moeder. Nanou Mattheus (LRV Heist op den Berg) reed deze Brp-pony naar drie foutloze optredens in Vissenaken. Ook plaatselijke vedette Xander Gijbrechts (LRV Vissenaken-Glabbeek) slaagde daar in met Orchid’s Torontha (v. Kanshebber). Plaats vier is voor Vita van het Weidsehof (v. Kadans van de Groenheuvel – fokkers: Marnix & Kurt Laemont) onder het springzadel van Luna Laemont (LRV Maarkedal). Leen Free (LRV Peer) sprong met Bumblebee (v. Reekamp’s Slogan) naar plaats vijf.

Bij de dressuurcollega’s gaat de zege in de reeks 6-jarige D-pony’s, naar Little Vitalis onder het zadel van Louise Creemers. Plaats twee is voor Katrijn Bosh met Gessa’s Fangio.  Versace v/h Hertog Janshof (v. Djbouti YS) gefokt bij Nicolas Bilsen in Lier liep onder het dressuurzadel van Merel Meganck (LRV Arendonk) naar plaats drie. Max Adriaensen (LRV Rijkevorsel) reed Vivi Vas Y naar de vierde plaats, voor Nanou Mattheus (LRV Heist op den Berg) met Velvet van de Groenheuvel, die ook in dressuur over aardig wat talent blijkt te beschikken.

Bij de zesjarige C-pony’s gaat de zege dankzij een dubbel foutloze omloop naar Ferre De Cock (lRV Eksaarde Doorslaar) met Star Light. Quintine vh Paardeveld sprong onder het zadel van Elise Thierens  (LRV Moerzeke) naar zilver. Megan Van Heeswijk (LRV Merksplas) mocht samen met Elise op het tweede podiumtrapje stappen, ze reed Ventura Optima (v. Mistral Optimus) naar een ex aequo tweede plaats.  In de dressuur bleek Speech Bubble (v. Cyclon Texas) die gefokt werd bij Peter Sterkens, onder het zadel van Jaan Sterkens (LRV Genk) de sterkste. Hij won voor Fenne Falempin (LRV Haasrode Blanden) met Dulce. Warre Geeraerts (LRV Izegem) reed Winetoe vh Paardeveld (v. Golden Riverman) naar brons.

Bij de zesjarige B-pony’s is het goud zowel in dressuur als in het springen voor Cutie Dior (v. Golden Riverman) en Finn Van Acker (LRV Lochristi).  Kato Van de Vyver (LRV) reed Rayka van het Weidsehof naar winst in het springen van de  zesjarige A-pony’s.

vijfjarigen

Milly Van Stal het Noordereind (v. Vanity van Buxushof) sprong naar winst bij de vijfjarige kleine A-pony’s naar winst met Liedewij Van De Sijpe (LRV Moerzeke). Hanne De Pauw (LRV Koningshooikt) en Walli van de Nieuweheide (Cassius DJ – fokker: Jan Ceusters in Geel) sprongen naar de nationale titel bij de vijfjarige B-pony’s.  In dressuur ging de zege naar Wonder van het Rozendaelhof (Twice-As-Nice vh Rozendaelhof – Fokker: Jan Fockaert uit Itegem) onder het zadel van Jesse Van Steen (LRV Bornem). Bij de vijfjarige C-pony’s was de gouden medaille voor Winooah de Weikes (v. Quint van de Groenheuvel – fokker: Jozef Meeus), onder het springzadel van Camille De Munck (LRV Pepingen). In de dressuur ging de overwinning naar Manouk Bloemendael (v. Orlando) met Savennah Das (LRV Kaulille) in het zadel.

Tien vijfjarige D-pony’s sprongen naar de barrage. Ipa Bellerose D’Andaine (v. Silver Bert) was de snelste foutloze pony met Millie Siccard (LRV Oud-Turnhout) in het zadel.  Iris Van Hout (LRV Leopoldsburg) reed Mistral naar zilver, voor Frédérique Van De Vyver (LRV Eksaarde Doorslaar) met Cruz vd Molendreef (v. Cabrio vd Heffinck).  In de dressuur bleek de veelzijdige White Face VTS (v. Dreiklang AT) de sterkste. Josse Verstappen (LRV Lichtaart) reed de goedgekeurde hengst naar de nationale titel.  Mille Siccard reed Ipa Bellerose D’Andaine (v. Silver Bert) naar zilver. Lotte De Pauw (LRV Koningshooikt) met Wizard van de Goorhoeve (v. Tricolore van het Klavertje).

vierjarigen

Bij de vierjarige B-pony’s sprongen twee pony’s naar een dubbel foutloze omloop. Lente (v. Flaming Rudy) onder het zadel van Hannes Ruell (LRV Vissenaken-Glabbeek) en Vinz De Weerdt met de goedgekeurde Brp-hengst Apple Juice v/h Rozendaelhof (v. Cassius DJ). Kjenta Franco (LRV Bassevelde) reed Azahra van D’ede (v. Konquistador van Orchid’s) naar gedeeld goud met Elodie D’Hooghe (LRV Opwijk) met Ayra van de Nieuwe Heide (v. Socrates Optimus), bij de vierjarige C-pony’s.  Bij de vierjarige D-pony’s sprongen negen pony’s naar een dubbel foutloze omloop en een gedeelde eerste plaats.  Quedusyo des Marronniers met Sem Pieters, Alcatraz van de Rijselpoort (v. Vedet van de Vondelhoeve) met Maura Claerhout (LRV Zonnebeke), Feadh’s Lass (v. Dunleway Seamus) met Millie Siccard (LRV Oud-Turnhout), Alegria met Romy Van Rooy (LRV Merksplas), Keith (v. Spoekedammetje's Nick) met Nore Willemse (LRV Weelde Ravels), All Star van het Klavertje (v. Top Magic van de Groenheuvel) met Lotte De Pauw, Amour van ’t Neerhof (v. Calipso van de Vondelhoeve) met Rosie Sillis en All Star Magic T. van de Risten (v. Top Magic van de Groenheuvel) met Kato Van Elsen.

Bij de vierjarige kleine A-pony’s is het dressuurgoud voor Norbert v. Stal van Poolland (v. Time Out vd Viersprong) onder het zadeltje van Maud Adriaensen (LRV Rijkevorsel). Lien Matterne (LRV Vissenaken Glabbeek) reed Lente (v. Flaming Rudy) naar goud bij de vierjarige B-ponys. In de reeks voor vierjarige C-pony’s is de winst voor Elodie D’hooge (LRV Opwijk) met Ayra van de Nieuwe Heide (v. Socrates Optimus). Bij de vierjarige D-pony’s gaat de overwinning naar de veelzijdige Keith (v. Spoekedammetje's Nick) met Nore Willemse (LRV Weelde Ravels). Achille van ’t Heerle’s Hof (v. Socrates Optimus) liep met Rube Sterckx (LRV Lille) naar zilver, voor Alcatraz van de Rijselpoort (v. Vedet van de Vondelhoeve) met Maura Claerhout (LRV Zonnebeke).

Voor alle resultaten – Klik hier