Favorieten bevestigen op Provinciaal Ruitertornooi LRV Oost-Vlaanderen

LRV Bassevelde organiseerde twee knappe provinciale kampioenschappen. Op zaterdag werden de terreinen ingepalmd door honderden pony’s. Op zondag was het de beurt aan de paarden om er te strijden om de provinciale LRV-titels van Oost-Vlaanderen.

Gert Geeroms is de nieuwe provinciale kampioen in de hoogste springreeks. De ervaren ruiter van LRV Haaltert kon als enige foutloos blijven in de barrage met zijn Ellipse de Lezellec (v. Kannan). Thomas De Cock (LRV Eksaarde Doorslaar) werd met Lanson R (v. Echo van Spieveld) na twee foutloze omlopen tweede voor Stef Robberechts (LRV Moerzeke) en zijn Gytta Hof ter Naillen (v. Nabab de Rêve).  

In de klasse Midden gaat de provinciale titel naar Caitlin Vertongen van LRV Appels met Liberty van ’t Sas (v. Edjaz van ’t Merelsnest). Mirthe Meessens (LRV Kieldrecht Vrasene) reed naar het zilver. In de klasse Licht was er goud voor Stef Robberecht (LRV Moerzeke) met Qualando de Carmel (v. Mosito van het Helllehof).

In de hoogste reeks van de groepsdressuur was het goud voor LRV De Durmeruiters uit Waasmunster. LRV Bassevelde reed naar plaats twee. Bij de viertallen reed LRV Maarkedal naar de eerste plaats.

In de Individuele dressuur zal Imani Van zele (LRV Bassevelde) met haar Carpe Diem (v. Florencio) LRV Oost-Vlaanderen vertegenwoordigen als provinciaal kampioen op het Nationaal Kampioenschap. Ze won afgetekend voor Tine Vermeulen (LRV Eksaarde Doorslaar) met Nimmerdam Special vh Linkebeke (v. Special Agent Amour). Imani eindigde ook nog op de derde plaats met haar tweede paard Lion (v. Bonnie Prince Charlie).

In de klasse Zwaar 2 was het goud voor Evelynn Segers (LRV Sint-Gillis-Waas) met Asanto v/h Trichelhof (v. Apache Trichello). In de klasse Zwaar 1 ging de overwinning naar Tanja Golzenleuchter (LRV Burst) met Kadence van de Snydershoeve (v. Warkant van ’t Gestelhof).

 

- Alle Resultaten -