Eventing - LRV-EK-Kanditaten sterk in Minderhout

Ze hadden er hard naar uitgekeken. De eventing-ruiters/amazones. In Minderhout werd afgelopen weekend de eerste eventingwedstrijd in maanden verreden. Op zaterdag mochten de ponyruiters/amazones en de B en L-combinaties van LRV crossen in de Blauwbossen en omgeving. (verslag volgt). Op zondag was het oa. aan de kandidaten voor het EK voor Landelijke Ruiters om hun vorm te laten zien in de klasse Zwaar (Beker van België).

De LRV-combinaties die op de long-list voor het EK in Lausanne staan presteerden meteen sterk en lieten zien dat ze het cross-country-rijden nog niet verleerd zijn. De resultaten van deze wedstrijd vindt u hier.  De overwinning in de Beker van België powered by Lami-Cell ging naar Peter Sterkens van LRV Genk. 

KLIK HIER voor de Reportage die RTV in Minderhout maakte

Joris Vanspringel die het team begeleidt zag sterke ritten in de cross-country en goeie prestaties in het springonderdeel. Hij ziet vooral nog progressiemarge in de dressuur. De kandidaten komen volgend weekend in actie op Maarsbergen Horse Trials.  Na de driesterren-wedstrijd Maarsbergen wordt er opnieuw geëvalueerd.

EKLausanne

Het EK voor Landelijke Ruiters vindt plaats van 2 tot 5 september in de buurt van het Zwitserse Lausanne. Klik hier voor meer informatie.  

Joris Van Springel

Er werd goed gereden in de cross-country en het jumpingonderdeel. In het dressuuronderdeel is er nog progressie mogelijk. 

Joris Van Springel

Chef d'equipe