Even terugblikken op de eerste Z-indoor van LRV Antwerpen

Lille - Het lijkt misschien nog ver weg met de Kerstdagen en Jumping Mechelen nog op onze agenda, maar in Antwerpen werd al de eerste van twee Z-indoors verreden, richting de provinciale en nationale LRV-Indoorkampioenschappen.

Sakina Van Dijck wint in ZZ en Z1

Op zaterdag werd de rijbaan in Lille omgetoverd in een dressuurpiste. In de allerhoogste reeks (ZZ) ging de zege naar Sakina Van Dijck (LRV Morkhoven) met Sir Classic (v. Sir Donnerhall). Anoek op den Kamp (LRV Oud Turnhout) reed haar Keandra Farena (v. Apache) naar zilver, voor Veerle Oostvogels (LRV Beerse) met Hall-Elujah (v. Sandrohall). Charlotte Mast (LRV Geel ten Aard) reed in deze sterk bezette ring naar de vierde plaats met Explosive van de Kempenhoeve (v. Schumacher). Plaats vijf ging naar Annelies Van Looveren (LRV Mol Achterbos) met haar merrie Odessa van ’t Gestelhof (v. Lord Leatherdale). In de Z2-reeks was het goud voor Sophie Bataille (LRV Lichtaart) met Guess Who (v. Vivaldi). Sanne Soetemans (LRV Grobbendonk) en haar Kulderzipke van ’t Kerstenhof (v. Thunder van de Zuuthoeve) reed naar zilver, voor Rutger Wens (LRV Schoonbroek) met Exotico van de Kempenhoeve (v. Fürst Romancier).  Sakina Van Dijck won haar tweede medaille van de dag met Sumatra A.H. (v. Secret) in de klasse Zwaar 1. Stijn Rombouts (LRV Sint-Lenaarts) reed naar zilver met Rebel King (v. Dream Boy). Het brons in de Z1-reeks was voor Ilonka Heylen (LRV Schriek) met Fürst Haepke (v. Fürst Nymphenburg).

Klik hier voor alle resultaten


Bram Bosch springt met Quadrilla van het Hemeldonk naar winst in de klasse Zwaar

Op zondag sprongen 62 combinaties hun eerste Z-Indoor van het indoor-seizoen 2023-2024. Negen combinaties bleven zowel in de voormiddag-proef als in de namiddagproef foutloos en sprongen naar de barrage. In die barrage sprong Bram Bosh (LRV Lichtaart) foutloos naar de absolute toptijd met de door Jozef Schellekens, gefokte merrie Quadrilla van het Hemeldonk (v. Singular LS La Silla). Rik Heylen (LRV Lille) reed Lentedame (v. Glasgow-W vh Merelsnest) naar het zilver, voor Pieter Vanhoof (LRV Mol Achterbos) met Mycanta (v. Der Senaat). Ook Shelsy Berkvens (LRV Beerse) en haar Palma VG (v. Gitano) bleef foutloos in de barrage, het leverde haar een vierde plaats op, voor Dorien De Koning (LRV Rijkevorsel) met haar trouwe vriend Hassan (v. Quadrillo) en Evelien Kenis (LRV Beerse) met Eleonoor van het Eegdeken (v. Numero Uno). Pieter Vanhoof reed Riba HS (v. Jenson van ’t Meulenhof) naar plaats zeven. Jonas Van Dijck (LRV Broechem) reed Orage d’Ete v/ Barthoeve (v. Thunder van de Zuuthoeve) naar plaats acht. Voor EK-ruiter Steven Mariën (LRV Herenthout) met Noortje van de Wendy Kurt Hoeve (v. Contadoro van de Helle), die bewees dat eventingpaarden/combinaties ook goed kunnen springen.

Rik Heylen wint de klasse Midden met Rocco Blue

In de klasse Midden was de zege voor Rik Heylen (LRV Lille) met Rocco Blue (v. Le Blue Diamond). Plaats twee was voor Mario Caluwé (LRV Puurs) met Noxx (v. Falco). Hanne Goris (LRV Merksplas) die met Notify Castanoo (v. Kannan), een dag eerder ook al een knappe zevende plaats haalde in de dressuurklasse Zwaar 1.  Veelzijdig dus. Typisch #beleefLRV

Klik hier voor alle resultaten