Elf merriestammen aan de start van de Antwerpse Breeders Cup

Bij de foto: Eric Timmermans - fokker van de in 2022 winnende Winny-stam

 

Vrijdagavond 20u. staan elf Antwerpse merriestammen aan de start met drie producten voor de Breeders Cup in het kader van de provinciale indoor van LRV Antwerpen ( HC Moervelden – Broechem). Er wordt gesprongen op een hoogte van 1M, 1.10M en 1.20M.

Eddy Laeremans (voorzitter LRV Antwerpen): Destijds is deze Breeders Cup gestart op initiatief van Laurent Spits, in navolging van de toenmalige Lugano Cup, nu omgedoopt tot Darco Cup. Het was de bedoeling om de inspanningen van de fokkers in de kijker te plaatsen in een teamwedstrijd, volgens de principes van LRV. Het is fijn dat naast een aantal gerenommeerde stammerries ook enkele nieuwe merries meedoen. Hoewel het niet altijd vanzelfsprekend is om een merriestam uit te brengen, met drachtige merries of jonge paarden, willen ook deze fokkers hun fokkerij onder de aandacht brengen. Dat door deze wedstrijd al verschillende jonge stammerries onder de aandacht kwamen, bewijzen de erelijsten van de laatste jaren. Merrielijnen die niet toevallig daarna op de wedstrijden jonge paarden ook goed presteerden of fokkers die hun fokproducten goed konden verkopen.

De wedstrijd verloopt over 3 omlopen. De barrage wordt verreden door de volledige equipe. Er zal steeds een barrage gereden worden van minimum 8 en maximum 10 equipes. Komen in aanmerking voor de barrage: Alle stammen met 3 foutloze omlopen OF de 8 à 10 beste stammen op strafpunten en tijd uit de omloop. De eventueel behaalde strafpunten uit de omloop, worden gewoon mee door genomen in de barrage.  In de barrage is het totaal aantal strafpunten van de drie combinaties en de totaal gerealiseerde tijd van de combinaties op 1.10 m. en 1.20 m  bepalend voor het eindklassement. Voor de equipes die na het basisparcours niet geplaatst zijn voor de barrage, wordt het klassement bepaald op basis van het totaal aantal strafpunten en de totale tijd gerealiseerd door de twee beste combinaties van de equipe.

Klik hier voor het programmaboekje en een overzicht van de deelnemende stammen/paarden