EK Lausanne - Zeven Belgische paarden passeren eerste keuring

Zeven Belgische paarden passeerden de eerste keuring en kunnen zich opmaken voor de individuele dressuur die uitzonderlijk voor een EK voor Landelijke Ruiters, voor het zestal zal verreden worden.

Helaas ook niet zo’n fijn nieuws uit Lausanne. Nelson van Desta (v. Vigo d’ Arsouilles), het paard van Nele Revyn (LRV Minderhout) raakte niet door de eerste keuring van het EK voor Landelijke Ruiters. De FEI-dierenarts gaf in de ‘holding box’ aan dat Nelson pijnvrij is, maar de jury volgde dat advies helaas niet.

Een domper voor het Belgische team maar vooral ook voor Nele, haar familie en haar supporters, voor wie dit EK een kinderdroom was. (Top)sport kan soms heel hard zijn … gelukkig hebben eventingruiters/amazones sterke karakters. Nele is daar het beste bewijs van. Kop op Nele!

Het zestal en het Belgische team zal bestaan uit:

  • De Cartier Sybille - LRV Weelde Ravels - Un de Nanou (Verdi TN x Flipper d’Elle)
  • De Pauw Stefaan - LRV Erpe Mere - Kwinto van ’T Wijwater (Breemeersen Crescendo x Sire Nor Mand)
  • Geeroms Yarno - LRV Haaltert - Cassandra GZ (Crescendo Breemeersen x Hand in Glove xx)
  • Goris Davy - LRV Merksplas - Contador Z (Bessemeind's Casino x Pride of Dad)
  • Mariën  Steven - LRV Herenthout - Noortje van de Wendikurthoeve (Contadoro van de Helle x Pavarotti van de Helle)
  • Smeyers Thomas – Grobbendonk – Indezz (Washington DC Heldenlaan x Saygon)

Kristien Both (LRV Geetbets)  zal als individuele deelnemer deelnemen aan het EK met Kaiser uit de Melle (Quorum de Laubry x Darco). Ook zij kan perfect Europees Kampioen worden.

Veel succes Team Belgium! 

Meer info over het EK in Lausanne: https://www.equissima.ch/2022/07/17/un-championnat-d-europe-mis-au-go%C3%BBt-du-jour-%C3%A0-lausanne/