EK Lausanne: België blijft mooi op (zilveren) medaillekoers

De Belgische equipe staat na de cross-country, die omwille van de zware regenval in de ochtend, ingekort en tot drie keer toe uitgesteld werd (uiteindelijk werd er gestart om 15u.), op een tweede plaats. Duitsland lijkt ongenaakbaar. Italië en Oostenrijk liggen nog op de loer. Het springonderdeel op zondagnamiddag zal beslissen over de medailles.

Klik hier voor de stand in het landenklassement van de European Cup

Dat is de conclusie na goede cross-prestaties van de Belgische combinaties. Drie Belgen finisten, foutloos en binnen tijd. Sybille de Cartier (Un de Nanou), op dit moment, beste Belgische op een twaalfde plaats in het individuele klassement, croste knap foutloos en binnen de tijd. De nog jonge Davy Goris (Contador Z) deed net hetzelfde. Stefaan De Pauw had ook geen moeite met de hindernissen en de tijd met de thuisgefokte Kwinto van ’t Wijwater.  Steven Mariën (Noortje van de Wendy Kurt Hoeve) maakte geen hindernisfouten. Hij kreeg wel 7,5 strafpunten tijd op de rekening. Voor Thomas Smeyers (Indezz) en Yarno Geeroms (Cassandra GZ) kwam er op de voorlaatste,  nog relatief moeilijke combinatie een foutje. Kristien Both die in het individuele kampioenschap meestrijdt, moest ook één ongehoorzaamheid van Kaiser uit de Melle, toestaan.

Het individuele klassement kan je hier raadplegen

Op het geplande tijdschema staat de keuring morgenochtend om 9.30 u. op het programma. Het springen zou om 13u. beginnen. 

Foto's uit de cross-country