Een hele dag ponyfun op AVEVE Eventing Cup in Zoersel

LRV Zoersel bracht enkele fijne wijzigingen aan de cross-country-omloop aan op en rond het eigen LRV-oefenterrein. Het leverde alvast een pittige en uitdagende cross-country op. Complimenten aan de bouwploeg. Het is knap hoe organisatoren van (LRV-)eventingwedstrijden er altijd in slagen om meesterwerkjes van hindernissen te bouwen, die ook veilig en uitnodigend zijn.

Lise Matton van start tot finish in de hoogste reeks 

In de hoogste reeks (5) reed Lise Matton (LRV Pepingen) met Jolly’s Dallas naar winst. Lise zette een hele knappe dressuurproef neer, kwam aan de leiding en gaf die zowel in het springen als in de cross-country niet meer af.  Ze bleef in beide onderdelen foutloos. Ook Lotte Bollansee uit de organiserende ponyclub Zoersel reed een mooi dressuuronderdeel. Ze kwam als tweede uit de dressuur en bleef op die positie na het springen en de cross met haar Oak Fores Elmo. Julie Geurts (LRV Genk) reed naar plaats drie met Umelia-V. Plaats vier ging naar Lisse Mertens (LRV Minderhout) met Mojito. Lars De Roo (LRV Merelbeke) maakte met zijn Hello Happy, de top vijf compleet.

matton
Lise Matton (LRV Pepingen) met Jolly’s Dallas op de laatste hinder is in reeks 5 op weg naar winst

 

Reeks 4 ging naar Renée Van Mieghem van LRV Sint-Gillis-Waas met Timon van de Groenheuvel. Sterre Leirs reed naar zilver en Mirthe Matton (LRV Pepingen) pakte het brons met Rani van het Elshout.

In Reeks 3 die over zes ringen werd verdeeld, was er goud voor Niels Van Pamel (LRV Erpe Mere) met Evelien vh Paardeveld en Milan Sels (LRV Zoersel) met zijn goedgekeurde ponyhengst Cassius D.J. bij de C-pony’s.  In de hoogste stokmaatcategorie was er goud voor Floor De Witte (LRV Lokeren Heiende) met Meedenblik’s Gio, Fleur Deckers (LRV Wuustwezel) met Uno van ’t Mientje, Clubgenote Saar Meyvis met Asterhof’s Merlijn en voor Hanne Grouwels (LRV Haasrode Blanden) met Under Suspicion die de crossgenen duidelijk meekreeg bij de geboorte.

De sterk bezette reeks 2 (B-pony’s) gaat naar Charlotte Fouquat (LRV Bornem) en haar pony Frozen van het Nonnebos. Winther Dierickx en Sumba van ’t Neerhof (LRV Moerzeke) reden naar plaats twee, voor Max Adriaensen (LRV Rijkevorsel) met Ten Ankers Freeanca. Drie combinaties om in de gaten te houden richting de Nationale kampioenschappen in april in Haaltert.

charlotte Fouquat
Charlotte Fouquat (LRV Bornem) en haar pony Frozen van het Nonnebos op weg naar winst in reeks 2

 

Reeks 1 voor A-pony’s gaat naar Jesse Van Steen (LRV Bornem) en Kianty. Plaats twee is voor Kato Konings (LRV Zoersel) met Happy. Lina Coenen (LRV Koningshooikt) reed met Tiliahof Gipsy Girl naar plaats drie.