Eén groot ponyfeest in Rijkevorsel!!!

Bedankt LRV Rijkevorsel om er één groot ‘ponyfeest’ van te maken! Het Nationaal Ponytornooi van LRV kon in de best mogelijke omstandigheden plaatsvinden. Super bodem. Heel mooi kader. De zon die de hele dag aanwezig was in de Noorderkempen gaf nog een extra toets. Het massaals opgedaagde publiek ook. Dit was meer dan ‘100% beleefLRV’. Een gevoel dat moeilijk onder woorden te brengen valt.  Je moet het beleven om te begrijpen dat dit over veel meer dan sport alleen gaat.  LRV en LRV-beleving is uniek. Op het fantastisch georganiseerde ponytornooi was dat voor iedereen zichtbaar, maar het zijn evengoed de vele vrijwilligers, die tijdens het jaar het beste van zichzelf geven voor LRV, die het zo uniek maken. De LRV-beleving was top in Rijkevorsel. De sport ook. Een overzichtje van de Nationale ponykampioenen in de hoogste reeksen:

Bedankt voor de foto's YD Fotografie - Bestellen kan via https://www.ydfotografie.be/

Groepsdressuur

Zes iconische ponyclubs aan de start van de hoogste reeks bij de achttallen groepsdressuur. LRV Meerle Meerseldreef, LRV Anzegem en LRV Rijkevorsel plaatsten zich voor de topdrie. En het was uiteindelijk LRV Rijkevorsel die overtuigend de zege pakten, op de eigen bodem. LRV Meerseldreef reed naar plaats twee. LRV Anzegem, de organisatoren van het nationaal Ponytornooi van 2024 reden naar het brons. Bij de viertallen, reeks Midden, is het nationale goud voor LRV Wachtebeke. LRV Oud-Turnhout pakt zilver, voor LRV Zoersel.

LRV Wachtebeke
In de reeks Viertal Kür op Muziek is het goud voor LRV Ardooie 

 

D-Licht 2

In de hoogste reeks van de individuele dressuur is de overwinning voor Josse Verstappen (LRV Lichtaart) met Dior JV van de Korenmolen. (v. Dimension AT) voor Sarah Vissers (LRV Oud-Turnhout) met Spoekdammetje’s Nielson. Sarah Vissers (LRV Oud Turnhout) reed met Spoekdammetje’s Nielson (v. Schoonderlogt Jerom H) , naar de tweede plaats, voor Lore-Ann Lambrichts (LRV Genk) met Scampolo.

 

DL2
Josse Verstappen (LRV Lichtaart) met Dior JV van de Korenmolen. (v. Dimension AT)

C-Licht 2

In de klasse C-Licht2 ging het goud naar Laurine Jansen van de organiserende ponyclub Rijkevorsel met Bohemian Rhapsody (v. Wengelo’s Ricardo). Lobke Pauwels (LRV Bornem) nam het zilver mee naar huis met haar Moorstreet’s Lennon (v. Willow Tree’s Amigo). Het brons in deze hoogste reeks voor C-pony’s ging naar Rhune Bleyen (LRV Leopoldsburg) met Flame.

B-Licht 1

In de klasse B-Licht 1 reed Paulien Heylen (LRV Koningshooikt) met haar Quibus van de Eekhoek (v. Rakker-L) afgetekend naar de leiding. Clubgenoot Joren De Winter, reed zijn donder  naar zilver en Emma Verwimp, LRV Herenthout mocht in de prijsuitreiking aanschuiven voor zilver.

 

BL1
Paulien Heylen (LRV Koningshooikt) met haar Quibus van de Eekhoek (v. Rakker-L) 

AB2

Waar LRV Koningshooikt in de klasse B-Licht 1 voor de twee eerste plaatsen ging, was dat in de klasse AB2 voor LRV Bornem het geval.  Provinciaal kampioen Charlotte Fouquaet, haalde het in een millimetersprint, voor Jesse Van Steen met Kianty (v. Cadet). Maïté Van Ryckegem (LRV Eksaarde Doorslaar) reed met Ligtning Fancy Kizzy FDV naar brons.

SB1

Bij de allerkleinste pony’s was het dressuurgoud voor, Maud Adriaensen (LRV Rijkevorsel) met haar Norbert v. Stal van Poolland ‘Bert voor de vrieden’. Anke Billen (LRV Stevoort ) pakte zilver, het brons ging naar LRV Wuustwezel en Dieuwke Van Lommel met Qui Qui.

Springen

B-Licht

In de klasse B-Licht, sprongen maar liefst 21 combinaties naar de barrage en net toen iedereen dacht dat de tijd van Ferre Adriaensen (LRV Rijkevorsel) met zijn Mickey, dankzij een ‘geniale move’ niet meer verbeterd kon worden, deed Diaz Lanslots (LRV Leopoldsburg) er met haar Farina, nog meer dan twee seconden af. Wauw! De Limburgse provinciale kampioene, pakte ook in Rijkevorsel het goud mee, voor de neus van Ferre Adriaensen en Julynne Vic Vermonden met Robbie F. (v. Tenkshoeve Roberto). Joren De Winter (LRV Koningshooikt) en Kileander v.d. Sparappelhoeve (v. Ten Ankers Bileander) reden naar plaats vier, plaats vijf was voor Micèle Verlinden (LRV Zoersel) met Uncle Jack van ’t Rebelshof (v. Comm’s Forest Dragon).  In het stijlrijden  was het goud voor Celest Minnebo van LRV Wachtebeke met Momo Carma’s Edel Boy.

 

B-Licht
 In het stijlrijden  was het goud voor Celest Minnebo van LRV Wachtebeke met Momo Carma’s Edel Boy.

C-Midden

Voor het eerst in vele malen kreeg uittredend kampioen Vinz De Weerdt (LRV Koningshooikt) concurrentie in de springklasse C-Midden. Twee van de tien combinaties sprongen naar de barrage. Daarbij ook Vinz De Weerdt met zijn Skybreaker van den Kievit (v. Ulk d’Ete) gefokt bij Brp-voorzitter Martine Michiels.  Febe Slachmuylders zou voor tegenwerk zorgen in de barrage met haar M-Cassanova van ’t Morelhof (v. Vedet van de Vondelhoeve).  Vinz zette meteen een hele sterke tijd neer en dat zorgde voor net iets te veel tijdsdruk op de schouders van Febe. Ze kreeg twee fouten op het strafblad en moest tevreden zijn met zilver. Louise Vermeir (LRV Wambeek) reed naar brons. In het stijlrijden was het goud voor Febe, zilver was er voor Vinz De Weerdt en het brons ging naar Margaux Van Rossem (LRV Wambeek).

 

CM barema a
Vinz De Weerdt wint met zijn Skybreaker van den Kievit (v. Ulk d’Ete) barema A klasse C-Midden

 

CM Stijl
Febe Slachmuylders wint het stijlrijden in C-Midden  met M-Cassanova van ’t Morelhof (v. Vedet van de Vondelhoeve)

D-Midden

Toen de tenoren van de klasse D-Midden hun wedstrijd van het jaar sprongen, stond het publiek letterlijk rijendik om van de geweldige ponysport te genieten. Ze zagen tien combinaties naar de barrage springen.  Die van hen bleven ook in de barrage foutloos. En hoe! Net toen Giel Kerkhofs (LRV Bocholt) er als eerste in slaagde om foutloos te blijven met zijn Kantje’s Ember, deed Antwerps provinciaal kampioen Kirsten Franken (LRV Wuustwezel), maar liefst vijftien (!) seconden sneller met de geweldig springende Ulrike de l’ Escaut (v. Kadans van de Groenheuvel) en ze bleef bovendien foutloos. Straf! Lieselot Kooremans (LRV Merksplas) kon die tijd niet meer verbeteren met haar Pixie B (v. Cap Nord D’Hyrencourt) maar was snel genoeg om het zilver mee naar huis te nemen.  Lars De Roo (LRV Merelbeke) sprong naar plaats vier als snelste vier-fouter, voor Thibault De Waele (LRV Eksaarde Doorslaar) met Regina Drum van het Juxschot (v. Kantje’s Fahran). In het stijlrijden was het goud voor de altijd stijlvolle Renée Caers (LRV Lichtaart) met Prada van de Heikens (v. Principal Dream VD Delthoeve). Lore Sips (LRV Sint Lenaarts) reed naar zilver met Romy B2 (v. Brownboy TH) en Giel Kerkhofs (LRV Bocholt) pakte brons voor Lieselot Kooremans en Rosie Sillis (LRV Moerzeke) met Woody Woodpaker (v. Dexter Leam Pondi).

DM Bar
Kirsten Franken (LRV Wuustwezel) wint barema-A  D-Midden met Ulrike de l’ Escaut (v. Kadans van de Groenheuvel)

 

DM stijl
In het stijlrijden was het goud voor de altijd stijlvolle Renée Caers (LRV Lichtaart) met Prada van de Heikens (v. Principal Dream VD Delthoeve)

A-60

De kleinste pony’s sprongen voor wat ze waard waren op het C-terrein. Bij de A-pony’s was het goud in barema-A, Meiya Laroy (LRV Bassevelde)  met A-Jirka. Voor Sieben Ceuppens (LRV Koningshooikt) met Salty.  (v. Ten Ankers Bileander) en voor Audrey Duffeler (LRV Koningshooikt) met Kluishoeks Fairytale (v. Criccieth Aladdin). Leonie Van Elsen (LRV Herenthout) won met Shine’s Spirit het stijlrijden, voor Lobke Vermeir (LRV Opwijk) met Voermanhof Ymalia (v; Friars Jackpot) en Virginie Verlinden (LRV Zoersel) met Jul.

a-50

In de reeks voor de allerkleinste pony’s reed Elise De Waele (LRV Eksaarde Doorslaar) de snelste barrage met Jeff. Lisanne Vervoort (LRV Merskplas) reed naar plaats twee, voor Paulien Vanlangendonck (LRV Zoutleeuw) met Sam. Ook in het stijlrijden was het goud voor Elise De Waele. Flore Costers (LRV Peer) reed met Cecil van de Josefinahoeve naar zilver en Hasse De Hoon (LRV Wortel) sprong naar brons.

 

Voor alle andere uitslagen en resultaten verwijzen we u door naar deze link want het nationaal ponytornooi is zoveel meer dan deze hoogste reeksen.