Dubbel goud voor België – Goud voor Team en goud voor Robbe Verelst

Robbe Verelst is Europees Kampioen!

Het zal je maar overkomen. Je mag mee als debutant naar het EK voor Landelijke Ruiters in het Zweedse Segersjö. Je rijdt een hele nette dressuurproef. In de cross-country zet je de allerbeste prestatie van het hele deelnemersveld neer en in de afsluitende jumping hou je je zenuwen en je paard perfect onder controle en spring je naar de Europese titel. Het is Robbe Verelst (LRV Zoersel) overkomen. En hij heeft de titel dubbel en dik verdiend. Wat een prestatie van de 21-jarige ruiter met zijn BWP-paard Minos van de Brem (Triomphe de Riverland x Obourg)! Nele Revyn (LRV Minderhout) kreeg één springfout en pakt een negende plaats in het individuele klassement, met haar Nelson van Desta (v. Vigo D Arsouilles).

Maar daar stopt het Belgisch succes niet. Nadat ze gisteren vanuit vierde positie naar de leidersplaats crosten, konden ze in het afsluitende springonderdeel van het EK, hun eerste plaats bewaren.  Een hele dikke proficiat aan Stefaan de Pauw met Kwinto Van ’T Wijwater (10e plaats), Thomas Smeyers met Indezz (11e plaats), Davy Goris (Contador Z) (12e plaats), Yarno Geeroms met Cassandra GZ (17e plaats), Michiel Arnauts (Idalco) en Steven Mariën (Noortje van de Wendy Kurt Hoeve).

Podium Teams: België - Nederland - Duitsland 

Ook een hele dikke proficiat aan teamcoach Joris Vanspringel, die na zilver in Lausanne, nu goud mee brengt van op de European Cup. Ook de hele begeleiding en alle Belgische (LRV)supporters verdienen een hele dikke pluim. Opnieuw een staaltje van #beleefLRV  

Resultaten individueel: https://online.equipe.com/nl/class_sections/858676

Meer foto's en reacties uit Segersjö volgen