Dubbel feest bij LRV Tienen na Provinciaal Kampioenschap in Nederokkerzeel

LRV Tienen gaat als provinciaal kampioen ZA naar het nationaal Kampioenschap van LRV in Sint-Huibrechts-Lille.  In de individuele dressuur is die eer ook voor een amazone van LRV Tienen. Tiny Grauwels en haar Aripuana van Sint-Rochus (v. Alabastro S. Extra). Steve Van Bambost (LRV Zoutleeuw) en Suave SVB pakten het zilver voor Nele Van Den Bogaert van LRV Langdorp met Coco Chanel (v. Vivaldi).

In de klasse Zwaar 2 pakte Emily Van De Goor (LRV Langdorp) een gouden medaille met Luxola van de Vossebergen (v. Dayano). Riece Meskens (LRV Grimbergen) en Ziezoo (v. Olivi) reden naar het zilver voor Els Thiry (LRV Bekkevoort) met Faluna (v. Christ). In de reeks Zwaar 1 ging de overwinning naar Katarina De Witte (LRV Tienen) met Job van de Noorden (v. Lord Leatherdale). Birgit Ceuleers (LRV Vissenaken Glabbeek) en haar Queensley “B” vh Rigelhof plaatsten zich op plaats twee, voor Nele De Haes (LRV Zoutleeuw) met Goldenstar (v. San Remo).

In de klasse Zwaar sprongen drie combinaties naar een dubbel foutloze omloop. Twee van het bleven ook foutloos in de barrage. Daarin was Ben Thiry (LRV Zoutleeuw) met Nambino van de Guldennagel Z (v. Numero Uno) de snelste. Hij pakt zijn zoveelste provinciale titel mee naar huis. Lien Lemmens (LRV Rillaar) sprong naar de tweede plaats met Korrado van het Goorboshof (v. Breemeersen Adorado). Stijn Crassaerts (LRV Moorsel Tervuren) en Hamira van het Roelhof (v. Cicero) sprongen naar provinciaal brons.

In de klasse Midden was het goud eveneens voor Ben Thiry. Hij won met Pretty Woman vd Brouwershoeve (v. Galisco van Paemel). Met deze merrie eindigde hij in juli ook al tweede in de finale van de SBB-Competitie voor jonge springpaarden.  In de klasse Licht was het goud voor Jill Leemans (LRV Opwijk) met Kateau van ’t Maneschijnhof (v. Canadian River).

- Alle resultaten -