Druk (verlengd) weekend voor LRV Orsmaal - SBB Competitie voor Jonge Paarden

LRV Orsmaal beleefde een druk verlengd weekend. Op Hemelvaartsdag (donderdag), zaterdag en zondag organiseerde de Brabantse LRV-vereniging in het Woutershof, een wedstrijd in het kader van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden.

Ruben Houben en Chardonnay van Visa Versa Z op donderdag

Op donderdag sprongen achttien van de 79 zesjarigen dubbel foutloos. Zeven bleven foutloos. De snelste van die zeven barragekandidaten, was Chardonnay van Visa Versa Z (Cicero Z x Darco) onder het zadel van haar fokker Ruben Houben (LRV Guigoven). Plaats twee was voor Nick Bossaerts (LRV Broechem) met Reykjavik Odeveld (Bamako de Muze x Querlybet Hero). Deze Reykjavik Odeveld is een fokproduct van Joris De Brabander en Stal Odeveld van de familie Van de Vijver.  Axelle Claessens (LRV Boutersem) reed haar zelfgefokte Rhapsodie van het Meierhof (Bamako de Muze x Clinton) naar de derde plaats, voor Ive Tonet met Gancio van ’t Smisveld Z (v. Nabab de Reve).  Jeroen Geerts (LRV Sint Lenaarts) reed Rannan VH (v. Vannan) naar plaats vijf, voor Lore Janssens (LRV Opwijk) met Rex van den Dries (v. Kannan) en Ona Corthauts (LRV Orsmaal) met Qupido de Leau Z (v. Quasimodo Z).  

Paul Scheirs en Ramiero van ’t Merodehof op zondag

Op zondag sprongen elf combinaties naar de barrage van de zesjarige springpaarden, na twee foutloze omlopen. Vier combinaties bleven foutloos. Paul Scheirs (LRV Booischot Pijpelheide) reed Ramiero van ’t Merodehof (Maestro vd Bisschop x VDL Corland) naar een eerste plaats.  Ruben Houben,  reed Rock Diamant HR (Diamant de Semilly x Quidam de Revel) naar een tweede plaats. Nationaal Indoorkampioen Jorich Spits (LRV Merksplas) was ook weer van de partij in de barrage met zijn door Laurent Spits gefokte, Remember S (Cascadello x Nabab de Reve).  Hij reed naar plaats drie, voor zijn clubgenoot Louis Wauters (LRV Merksplas) met Ronnie Flex Castanoo (Arezzo-VDL x Kannan – f: Gerd Wauters). Ruben Houben maakte de top-vijf compleet met de winnaar van donderdag, Chardonnay van Visa Versa Z (v. Cicero Z).

Dressuur donderdag

Eric Scheirs (LRV Schriek) en zijn zelfgefokte Roe D’Art (Thorgal Biolley x Carbano) pakte z’n zoveelste overwinning in2023 bij de zesjarigen in de LRV-reeks. Evelien Neven (LRV Zoutleeuw) en My Indian Dream SVB (v. Indian Rock) reden naar plaats twee. Plaats drie was voor Valerie Lormans (LRV Genk) met Rolando van de Kersenheuvel (v. Orlando).  In de open-reeks was het goud voor Celine Swinnen (LRV Hechtel Eksel) met Rolex ‘W’ van Prinsenhof’s (Bon Coeur x Metall), gefokt door Stal Prinsenhof’s en Jan Claes. Ook plaats twee was voor Celine. Met Mazzel vd Nethe (v. Bernay) bleef ze voor Kirina Van Lint (LRV Herent) met My Dream vh Aegroshot (v. Dream Boy).

Bij de vijfjarigen gaat de overwinning in de LRV-reeks niet voor de eerste keer dit seizoen, naar Wim Robberechts (LRV Grimbergen) met Nivrard (v. In Style). In de Open-reeks is de zege voor Sakina Van Dijck (LRV Morkhoven) met Sumatra A.H. (v. Finest).

In de LRV-reeks voor vierjarigen kon Tito van de Kempenhoeve (v.  Lissaro van de Helle) onder het zadel van Katrijn Bosch, de jury het meest overtuigen. In de Open-reeks was dat Trebel van den Bruel (v. Picasso van den Bruel) onder het zadel van Inez Verschooten (LRV Kortenaken).

Dressuur zaterdag en zondag

Op zondag was het Mila MK (v. Ferguson) die voor zijn optreden onder het zadel van liesbeth Zwarts (LRV Haasrode Blanden) de meeste punten van de jury kreeg. Valerie Lormans (LRV Genk) reed naar plaats twee met haar Rolando van de Kersenheuvel (v. Orlando). In de Open-reeks was het opnieuw prijs voor Rolando van de Kersenheuvel (v. Orlando) en Celinne Swinnen. Net als op donderdag reed ze Mazzel vd Nethe (v. Bernay) naar plaats twee.

Evelien Neven (LRV Zoutleeuw) reed Sweet Nonsense (v. For Romance) naar goud in de LRV-reeks voor vijfjarige paarden.  In de Open-reeks gaat het goud naar Sauvage vd Guldennagel (v. Sezuan 2) onder het zadel van haar fokker Stijn Thijs (LRV Vissenaken-Glabbeek).

Ook op zondag was de zege in de LRV-reeks van de vierjarige dressuurtalenten voor Tito van de Kempenhoeve (v. Lissaro van de Helle) onder het dressuurzadel van Katrijn Bosch (LRV Genk).  Anke Van Moer (LRV Linde Peer) reed Ta Vita ter Steenakker (v. For Ferrero VDB) naar goud in de Open-reeks. Ta Vita ter Steenakker werd gefokt bij Lambert Cuppens uit Grote Brogel.