Dries Vanthienen is Brabants Indoorkampioen

Dries Vanthienen (LRV Kortenaken) springt zondag in de Ruiterschool in Oud-Heverlee, het Nationaal LRV-Indoorkampioenschap als provinciaal kampioen van LRV Brabant. Dries en zijn Elodonne S (v. Lord Z) bleven in een spannende barrage met drie, als enige combinatie foutloos.  Dorien Mombaerts (LRV Sint-Joris-Winge) en Iraya-V (v. Zurich) sprongen naar zilver en het brons ging naar Eline Lopes (LRV Hoegaarden) met Damba (v. Berlin). Plaats vier ging naar Rob Holsbeek (LRV Kortenaken) die in de tweede omloop een fout kreeg met Pam (v. Kentucky ter Doorn). Shauni Van Opstal (LRV Nederokkerzeel) reed naar plaats vijf met Kwinta van de Bremboshoeve (v. Breemeersen Crescendo).

In de klasse Midden trekt Marie-Julie De Neve (LRV  Grimbergen) als provinciaal kampioene en leider in de selectiestand naar de Nationale Indoorkampioenschappen.  Ze won met Denia van Hemelsoet BG Z (v. Diarado) in een barrage met zes kandidaten. Geen van die zes kon in de barrage foutloos blijven maar met één springfout en een razendsnelle tijd sprong Marie-Julie wel naar goud. Het provinciale zilver gaat naar Myrthe Coeckelberghs (LRV Orsmaal) met Quasca Artist vd Guldennagel (v. Asca Z). De veertienjarige (!) Julie Lamberts (LRV Kester) sprong met Opium van de Caloomeerchen (v. Elvis ter Putte) naar brons.

In de klasse Licht is de overwinning voor Siemen Beeckman (LRV Opwijk) met Evita van de blokhoeve (v. Winningmood van de Arenberg). Luca Moens (LRV opwijk) en Empire Kelandjo Z (v. Elvis ter Putte) sprongen naar plaats twee, voor Brecht Bruyninckx (LRV Bekkevoort) met Quinta van ’t Elzenhout (v. Lavallino ter Klomp).

Alle resultaten