Dit zijn de provinciale LRV-Kampioenen van LRV Oost-Vlaanderen na Kerksken 2023

De geselecteerde LRV-ruiters en amazones werden verwend afgelopen weekend. Ze kregen één voor heel mooi georganiseerde wedstrijden in nagenoeg perfecte omstandigheden gepresenteerd. Het provinciaal ponytornooi en het provinciaal ruitertornooi van LRV Oost-Vlaanderen, was daar absoluut geen uitzondering op. Integendeel! Ook hier overtroffen de organisatoren van LRV Kerksken zichzelf. Knap wat er mogelijk is als een LRV-vereniging er helemaal voor gaat. #beleefLRV

Koen Cerpentier en Tine Vermeulen zijn de Oost-Vlaamse kampioenen

In de klasse Zwaar sprongen drie combinaties naar de barrage na twee foutloze omlopen. Koen Cerpentier, met zijn thuisgefokte Qwibus van d’Abeelendreef (v. Vigo d’Arsouilles) kon als enige de nul houden in de barrage en kreeg verdiend het Oost-Vlaamskampioenenlint mee naar huis. Thomas De Cock (LRV Eksaarde Doorslaar) reed naar plaats twee met Jalisco van het Eusselhof (v. Cicero) en Phaedra Polfliet (LRV Moerbeke Waas) en haar Odette van de Kruishoeve waren goed voor provinciaal brons. Stef Robberecht (LRV Moerzeke) reed naar plaats vier met Duro van hof ter Naillen (v. Nabab de Reve), voor Ivan Van Hove (LRV Sint-Niklaas) met Merijn van de Dielaerthoeve (v. Fantomas de Muze).

Nog meer succes voor de familie Van Hove, want de klasse Midden gaat naar Warre Van Hove (LRV Sint-Niklaas) met Oberon van de Dielaerthoeve (v. Elvis ter Putte). De Dielaerthoeve staat overigens voor de fokkerij van Roger Van Hove uit Sint-Niklaas. In de klasse Licht is het provinciale goud voor Filip Verhelst (LRV Zele) met Lithano (v. Quinn vd Heffinck).

Dressuur

Ook de dressuur van de hoogste LRV-reeks, de klasse ZZ werd op het A-terrein verreden. De supporters zagen hoe Tine Vermeulen (LRV Eksaarde Doorslaar) overtuigend naar de provinciale titel reed, met haar Nimmerdam Special vh Linkebeke (v. Special Agent Amour). Fauve Van Landeghem (lRV Appels) reed naar plaats twee met Fürst Dinaro (v. Furst Nymphenburg), voor Griet Deleenheer (LRV Erpe Mere) met Landsheer (v. Bellisimo). 

In de reeks Zwaar 2 is er provinciaal goud voor Britta Busschaert (LRV Bassevelde) met Queen Unitanz VD (v. United). In Zwaar 1 gaat de overwinning naar Emily Van Mulders (LRV Ninove) met Tiziano Winhorses. LRV Eksaarde Doorslaar reed naar winst bij de viertallen Midden.

Alle resultaten


Oost-Vlaamse ponyruiters zijn klaar voor de nationale kampioenschappen in Rijkevorsel

In de klasse D-Midden kregen de toeschouwers een lekker dessert in de vorm van een goed gevulde barrage met 6 kandidaten. Drie Oost-Vlaamse toppers bleven ook in de barrage foutloos. De snelste van die drie was Lars De Roo (LRV Merelbeke) met Juul.  Hij reist zondag als provinciale kampioen af naar de nationale kampioenschappen in Rijkevorsel. Marie Hendrickx (LRV Sint-Niklaas) zal ook met vertrouwen naar Rijkevorsel vertrekken. Ze reed naar plaats twee met Brownstables Hannesy (v. Brummerhoeve’s Levi H) en pakte het brons met Gruyter’s Melbourne (v. Melle Bruno).  Lotte Van Mol (LRV Moerzeke) reed naar de vierde plaats met Korina van het Puttenhof (v. Emmickhoven’s Diego) en Kjenta Franco (LRV Bassevelde) pakte plaats vijf met Muze van de Delthoeve (v. Principal Dream v d Delthoeve).  In het stijlrijden is het goud voor Frédérique Van De Vijver (LRV Eksaarde Doorslaar) met haar Vonk van de Groenheuvel (v. Dahou du Paradis). Lars De Roo en Juul rijden naar plaats twee, voor Kjenta Franco, opnieuw Lars De Roo (Joly’s Gloria) en Marie Hendrickx.

In de C-Midden-reeks plaatsten twee combinaties zich voor de barrage. Met vier seconden verschil reed Febe Slachmuylders (LRV Lochristi) naar het erelint en de provinciale titel met M-Casanova van ’t Morelhof (v. Vedet van de Vondelhoeve). Plaats twee gaat naar Louise Van Gysel (LRV Kallo) met Joly’s Joke. In het stijlrijden is het goud eveneens voor Febe Slagmuylders. Estelle De Wandel (LRV Moerbeke Waas) sprong naar plaats twee met Peter.

In de klasse B-Licht was Kato Van De Vyver (LRV Eksaarde Doorslaar) de snelste van drie barragekandidaten. Ze won met haar Niemo “P” (v. Rakker L), voor Julynne Vic Vermonden (LRV Kallo) met Robbie F. (v. Tenkshoeve’s Roberto). Janne Goethals (LRV Bassevelde) kreeg met Stougjeshoeve Unlimited Joy één fout in de barrage en moest tevreden zijn met de derde plaats.  In het stijlrijden gaat de zege naar voor Julynne Vic Vermonden, voor Celest Minnebo (LRV Wachtebeke) met Momo (v. Carma’s Edel Boy). Janne Goethals mocht opnieuw op plaats drie in de prijsuitreiking aanschuiven.  Carol Bael (lRV Haaltert) wint met Dancing Donna in de reeks voor A-pony’s dankzij een heel scherpe tijd in de barrage. In het stijlrijden is de zege voor Meiya Laroy (LRV Bassevelde) met A-Jirka.

In de groepsdressuur achtallen Klasse Midden gaat LRV Bassevelde als provinciale kampioen naar Rijkevorsel. In de klasse Midden voor viertallen is dat  LRV Wachtebeke.

In de reeks D-Licht 2 was de zege voor Kaat Troch (LRV Lokeren Heiende) met haar Misty (v. Sweet Forest Wizard). Emma Cool (LRV Bazel) en Winther Dierckx (LRV Moerzeke) verdeelden het zilver.  Bij de B-pony’s ging het goud in de hoogste reeks naar Paulien Schepens (LRV Sinaai) met Gunner.  Bij de A-pony’s was de zege voor Maité Vanryckeghem (LRV Eksaarde Doorslaar) met Lightning Fancy Kizzy FDV) en Shakira Brondeel (LRV Lotenhulle) reed met haar Calvin Klein v.d Amstelhof naar goud bij de allerkleinste pony’s.

Alle resultaten