De Provinciale Pony-Indoorkampioenen van LRV Limburg / Oost-Vlaanderen / Antwerpen

Provinciale Indoor-kampioenen Pony's

Ontdek de provinciale Indoorkampioenen bij de pony's in LRV Limburg, LRV Oost-Vlaanderen en LRV Antwerpen

In LRV Limburg werden de provinciale Indoorkampioenschappen bij de pony’s al op 16 februari verreden. LRV Oost-Vlaanderen en LRV Antwerpen waren het afgelopen weekend aan de beurt. Een overzichtje van de kampioenen in de hoogste reeksen

In LRV Limburg ging de zege in de Barema A van de klasse D-Midden naar Lore Loenders van LRV Bocholt met Bliksem. Lore werd ook knap tweede met Luna. Laure Tijskens, eveneens van LRV Bocholt, pakte brons.  In het stijlrijden was Lore ook de beste met haar bliksem. Plaats twee was voor Laure Tijskens met Navayo (v. Jerome van de Vondelhoeve). Met Luna reed Lore naar plaats drie.

In de klasse C-Midden ging het Barema A-goud naar Carlota Stegen van LRV Vlijtingen met Helaba D’Insegotte (v. Orchids Deamii). Laure Tijskens pakte de tweede plaats met Welco van Farasohof (v. Large Rivers Cleopas). In het stijlrijden draaiden de rollen om en ging de zege naar Laure. Carlota reed hier naar plaats twee.

In B-Licht was de zege in de Barema-A voor Flore Geerits met Kaatje. Flore rijdt voor LRV Bocholt. De tweede plaats ging naar Pauline Vlekken van LRV Vlijtingen met Lila van den Hoek (v. Rakker L). In het stijlrijden was het erelint voor Pauline Vlekken, voor Flre Geerits en Catho Vliegen (LRV Bocholt) met Spirit.


LRV Oost-Vlaanderen had het kader en een van Flanders Horse Expo ter beschikking. Het Leverde mooie sport en veel bezoekers op voor de indoorkampioenschappen.

In de Barema-A-wedstrijd van de klasse D-Midden kon alleen Lore Poppe van LRV Waasmunster met haar Medina van de Bochten (v. Vedet van de Vondelhoeve), foutloos blijven. Het leverde haar meteen een provinciale titel en een mooi LRV-erelint op. Kilian Franco van LRV Bassevelde en zijn Revisible van de Bucxtale (v. Invisible “E” v/h Juxschot sprongen naar zilver. Hannes Andries (LRV Waasmunster) pakte brons met Ninja V (v. Bertzicht Jekilja). Het stijlrijden in deze hoogste reeks was voor Kilian Franco. Lore Poppe pakte zilver. Hannes Andries brons.

In de klasse C-Midden ging het stijl- en Barema-A-goud naar Guust Boon (LRV Lochristi) met Adriaan van de Claevervallei.

In de klasse B-Licht sprongen vier combinaties naar de barrage. Daarin was Marthe Boon van LRV Lochristi met haar Gipsie van de Eester de snelste en bovendien foutloos. Feestje in Lochristi!. Niels Van Pamel (LRV Erpe Mere) en Aafke vh Paardeveld (v. Talgarth Elfed) sprongen naar het zilver. Hortence De Cleene (LRV Kallo) pakte brons met Hambroek’s Benthe (v. Den Bramels Bucco).   In het stijlrijden was Rosie Sillis van LRV Moerzeke met Sietske de sterkste. Ze won voor Hortence De Cleene en Marthe Boon.


Een drukke dag ook in de Moervelden te Ranst voor de Provinciale Indoorkampioenschappen van LRV Antwerpen.

 In de klasse D-Midden sprongen tien combinaties naar de barrage. Vier bleven ook in de barrage foutloos. Caroline Van Rossum van LRV Zoersel was de snelste van allen met haar Qualinka “F” van het Juxschot (v. Kantje’s Fahran).  Zoë Verschooten vvan LRV Koningshooikt en haar Bertje reden naar zilver voor Jonas Van Dijck van LRV Broechem met Qwerien van de Beekhoeve (v. Bram) en opniew Jonas Van Dijck met Hector Optimus (v. Triomphe de Riverland).  In het stijlrijden ging de zege Jonas met zijn Hector Optimus. Joppe Van Dijck van LRV Rijkevorsel en Primeur van de Delthoeve (v. Berktzicht Jekilja)  reden met stijl naar zilver, voor Evelyne Franken (LRV Wuustwezel) met Imagine (v. Emmickshoven’s Diego).

In C-Midden was de zege voor Joppe Van Hoeck van LRV Sint-Lenaarts met Summer. Zoë Verschooten en Speedy pakten zilver. Ook het stijl-goud ging naar Joppe Van Hoeck.

23 combinaties aan de start in de klasse B-Licht en maar liefst 17 daarvan gingen naar de barrage. Daarin bleven tien straffe combinaties foutloos. De snelste van dat elitegroepje was Florian Van Raemdonck van LRV Broechem met Makker van den Hoek (v. Rakker-L). Renée Caers van LRV Lichtaart en haar Queeny van het Rozendaelhof (v. Goldfinger) sprongen naar plaats twee voor Bjarne Geysen van LRV Wuustwezel met Boomer (v. Den Bramel’s dave). Dezelfde namen ook bovenaan bij het stijlrijden. Renée Caers op één en twee met Queeny van het Rozendaelhof en Oelala Golden H (v. Golfinger) en Florian Van Raemdonck op drie.