De kampioenen van morgen op de kampioenen van morgen - Nationale SBB Finale voor jonge pony's

De ‘kampioenen van morgen’ op de ‘kampioenen van morgen’. Perfecte samenvatting van de SBB Finale voor Jonge Pony’s op de terreinen van LRV Eksaarde-Doorslaar.  Vier- vijf en zesjarige pony’s uit de verschillende stokmaat categorieën met net iets oudere ruitertjes en amazones in het zadel. Dat levert veel Nationale Kampioenen op maar evengoed mooie sport en achtergronden bij de ponyfokkerij.

Springen

Bij de zesjarige D-pony’s sprongen zes combinaties na een foutloze basisomloop naar de barrage. Twee Oost-Vlaamse combinaties bleven foutloos.  Yenthe Van Duyse (LRV Sint-Gillis-Waas) was met Tiesto van Prinseveld de snelste. Deze Tiesto van Prinseveld is een zoon van Konquistador van Orchids uit de Welsh-gefokte moeder Misty vd Bisschop (Machno Carwyn x Carl van de Liemers).  Ninte Lestienne (LRV Bassevelde) die voor een rustige barragerit koos, reed naar plaats twee met Zephyr (v. Heidehof’s Dylano). Fien De Coninck van LRV Asse was de snelste van de zes, maar zij kreeg met Talente van Prinseveld (v. Konquistador van Orchids) één fout in haar barrage. Daarmee was de nakomelingenshow van Konquistador van Orchids (Kanshebber x Kantje’s Calando) nog niet afgelopen. De vierde plaats was door Luna Laemont (LRV Maarkedal met de thuisgefokte Talita vh Weidsehof, een dochter van …  Plaats vijf ging Gitte Walravens met Murphy’s Law. Plaats zes was voor Florian Van Bylen (LRV Westerlo) met Jerry.

Lien De Dycker (LRV Vissenaken-Glabbeek) reed naar plaats één en twee bij de vijfjarige D-pony’s. Ze won met Orchid’s Emmelyi (v. Orchid’s Cestanii 2) en pakte zilver met Quick van het Wilderhof (v. Grecco Site). Jarne Van Heck (LRV Eksaarde Doorslaar) reed met Universe Prinseveld (v. Kanshebber) naar plaats drie.

Bij de vijfjarige C-pony’s ging het nationale goud naar Lotte De Pauw (LRV Koningshooikt) met Utinka van de Kouter (v. Kadans van de Groenheuvel). Mats De Conninck (LRV Eksaarde-Doorslaar) en zijjn Quickly van de Claevervallei (v. Vedet Lexus van de Claevervallei) reden naar de tweede plaats.

Vier barrage-combinaties bij de zesjarige B-pony’s. Ze bleven bovendien één voor één foutloos in de barrage. De snelste van het pak was Megan Van Heeswijk met Tous Vents Optimus (v. Goliath van de Groenweg). Vinz De weerdt (LRV Koningshooikt) kreeg het zilver na een knappe barrage met Tinkerbel van de Duyversputten (v. Oxford van de Mespeleir). Plaats drie was voor Megan Van Heeswijk (LRV Merksplas) met Tess van de Nieuwe Heide (v. Rakker L). Maité Van Ryckegem (lRV Eksaarde Doorslaar) en Evita ‘R’ sprongen naar de vierde plaats.

Bij de vijfjarige B-pony’s was er goud  voor Améline Van Gompel (LRV Zoersel) met Unicorn van de Broeckse Beemden (v. Cassius D.J).

Bij de zesjarige A-pony’s ging goud naar Louise Soutaert met Toby van de Waterhoeve. Bij de vijfjarige kleine A-pony’s ging de winst naar Emeline Vervoort (LRV Merksplas) met Julleke.

Dressuur

Pauline Vlekken kwam uit het verre Vlijtingen om de nationale titel op te halen met Jip (v. Kraneveld’s Kadans). Julie Lenaerts (LRV Koningshooikt)mocht met zilver om de nek naar huis dankzij een knappe rit met haar Lou-Heera (v. Darraheen Fionn). Het brons was voor Marie Hendrickx (LRV Sint-Niklaas) met Gruyter’s Mellbourne (v. Melle Bruno).

Eveneens een mooi podium bij de vijfjarige D-pony’s. Sophia Leo (LRV Moerzeke) reed Biebosschen Dolino EC (v. Dating AT) naar goud. Britt Laender (LRV Eksaarde Doorslaar) en haar Kensington van Equi Center (v. Kraneveld’s Kadans) liepen naar de tweede plaats, voor Lucca De Vos (LRV Oeselgem) met Kuikhornster Esmee (v. Veenstra’s Grapjas).

Ook bij de vierjarige D-pony’s loopt er veel dressuurtalent. De eerste plaats ging Vivi Vas-Y (v. Cassius D.J.) onder het zadel van Joppe Van Dijck (LRV Rijkevorsel). Kilian Franco (LRV Bassevelde) stelde Joly’s Oraya (v. Ridderholm Salem) fraai voor en dat leverde een zilveren plak op. De derde plaats in deze sterk bezette ring was voor Katrijn Bosch van LRV Genk met Fangio.

Bij de zesjarige C-pony’s was de zege voor Luna Laemont (LRV Maarkedal) met Twikki van den Bergenhoek (v. Polsburry Pessoa). Bij de vijfjarige C-pony’s was de nationale titel voor Mats De Conninck (LRV Eksaarde-Doorslaar) en zijjn Quickly van de Claevervallei (v. Vedet Lexus van de Claevervallei). In de reeks voor vierjarige C-ponys mocht het erelint om de schouders van Niels Van Pamel (LRV Erpe Mere) met Winetoe vh Paardeveld (v. Golden Riverman).

Bij de zesjarige B-pony’s was het goud afgetekend voor Celest Minnebo (LRV Wachtebeke) met Muishoeken Tasha.  Bij de klas van het geboortejaar 2016 was het goud voor Anne-Sofie Smeets (LRV Vlijtingen) met Blanche Alex (v. Alex).

Nimke Verbraekel (LRV Appels) en Canel reden naar winst bij de zesjarige A-pony’s. Bij de vierjarigen was die eer weggelegd voor Kato Van De Vyver (LRV Eksaarde Doorslaar) met Rayka van het Weidse Hof.   Bij de allerkleinste pony’s – reeks vijfjarigen tenslotte was de nationale titel voor Emeline Vervoort (LRV Merksplas) met haar veelzijdig Julleke.

Ontdek alle resultaten!