Dat het een geweldig Provinciaal Pony-Indoorweekend weekend LRV Antwerpen !!!

Wat een sfeer, wat een spanning, wat een gezelligheid … afgelopen weekend in rijhal Kraaienhorst (Brecht). Eindelijk! Eindelijk stond #beleefLRV terug voor wat #beleefLRV de volle 100% hoort te zijn. Dit was een provinciaal ponykampioenschap voor de geschiedenisboeken van LRV Antwerpen. Hoe hard hebben we dit gemist? …  Het is nu al uitkijken naar de Nationale LRV-indoor-kampioenschappen op 5 en 6 maart. Zorg dat je er bij bent!

D-Midden

Vijf van de vijftien combinaties jumpten naar de barrage van de klasse D-Midden. Vier bleven er foutloos in de barrage. Pieter-Jan Anthonissen van LRV Beerse was de snelste van het hele pak met zijn Hopla v/d Waterhoeve (v. Melle Jerom). Pieter-Jan rijgde het afgelopen indoorseizoen de overwinningen aan elkaar en zijn barragerit was er opnieuw één om in te kaderen. Plaats twee gaat naar de vice-nationale outdoor-kampioene Emma Van Kerckhoven (LRV Heist op den Berg) met Rytmic van de Groenheuvel (v. Miraculix). Kirsten Franken (LRV Wuustwezel) pakte met Magic Lady vd Ossenhoek brons met Magic Lady vd Ossenhoek (v. Lomansheide Brent). Renéé Caers (LRV Lichtaart) en ‘good old’ Manfred (Lamento III), noem hem gerust een LRV-ledgend, reden naar knappe vierde plaats, dankzij een foutloze barrage. Florian Van Bylen (LRV Westerlo) kreeg in de barrage vier strafpunten op het conto met Jerry.

Lore Sips (LRV Sint-Lenaarts) en Hermes van ’t Klinkhof sprongen met de meeste stijl rond in de klasse D-Midden. Haar clubgenote Ine Van Hoecke en Orchid’s Talia (v. Kanshebber) sprong naar plaats twee. Pieter-Jan Anthonissen pakte brons voor Eline Verhoeven (LRV Merksplas) met Tucker. Renée Caers en New Princess van het Rozendaelhof.

C-Midden

In de klasse C-Midden, sprongen twee combinaties naar de barrage.  Vinz De Weerdt (LRV Koningshooikt) sprong naar de eerste plaats met Skybreaker van den Kievit (v. Ulk d’Ete). Lieselot Kooremans (LRV Merksplas) pakte zilver met Sensation SW. In het stijlrijden kwam net hetzelfde resultaat op het scorebord.

B-Licht

In de Klasse B-Licht reden (18!) combinaties naar een foutloze omloop. In de barrage, bleven 11 combinaties foutloos. De allersnelste foutloze rit ging naar Aeélie Van De Putte (LRV Herenthout) met Obelis. Thibo Franken (LRV Wuustwezel) reed bijna evensnel met zijn De Wheem’s Claudia (v. Skellorn Benedict H). Het scheelde uiteindelijk enkele hondersten in de eindafrekening. Max Adriaensen (lRV Rijkevorsel) en Ten Ankers Freeanca (v. Vivienne’s Vision of Freedom) reed naar een knappe derde plaats. Rik Van Steen (LRV Wuustwezel) en Misty Dee pakte plaats vier, voor Améline Van Gompel (LRV Zoersel) met Parmante (v. Rakker-L).

De provinciale titel in het stijlrijden gaat naar Lotte De Pauw (LRV Koningshooikt) met de BRp-pony Rebel van de Eekhoek (v. Laser van de Mereyt).  Megan Van Heeswijk (LRV Merksplas) en Tous Vents Optimus (v. Goliath van de Groenweg) sprongen naar provinciaal zilver. Amelie Van Putte en haar Cappucino reden naar brons voor Amélie Van Gompel met Ten Ankers Freemanca (v. Vivienne’s Vision of Freedom) en met Parmante.

lotte
Lotte De Pauw met Rebel van de Eekhoek

 

C-Licht

In de klasse C-Licht sprongen vijf combinaties foutloos door het basisparcours. Amelie Van De Putte was met Quelle Dame vd Vogelzang (v. Amedijk’s Idool) de snelste van de vijf en ze bleef ook foutloos.  Rik Van Steen (LRV Wuustwezel) en zijn pony You Can Do It pakte plaats twee voor Sien Kenis (LRV Sint-Lenaarts) met Redbull. Stijn Segers (LRV Oud-Turnhout) sprong met Kiss Me van het Rozendaelhof (v. Cadet) naar plaats vier. Lotte De Pauw (LRV Koningshooikt) en Utinka van de Kouter (v. Kadans van de Groenheuvel) pakten plaats vijf.

In het stijlrijden was Lotte Godie (LRV Meerle Meerseldreef) met haar Smokey de beste. Nanou Mattheus (LRV Heist op den Berg) reed naar plaats twee met Scarlett van het Klavertje (v. Kanshebber). Sien Kenis pakte met haar Redbull plaats drie, voor Julie Lenaerts (LRV Koningshooikt) met Julie. Lotte De Pauw reed ook in het stijlrijden naar de vijfde plaats.

D-Licht

In de klasse D-Licht sprongen 23 (!) combinaties foutloos door het basisparcours. Het moest dus snel gaan in de barrage. Die boodschap had Joppe Van Hoeck (LRV Sint-Lenaarts) met Greece (v. Manfred) perfect begrepen. Hij reed naar een bijzonder snelle eindtijd. Straffe prestatie. Kirsten Franken (LRV Wuustwezel) en Ulrike de l’Escaut (v. Kadans van de Groenheuvel) reden naar plaats twee voor Jasper Van Looveren (LRV Wuustwezel) met Iris (v. Principal Dream vd Delthoeve). Jinthe Van Looveren (LRV Wuustwezel) reed naar plaats vier met Praline de Civry (v. Kantje’s Ronaldo) en Thibo Franken (lRV Wuustwezel) reed met Asha v.d. Ponderosahoeve (v. Nightfever II) naar de vijfde plaats.

Lore Sips (LRV Sint-Lenaarts) bleek met het meeste stijl rond te rijden in deze sterk bezette reeks. Met Regina “D” van Prinsenhof’s (v. Nia Domo’s Bolero) reed ze naar het provinciale goud. Jolien Van De Voorde (LRV Bevel) en Jewel OD (v. Der Senaat) pakte het zilver voor Matis De Cock (LRV Herenthout) reed naar brons met Addie van ’t Kamertje (v. Azmiraff Ox 4) voor Merel Braspennning (LRV Wortel) met Albrecht’s Hoeve Cassanova (v. Orchard Red Prince 5). Romy van Rooy (LRV Merksplas) pakte plaats vijf, met Quadrille Optima (v. Orchid’s Romario).