BWP’ers sterk tijdens SBB-Competitie voor Jonge Paarden Lommel

Vijftien van de 64  zesjarige springpaarden leverden twee foutloze basisomlopen af in Lommel. Negen combinaties bleven foutloos. Daarbij ook de razendsnelle Special Balou HR met fokker/ruiter Ruben Houben (LRV Guigoven) in het zadel. Special Balou HR is een zoon van Bisquet Balou van de Mispelaere uit een Darco-moeder. Eerder in deze SBB-competitie werd het duo al tweemaal derde in het Woutershof. Ze behoren ongetwijfeld tot de favorieten voor de nationale titel straks in het Sentowerpark op  23 juni.

Plaats twee was voor regerend nationaal indoorkampioen, Jonas Van Dijck (LRV Broechem) met Sapphire Blue (Le Blue Diamond van ’t Ruytershof x Buenaventura xx) die gefokt werd door Nathalie Aarts. Plaats drie was voor Silvano van de Looise Heide onder het zadel van Martijn Tormans (LRV Schoonbroek). Ook dat is een ex-nationale LRV-kampioen.  Deze zoon van Global Express werd gefokt door Eyskens – Stessens BV.  De moeder van deze Silvano is een halfzus van Dimaro van de Looise Heide (v. Kashmir van Schuttershof) die op 1.60m actief was. Plaats vier gaat naar Celestina du Cache Pot Z (v. Candy de Nantuel) met Stieven Van Bunder (LRV Sint-Gillis-Waas) in het zadel, voor Jochen Dillen met Silke van het Leliehof (v. Tangelo van de Zuuthoeve).

Bij de vijfjarige paarden konden 22 op een totaal van 72 deelnemende springpaarden twee foutloze omlopen laten noteren. De vierjarigen springen zondag 16 juni hun wedstrijd.

Resultaten springen

Op verkiezingsdag stemde de jury voor de dressuurkampioenen in Lommel. Bij de zesjarigen dressuurpaarden LRV reeks was er winst voor Sweet Nonsense (For Romance x Farewell I) onder het dressuurzadel van Evelien Neven (LRV Zoutleeuw). Het fokproduct van Marijke Van Hombrouck mag zich klaarmaken voor de finale op zaterdag 22 juni in het Sentowerpark. In een sterk bezette Open-reeks is het goud voor Siljane van de Kampert (Dante Weltino OLD x Donnerhall) onder het zadel van  Heleen Schuurmans.  In de LRV-reeks voor vijfjarigen is de overwinning voor Tiago d’Art (Secret x  Fidertanz) met zijn fokker Eric Scheirs (LRV Rillaar) in het zadel.  Bij de collega’s van de open-reeks is het goud voor de door Guido Appermont gefokte Tanser Amaryllishof  (Hermes N.O.P. x Riccione) met Liesbet Janssen (LRV Leopoldsburg) in het zadel. Evelien Neven en Primavera SVB (v. Le Formidable), gefokt door Steve Van Bambost, reden naar winst in de LRV-reeks voor vierjarige paarden. In de Open-reeks is die eer, niet voor het eerst dit seizoen, voor Charlotte Mast (LRV Geel ten Aard) met Papillon CLD (v. Cum Laude).

Resultaten dressuur