BWP-paarden boven op eerste manche SBB-Competitie voor Jonge Paarden

Op de mooie terreinen van AVEVE in Poppel, organiseerde LRV Weelde Ravels de eerste manche in de SBB-Competitie voor Jonge Paarden 2022. Tussen de 350 vier-, vijf- en zesjarige springpaarden en de leeftijdsgenoten optie dressuur die de ringen goed vulden, zullen ongetwijfeld weer een aantal talenten zitten die we binnen x-aantal jaren op de internationale springpistes zien schitteren.

Springen:  Quick Diamant HR wint met Ruben Houben bij de zesjarigen

Achttien zesjarige paarden van de negentig ingeschreven paarden bleven dubbel foutloos over de twee omlopen. In de barrage lukte dat nog voor zes combinaties.  De snelste was de BWP’er Quick Diamant HR. Niet verwonderlijk met zo’n naam. Ruben Houben (LRV Guigoven) de nationale LRV-kampioen van 2020 reed de zelfgefokte zoon van Diamant de Semilly uit een Quidam de Revel-moeder naar winst. Elise Vermeiren (LRV Wuustwezel) en Quantoline V (Matisse de Mariposa x Orlando – fokker : Koen Vermeiren) sprong naar de tweede plaats. Jorich Spits (LRV Merksplas) had met Qwando van de Rispen (Matisse de Mariposa x Phin Phin – fokker: Hubert Lemaire)  de geringe verplaatsing naar Poppel gemaakt. Niet zonder succes. De combinatie pakte een knapper derde plaats voor Thomas de Cock (LRV Eksaarde Doorslaar) met Qiqi ten Dam (Vigo d’ Arsouilles x Vancouver). Yasmine Vinck (LRV Sint-Lenaarts) plaatste D’artagnan TS Z  (Dominator x Palestro van de Begijnakker) op plaats vijf. Sander Kenis (LRV Sint-Lenaarts) reed Quantico (Indoctro x Corland – fokker; Constant Stoffelen) naar plaats zes. Louis Wauters (LRV Merksplas) liet met Quarterback Castanoo (Cornet Obelensky x Cardento – fokker: Gerd Wauters) alle balken liggen in de barrage, maar het duo kreeg twee tijdsfouten op de rekening.

Bij de vijfjarigen bleven 42 combinaties op de 145 starters foutloos. 37 hielden het ook in de barrage foutloos. Bij de vierjarigen sprongen 34 van de 148 jonge paarden  dubbel foutloos.

Dressuur

In de LRV-reeks zesjarige dressuurpaarden was de zege voor Sofie Geentjes (LRV Beerse) met Sternstrahl. Deze Sternstrahl is een zoon van Mûnchhausen uit een Sheridan XX-moeder. Sabine Dierick (LRV Moerzeke) reed Limited Edition (Samba Hit x Royal Dance) naar zilver, voor Iris Goethals (LRV Bassevelde) met Liefkes Star FH (H-Ekwador x Florencio) die gefokt werd bij de familie Looymans.

In de open-reeks was het goud voor de BWP’er Quality van het Beukenhof (Sir Donnerhall x Fidertanz) onder het zadel van Nick Driesen. ‘Van het Beukenhof’ staat voor de fokkerij van Liesbeth Molenberghs in Lommel.  Annelies Van Looveren reed Quistelle van het Kiezelhof (San Amour II x Don Renoir) uit de fokkerij van Ludo Janssens uit Meerhout naar plaats twee. Senne Goris (LRV Arendonk) pakte brons met Luraan H (v. Geniaal).  Deze Luraan werd gefokt bij de heer Van Hoeflaken.

In de LRV-reeks voor vijfjarige dressuurpaarden was de zege voor Eric Scheirs (LRV Schriek) met Roe D’Art (Thorgall Biolley x Fidertanz). Het was Eric Scheirs zelf die verantwoordelijk was voor de hengstenkeuze en het op de wereld zetten van deze Roe D’ Art.  Reno Geerts (LRV Herenthout) reed Renegade van het Langenhof (Corragio V.H. Bloemenhof x Cartouch van de Litzemaere – fokker: Willy Geerts) naar plaats twee, voor Carolien Bax (LRV Poppel) met Miss Glamour (Glamourdale x Jazz – fokker: Leo Bax).

In de Open-reeks ging de overwinning naar Rebel King (Dream Boy x Don Primaire – fokker: Dorien Van Sprengel) onder het zadel van Stijn Rombouts (LRV Sint-Lenaarts). Eline Van De Mosselaer (lRV Koningshooikt) plaatste Romance H (Fuersten-Look x Sunny Boy – fokker: Dressuurstal Tom Heylen) op plaats twee, voor opniew Stijn Rombouts met Ramona de la Drie (Nero C x Pik Solo – fokkers; Walter en Raf Van De Locht).

Bij de vierjarige dressuurpaarden in de LRV-reeks mocht Nanini (Glamourdale x Jazz) als eerste aanschuiven onder het zadel van Carolien Bax. Deze Nanini is een volle zus van Miss Glamour waarmee Carolien ook derde werd bij de vijfjarigen. Amber Mertens (LRV Schoonbroek) plaatste Sonnenstrahl EG (v. Secret x Sunny Boy – fokker: Erik Goen) op plaats twee. Stephanie Lauwreysen (LRV Merksplas)  reed Nafira (Negro x Gribaldi) naar brons.

In de Open-reeks gingen de eerste twee plaatsen naar paarden die onder het zadel van Lotte Nestor (LRV Sint-Katelijne-Waver) werden voorgesteld. Ze won met Nirvana en reed naar zilver met Alessio. Annelies Van Looveren (LRV Mol Achterbos), nog zo’n bekende dressuurnaam reed Sanicio van de Lufkenshoeve (Baron x Charmeur) naar brons. De Lufkenshoeve is de fokkerij van  Bart Timmermans uit Meerhout.