Breaking News! Nationale LRV-Kampioenschappen in Lummen en Oudenaarde

Covid-19 verplicht ons om in 2020 snel te schakelen. Het is een oefening in flexibiliteit. Waar het er vorige week nog zeer beroerd uitzag voor wat betreft de Nationale LRV-Kampioenschappen (inclusief de Nationale Kampioenschappen van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden), is er hoop en licht en is er ondertussen een beslissing.  Uiteraard zullen de Nationale LRV-Kampioenschappen er in 2020 anders uitzien. Er zal geen groepsdressuur zijn, geen parade, geen ponyspelen, … Helaas want wezenlijk onderdeel van onze LRV-Beleving.

MAAR er zal sport zijn! Er zullen Nationale LRV-Kampioenen zijn. Dat is al heel veel in deze onzekere tijden.  Maar er is meer om naar uit te kijken.

Een bijzondere dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze oplossing! Ook een dikke dankjewel aan LRV Waasmunster die er alles aan heeft gedaan om te kunnen organiseren.
 


Op zaterdag 26 september 2020 staan de Nationale Kampioenschappen Springen Paarden op het programma op de prachtige pistes van de familie Postelmans te Lummen. Volgens heel veel insiders de mooiste piste van België.

Een dag later op zondag 27 september 2020springen de pony’s hun Nationaal LRV-Kampioenschap op deze tot de verbeelding sprekende pistes. Dat betekent meteen ook dat er geen overlap is met de Nationale wedstrijd Brp of met de Finale van de Gouden Laars.


Op zaterdag 3 oktober 2020 zullen de pony’s hun Nationaal Kampioenschap Dressuur afwerken in Oudenaarde.  Een dag later op zondag 4 oktober 2020 is het de beurt aan de paarden en worden de Nationale LRV-Kampioenen dressuur gekroond. (ook hier is er geen overlap met de Gouden Laars-finales).


Voor wat betreft de finales van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden is er beslist dat voor het springen de wedstrijden worden geïntegreerd in de reguliere wedstrijden.  Dat betekent dat er ook een wedstrijd Beginnelingen wordt verreden. (Beginnelingen = vierjarigen / Licht = vijfjarigen / Midden = zesjarigen). De jonge paarden worden enigszins gebundeld in de startlijsten zodat het makkelijker is om te volgen.

Voor wat betreft de dressuur is het enigszins anders. Hier worden de wedstrijden apart verreden. Indien een combinatie zowel voor de reguliere wedstrijd als voor de proef Jonge Paarden is geselecteerd, zal de combinatie tweemaal mogen aantreden.  Dit geldt trouwens ook voor de Provinciale wedstrijden. ook hier geldt dat het Nationaal Kampioenschap uitgebreid wordt met een reeks L1. 

Een omzendbrief volgt snel maar we wilden u dit goede nieuws alvast niet onthouden.