Brabantse girlpower op Provinviaal Kampioenschap in Sint-Pieters-Leeuw

LRV Sint-Pieters Leeuw toverde een knap provinciaal LRV-Kampioenschap uit zijn hoed. Zowel bij de paarden als bij de pony’s kregen deelnemers en supporters twee dagen absolute LRV-topsport en LRV-beleving voorgeschoteld op prima terreinen.

Spingen

Zeventien Z-combinaties waagden zich aan de eerste omloop van de klasse Z130. Negen van hen bleven foutloos. Na de tweede omloop – vaste kost op een provinciaal LRV-kampioenschap – bleven er daar nog zes van over. Zij zouden in de barrage uitmaken wie als Brabants kampioen naar het Nationaal Ruitertornooi trekt.

Uiteindelijk bleek enkel  Stefanie Bessemans (LRV Orsmaal) de nul te kunnen houden. Met haar Riane TB (v. Lavallino ter Klomp) uit de fokkerij en de stallen van haar man Ben Thiry, koos ze voor een rustige ronde.  Die keuze leverde haar meteen het erelint en de titel op. Girlpower daar in Sint-Pieters-Leeuw want plaats twee was voor de zestienjarige (!) Julie Lamberts (LRV Kester) met Daytona LV Z (v. Dominator). ‘LV’ staat voor de fokkerij van Jan Lamberts en Inge Vandael, die toevallig ook instonden voor de creatie van dochter Julie.  Om het podium nog wat extra te kruiden met vrouwelijke charme, reed Lente Dierckx (LRV Opwijk) naar plaats drie, met Ornella van het Lambroeck (v. For Pleasure). Xander Lamberts – boer van – reed Opium van de Caloomeerchen (v. Elvis ter Putte) naar plaats vier, voor Marie-Julie De Neve (LRV Grimbergen) met Denia van Hemelsoet BG Z (v. Diarado) en Ben Thiry (LRV Orsmaal) met Prima Vera TB (v. Lavallino ter Klomp).

In de klasse M120, mochten tien combinaties na twee foutloze omlopen naar de barrage. De top-vier bleef foutloos. Leon Van Biesen (LRV Opwijk) was met zijn zelfgefokte Sue van den Blauwaert (v. Hunters Scendro) de allersnelste.  Eline Lopes (LRV Boutersem) sprong naar plaats twee met Just a Lonely Boy Stuyvenberghof (v. Cicero Z). Met Quidana van ’t Maailand, onder het zadel van Brecht Bruynincks (LRV Bekkevoort) sprong er nog maar eens een nakomeling van Lavallino ter Klomp  naar een podiumplaats. Caroline Decat (LRV Landen) hield het strafblad eveneens onbeschreven met haar Zina Z (v. Zurich) en mocht als vierde mee in de ereronde.

In de klasse L110 gaat de overwinning naar Stephanie Coomans (LRV Sint-Joris-Winge) met Pandora van het Roelhof (v. Diei-Merci van T&L). Gunter Lemmens (LRV Hoeleden) sprong met Sweet Biscuit vd Bremboshoeve (v. Just Biscuit van het Vlierhof) naar plaats twee, voor Arne Costermans (LRV Bekkevoort) met Toto van ’t Elzenhout (v. Nixon van ’t Meulenhof).

Dressuur

Ook één en al amazones aan de macht in de ZZ-reeks dressuur. Tiny Grauwels, regerend nationaal kampioen, voegde nog een titel toe aan het palmares van haar Aripanâ van Sint-Rochus (v. Alabastro S. Extra) die bij Chantal Knuts werd gefokt. Het zilver was voor Birgit Ceuleers (LRV Glabbeek) met haar eigen fokproduct Queensly “B” vh Richelhof (v. Dante Weltino). Clubgenote Katerina De Witte, reed Job van de Noorden (v. Lord Leatherdale) naar provinciaal brons.

In de Z2-ring is het goud voor Tamara Heeren (LRV Assent) met Ippolito van het Pannehof (v. Bordeaux). Camille Brasseur (LRV Glabbeek) reed Hassan van de Guldenagel (v. Hotcha van ’t Rozendaal) naar zilver, voor Evelien Neven (LRV Zoutleeuw) met Leche SVB (v. Geniaal).

In Zwaar 1 reed Wim Robberechts (LRV Grimbergen) en zijn Gossa (v. Quidam de Revel) met goud naar huis. Ann Sophie Aerts (LRV Assent) schoof aan voor zilver met Lady Frozen en het brons is voor Eric Scheirs (LRV Rillaar) et Roe d’Art (v. Thorgal Biolley) die vorig jaar nog regelmatig knappe dingen liet zien in de SBB-Competitie voor Jonge Paarden.

LRV Glabbeek vertrekt als provinciaal kampioen viertal Zwaar naar het nationaal kampioenschap/ Bij de achttalen is dat LRV Opwijk.

Alle resultaten