Brabantse favorieten tonen topvorm op Provinciaal Ponykampioenschap te Kester

LRV Kester had de weergoden niet mee op het Provinciaal Ponykampioenschap van LRV Brabant, maar de Heideruiters organiseerden wel een knappe tweedaagse. Met de pony’s op zaterdag en de paarden op zondag, stonden er twee dagen spannende LRV-sport op het programma.

Regerend Nationaal Kampioene D-Midden Eline De Ridder, toonde topvorm in Kester. Ze leverde een  foutloze basisomloop en barrage af met  Clogheen Puzzle. Het leverde haar meteen ook de provinciale titel op. Thibaud Ebinger (LRV Merchtem) ging in die barrage in de fout en moest tevreden zijn met een zilveren medaille. De 13-jarige ruiter van LRV Merchtem toonde zich wel de beste in het stijlrijden met zijn Melodie van de Vondelhoeve (v. Vedett van de Vondelhoeve).  Het zilver ging in dit onderdeel van het springen naar Eline. De bronzen medaille was zowel in barema-A als in het stijlrijden voor Louise De Clerck (LRV Merchtem) met haar Boris.

In de Klasse C-Midden ging het goud naar Niels Van Rossem (LRV Wambeek) met Tesla van het Klavertje (v. Ulk d’Ete). Pieter-Jan Sarens (LRV Merchtem) sprong naar het zilver met Sergio van de Vondelhoeve (v. Calipso van de Vondelhoeve). Thibaud Ebinger sprong met Sun Shine (v. Nicolai) naar plaats drie.  Het stijlrijden leverde net hetzelfde podium op.

Fioco, de geweldige 21-jarige B-pony verleert het winnen niet. Met haar amazone Louise De Clerck, was de combinatie in de barrage maar liefst vier seconden sneller van eerste achtervolger Louis Gysbrechts (LRV Vissenaken Glabbeek) met Mini Hoeve’s Alyon (v. IP Mintfield Goldcrest). Louise reed met haar Sissi Optima (v. Goliath van de Groenweg) meteen ook naar een bronzen medaille. In het stijlrijden ging naar Louise De Clerck met Sissi Optima. De tweede plaats was eveneens voor Louise met haar Fioco. Het brons ging in deze reeks naar Elodie D’Hooghe (LRV Opwijk) met Ronaldo van de Nieuwe Heide (v. Borghof’s Gentle Gerwin).

Bij de achtallen klasse Licht trekt LRV Opwijk als provinciaal kampioen naar het Nationaal ponytornooi in Bassevelde. Bij de viertallen klasse Midden is het felbegeerde goud voor LRV Geetbets.

Mirte van Ingelgom wint de klasse D-Licht 2

Het brengt ons naadloos bij de individuele dressuur en de klasse D-Licht 2. In deze hoogste reeks wint Mirte van Ingelgom (LRV Nederokkerzeel) met P-Biebosschen Championata de Luxe (v. Champion de Luxe). Anse Overstijns (LRV Geetbets) reed naar zilver met Schermeer Hof’s Tarzan (v. Wengelo’s Ricardo).