Belgisch goud én zilver voor LRV pony-ruiters op BK jumping Pony’s / Twee LRV-ponyamazones in selectie EK Dressuur

Drie ponyruiters/amazones uit de top-vier van het BK in Lier (Azelhof) afgelopen weekend hebben roots in LRV. En twee LRV Pony-amazones die in 2018 nog Nationaal LRV Kampioen werden in DL2 en CL2 mogen uitkijken naar het EK dressuur voor pony's.

Belgisch goud én zilver voor LRV pony-ruiters op BK jumping Pony’s

Drie ponyruiters/amazones uit de top-vier van het BK in Lier (Azelhof) afgelopen weekend hebben roots in LRV. Laure Tijskens won de spannende finale met de Brp’er Navayo (v.  Jerome van de Vondelhoeve). Laure is lid van de ponyclub Sint-Kristoffel Bocholt.  Met haar Navayo werd Laure in maart 2020 nog tiende op de Nationale LRV-Indoorkampioenschappen in Oud-Heverlee. Met haar andere pony Ella de l’Huitrelle won Laure overigens begin juli de klasse D-Midden op de LRV-wedstrijd van LRV Heusden. Ook de nummer twee van het Belgisch Kampioenschap springt in de klasse D-Midden van LRV. Jonas is lid van LRV Broechem, hij had in Lier Hector Optimus (v. Triomphe de Riverland) onder het zadel. Op de provinciale indoor van LRV Antwerpen won deze combinatie overigens het stijrijden.  Vic De Plecker, lid van de ponyclub Merchtem, sprong met Extrait de Tatowin de Tinmont, naar de vierde plaats.

Een straffe prestatie van deze ponyruiters/amazones. Een hele dikke proficiat namens LRV!

 

Drie LRV Ponyruiters/amazones in top-vier op BK jumping Pony's

Nog meer goed nieuws vanuit de LRV pony-werking: Twee Nationale Kampioenen (2018) naar EK dressuur Pony's

Eind september 2018 werden Ine Blommaert (LRV Opwijk) en Emilie Herweyers (LRV Sinaai) allebei Nationaal LRV-Kampioen op het LRV nationaal tornooi in Merksplas. Ine in de hoogste reeks DL2 en Emilie bij de C-pony’s CL2.

Vandaag, nog geen 2 jaar later dus, zijn ze allebei geselecteerd voor het EK dressuur dat plaats vindt in Hongarije van 25 augustus tot 30 augustus.  De mama van Ine, geeft ons alvast het volgende mee: ‘Dit is een mooie bevestiging dat LRV echt een kweekvijver van talent is! En vriendinnetjes voor het leven creëert! “ 

Na hun avontuur in Hongarije, gaan we zeker en vast langs bij de twee vriendinnen voor een reportage. Heel veel succes meisjes! 

Ine Blommaert (LRV Opwijk) en Emilie Herweyers (LRV Sinaai)