#beleefLRV met een groot uitroepteken op de Nationale Indoorkampioenschappen!

West-Vlaming Stive Hoflack klopt alle topfavorieten in de barrage

Wie tot de barrage van de klasse Zwaar in Oud-Heverlee bleef, werd verwend! Wat een sport! Beleving en spanning. Wie dacht dat het niet meer sneller kon, kwam bedrogen uit. Het ging van snel naar sneller, naar razendsnel …

Stive Hoflack, LRV Passendale en LRV West-Vlaanderen vieren feest

De eer van allersnelste barrage kwam op naam van de jarige titelverdediger Raf Kooremans (LRV Merksplas) en zijn Cavalor Chai Chai (v. Westering Star), maar het is Stive Hoflack (LRV Passendale) die het goud en het erelint mee naar LRV West-Vlaanderen neemt.  Straffe gast, straffe ruiter van 22 jaar, straffe combinatie. Korte samengevat de combinatie Stive Hoflack met Fabuleu vd Watertoren (v. Mister Blue). Sebastien De Beuckelaer (LRV Schoonbroek) had net voordien met Curiosa van Silco  (v. Cumano BD) een tijd neergezet die  kampioenwaardig was, het bleek finaal goed voor zilver. Hetzelfde dachten we na de rit van Stef Bossaerts (LRV Broechem) met F-Magic van de Wilgendreef Z (v. Flamenco de Semilly). Stef reed knap naar brons. Vincent Van De Poel (LRV Mol Achterbos) pakte plaats vier met Helianthe (v. Quadrillo). Regerend Outdoorkampioen  Jeroen Geerts (LRV Sint-Lenaarts) en Japrilli VH (v. Echo van ’t Spieveld) opende de barrage en sprongen naar plaats vijf. Danny Loos (LRV Overpelt) sprong naar plaats zes met Lorenzo L (v. Condor C), voor Carlijn Hagen (LRV Weelde Ravels) met Gandur (v. Up to Date). Jeroen Geerts sprong naar zijn tweede top-tien-klassering met Atoucha V.D (v. Casantos). Jeroen Van Damme (LRV opwijk) pakte plaats negen met Hoela Hoep van ’t Hof van Payz (v. Contact van de Heffinck). Jorich Spits (LRV Merksplas) sprong naar plaats tien met Gamble S (v. Baltic VDL). Club/familie- genoot Raf Kooremans die op de laatste twee hindernissen in de fout ging maar die wel een ongelooflijke barrage uit zijn hoed toverde.

LRV Antwerpen wint Interprovincie-wedstrijd

Het duurde tot de laatste combinatie van elke provincie vooraleer er duidelijkheid was over de winst in de Interprovincie-wedstrijd. Die gaat naar LRV Antwerpen. Plaats twee is voor LRV Limburg en het brons gaat naar LRV Oost-Vlaanderen. LRV Brabant reed naar plaats vier voor LRV West-Vlaanderen.  De Antwerpse equipe van monitor Leo Vermeiren werd gevormd door Stef Bossaerts, Tom Stoffelen (Madam+), Raf kooremans en Jurgen Aernouts.  Ondanks de internationale vrouwendag hielden de Antwerpse jongens geen rekening met de amazones uit de andere equipes.

V de Vie en Auri Callewaert winnen tweede Nationale titel op twee jaar tijd in de klasse Midden

Iedereen dacht dat het niet sneller meer kon dan de tijd die Jeroen Van Damme van LRV Opwijk  met de zevenjarige Night Star VD (v. I Am Moerhoeve’s Star) had neergezet. Auri Callewaert van LRV Ardooie, en V de Vie dachten daar anders over. Tweede titel voor deze combinatie die in 2018 al nationaal outdoorkampioen werd in de klasse Midden op het eigen Nationaal tornooi. Melanie Valckx en haar Just for Pleausure (v. Epleaser van’t Heike) pakken knap  brons mee naar LRV Vorselaar. De vierde plaats gaat naar de nationale outdoorkampioen van de klasse Licht, Martijn Tormans van LRV Schoonbroek met Origi van ’t Roosakker (v. Echo Van Spieveld). Els Van Keer (LRV Wuustwezel) en haar Kasse (v. Fierro Hof ter Zeedycke) sprongen naar plaats vijf. Plaats zes was woor LRV Limburg. Nick Vranken opende de barrage met Maartje van het Heidehof (v. Toulon) en zette meteen een sterke tijd neer. Finaal bleek die niet snel genoeg.

LRV Antwerpen bezet eerste zeven plaatsen in de klasse Licht

#beleefLRV #spannendebarrage. Wat een spannende barrage in de klasse Licht waar 19 combinaties zich voor plaatsten.  Rik Heylen (LRV Lille) wint in een bijzonder snelle tijd met Jariska (v. Vittorio). “Ik heb er van genoten. Super sfeer en heel veel beleving hier in de Ruiterschool met supporters uit alle hoeken.”knipoogt de nieuwe kampioen van de klasse Licht. “Jariska is nu zes, ik rij ze al van in het prille begin. Het is een heel fijn paard. Ik ben blij dat ik ze mag rijden en zo’n nationale titel is dan wel genieten.”

Jan Stoffelen (LRV Minderhout) is altijd een potentiële winnaar op kampioenschappen. Hij kwam met Jartelle (v. Kashmir van Schuttershof) tot op één (!) honderdste van een seconde. Nipt! Maar net niet snel genoeg. Jorich Spits (LRV Merksplas) sprong met  I Am HDH (v. Crea on Top) naar een mooi blinkende bronzen medaille. Christophe Faes (LRV Kontich) en Elias Z (v. Elvis ter Putte) pakte plaats vier. Plaats vijf ging naar Loes Lenaerts met Ondiata (v. Tunder van de Zuuthoeve). Jeroen Geerts (LRV Sint-Lenaarts) en Opaline de W&S (v. Etoulon VDL) sloot het rijtje foutlozen en reed naar plaats zes, voor Nathalie Aernouts (LRV Kalmthout Achterbroek) met Huwenta (v. Tangelo van de Zuuthoeve).  

Maak kennis met de nieuwe kampioenen!