AVEVE Eventing Cup Zoersel: Mooie pony-eventingsport op en rond LRV-oefenterrein LRV Zoersel

Al voor de 44e keer zorgde LRV Zoersel ervoor dat eventing-rijdende ponyruiters/amazones een geweldige dag beleefden op en rond de LRV-oefenterreinen. Een mooie cross met verschillende nieuwe hindernissen maakten er bovendien ook een spannende en sportief hoogstaande dag van voor de 223 combinaties en het publiek dat van een mooie herfstdag genoot.

Tot net voor de start van de hoogste reeks was het droog gebleven in Zoersel. De deelnemers van reeks 5 kregen de regen er als extra hindernis bij, maar eventingruiters/amazones zijn geen doetjes, dat bewijs werd geleverd door sterke prestaties in de cross-country.  Twee Nederlandse ponyamazones kwamen, zagen en overwonnen. Birgit Bing (KNHS) won met Ballylee Villa Lass. Lieve Van Houte (KNHS) en Naughty Boy pakten plaats twee. Lisse Mertens (foto boven) van LRV Minderhout reed met Mojito naar het brons. Hortence De Cleene (LRV Kallo) reed met Shanouk naar plaats vier, voor Oliver Sels van de plaatselijke ponyclub. Oliver kwam als leider uit de dressuur, maar door een foutje in de cross schoof hij met Kyrid’s van Orchid’s door naar plaats vijf.

In reeks vier ging het goud naar Lise Matton (LRV Pepingen) met Jolly’s Dallas. Cis Koyen (LRV Meerle Meerseldreef) en Vosje reden naar plaats twee. Plaats drie was voor de Oost-Vlaamse combinatie Kato De Meyst (LRV Moerzeke) met Raspoetin.

Reeks 3 is traditioneel de meest bezette en deze reeks werd in Zoersel over 5 verschillende ringen verreden. In ring 5 voor C-pony’s, was het goud voor Marie-Joelle Goeminne (LRV Kallo) met Cassius C. In ring 6 nam Luna Claes, goud mee naar LRV Herenthout met haar Ebro. In ring 7 was er winst voor Chloë De Roo (LRV Merelbeke) met Quinot van de Buckxtale. In ring 8 was Marthe Sterckx (LRV Lille) te sterk voor de concurrentie met haar Orchidee’s Marlo. En in ring 9 tenslotte, was het Lotte Godrie (LRV Meerle Meerseldreef) die met Subliem’s Lelie aan de leiding stond na de drie onderdelen, dressuur, cross-country en springen.

Ameline
Amaline Van Gompel met Parmante op de laatste hindernis, op weg naar winst. foto: YD Fotografie 

 

Amaline Van Gompel (LRV Zoersel) zette een geweldige dressuurprestatie neer in reeks 2 (B-pony’s). Ook in haar springparcours en cross-country bleef ze met Parmante foutloos.  Feest bij de organiserende ponyclub!  Max Adriaensen (LRV Rijkevorsel) reed met Ten Ankers Freeanca naar plaats twee, voor Elodie D’Hooghe (LRV Opwijk) met Ronaldo van de Nieuwe Heide.

In reeks 1 voor de kleinste pony’s was het goud voor Nina Tuyteleers (LRV Kontich) met Piaffe. Plaats twee was voor Jana Vissers (LRV Arendonk) met Toontje. Annelien D’Hooghe (LRV Opwijk) en Suzi Q pakten plaats drie.