AVEVE Eventing Cup Overpelt - Blije gezichten bij de deelnemende ruiters en amazones

LRV Sint-Martinus-Overpelt heeft er alles aan gedaan om de eventingwedstrijd in de meest ideale omstandigheden te laten plaatsvinden. Op hulp van de weergoden hoefde de Limburgse LRV-vereniging niet te rekenen, maar het lukte. De spring- en cross-omloop lagen er ondanks de vele regen van de afgelopen weken prima bij. De dressuurringen en de parking waren een zorgenkind maar ook daar werd geschakeld, zodat de eerste eventingwedstrijd van het jaar kon plaatsvinden. “Er zijn al niet al te veel wedstrijden in het seizoen 2023-2024, het zou dus zonde zijn mochten we tot een afgelasting overgegaan zijn,” klonk het bij de organisatoren die veel blije en tevreden ruiters en amazones zagen aan de Holven in Pelt. 

Pony’s

De pony’s openden het LRV-eventingweekend. In reeks , de moeilijkste reeks voor C- en D-pony’s, was er gedeelde eerste plaats voor Kato Wijndaele (LRV Kerksken) met Orchid’s Aiko en de Nederlandse amazone Bregje Lont met Emma de L’Equille. Het brons ging naar de eveneens voor de KNHS uitkomende Kate Op der Heijde met Swefi’s Adinda.  In reeks 4 (eveneens voor C- en D-pony’s) was het goud voor Floor De Witte (LRV Lokeren Heiende) met Meedenblick’s Gio. Thibalult Demeulemeester (LRV Torhout) en Poulabrandy Queen reden met zilver naar huis, voor Mirthe Matton (LRV Pepingen) met haar pony Rani van het Elshout. 

In de grote reeks 2 (2 combinaties) voor pony’s in de stokmaat categorie ‘B’  werd het podium een onderonsje tussen drie gezworen vriendinnen. Axelle Mariën (LRV Herenthout) reed haar Parmante naar goud. Jesse Van Steen (LRV Bornem) stuurde Job naar zilver. Finn Op de Beeck (LRV Herenthout) en Spring Surprise pakten brons.  Reeks 1 voor A-pony’s ging naar Jesse Van Steen met Kianty. Alexia Declerck (LRV Oedelem Beernem) reed Sammy naar plaats twee. Plaats drie was voor Sieben Ceuppens (LRV Koningshooikt) met Salty. 

In reeks 3 waren er eerste plaatsen voor Lobke Pauwels (LRV Bornem) bij de C-pony’s. De D-pony’s werden onderverdeeld in twee ringen. Freeke Callens (LRV Anzegem) nam met Bijoux goud mee naar West-Vlaanderen. Aureline Houben (LRV Genk) hield het goud in ring 8 in Limburg. Ze won met haar pony Takyta. 

Alle resultaten pony’s en paarden (A & B) zaterdag (https://eventing.one/ - bij Login: tornooicode ‘LRV’ kiezen) 

Paarden L-M-Z

Dat er heel wat paarden en ruiters stonden te trappelen om uit de startbox te vertrekken, bewijzen het aantal deelnemers bij de paarden. Met maar liefst drie ringen in de reeks Licht,  een goedgevulde ring in de klasse Midden en een reeks Zwaar, waren de hoogste LRV-reeksen goed vertegenwoordigd. 

In de klasse Zwaar ging de zege na een sterke dressuurproef en een foutloze cross, binnen de tijd, naar Shana Somers (LRV Geel ten Aard) met Ona van de Vijfheide. Een foutje in het afsluitende springparcours, bracht haar eerste plaats, niet meer in gevaar.  Het zilver was voor regerend nationaal kampioen Stefaan De Pauw (LRV Erpe Mere) en zijn Kwinto van ‘t Wijwater. Yarno Geeroms (LRV Kerksken) reed Cassandra GZ naar brons.  Johan Ooms (LRV Noorderwijk) en zijn Kaspar van de Molendrieshoeve reden naar plaats vier, voor Davy Goris (LRV Merksplas) en Contador Z. 

In de klasse Midden reed Andy Smets (LRV Schoonbroek) dankzij een sterke dressuurproef en een al even sterke cross-country en springproef naar het goud met Kookai van de Nethe Z. Kaat Brosens (LRV Rijkevorsel) reed Cartina Z naar plaats twee, voor Linde Van Boxstael met Nina van ‘t Farsenhove). 

In de L-reeks waren er overwinningen voor: Tim Ooms (LRV Mol Achterbos) met Mio van de Buitenheide, Karl Piot met Mister Bombastic vd Henxbroek en Hanne Simons (LRV Bocholt) met G-Day van Bareelhof. 

Alle resultaten zondag (https://eventing.one/ - bij Login: tornooicode ‘LRV’ kiezen) 

 

shana
Shana Somers (LRV Geel ten Aard) wint met Ona van de Vijfheide de reeks Zwaar