AVEVE Eventing Cup Merksplas : Top-LRV-sport en beleving!!!

Check onze sociale media voor nog meer #beleefLRV

Heel mooi kader, nieuwe omloop, super bodem, prachtig weer en dito sport. Het is moeilijk om niet mega-enthousiast te worden, als het over de eventing-wedstrijd van LRV Merksplas gaat. Twee dagen met op en top LRV-beleving. Pony’s, paarden en hun respectievelijke ruiters/amazones die veel bijleren en die we misschien ooit wel aan de start van internationale kampioenschappen zien staan. #beleefLRV

Pony’s op zaterdag

Zaterdag kwamen negen combinaties aan de start van de hoogste reeks (5) bij de pony’s. De cross-country zou het klassement na de dressuur serieus door elkaar schudden. Kato Wijndaele (LRV Kerksken) kwam met Orchid’s Aiko als vierde uit de dressuur. Na een foutloos springparcours en een foutloze cross steeg Kato door naar de eerste plaats. Ameline Van Gompel (LRV Zoersel) reed Kalando ‘E’ van het Juschot naar plaats twee, voor Sterre Leirs (LRV Zoersel) met Pepsi. Renee Van Mieghem (LRV Sint-Gillis-Waas) reed Picasso-Drum vh Juxschot naar plaats vier, voor Alicia Vackier (LRV Ardooie) met Buter’s Bioux.

Reeks 4 kreeg met Vera Spijkers (Ponymatch Daylight) een Nederlandse winnaar. Max Adriaensen (LRV Rijkevorsel) reed Gitta van het Avenhof naar zilver, voor opnieuw Vera Spijkers (Fenna van de Maasduinen) die blijkbaar in een begenadigde dag verkeerde. Floor De Witte (Lokeren Heiende) reed naar de vierde plaats met Meedenblik’s Gio voor Anna Desmedt (LRV Minderhout) me De Halgoren Allegro.

Reeks 2, voor pony’s van de stokmaatcategorie ‘B’, was voor Axelle Mariën (LRV Herenthout), die net als haar papa, Steven Mariën, over een stevige scheut eventingbloed beschikt. Met haar Parmante zette ze een sterke dressuurscore neer, een foutloos springparcours en foutloze cross bracht haar naar de eerste plaats.  Clubgenote Leonie Van Elsen reed Hopper Golden H naar zilver, voor Finn Op De Beeck, eveneens van LRV Herenthout, met Spring Surprise.  Axelle Branders (LRV Rijkevorsel) reed naar plaats vier met Plum van Blommerschot, voor Maud Adriaensen (LRV Rijkevorsel) met Ten Ankers Freeanca.

In reeks 1 ging de zege naar nationaal kampioene Jesse Van Steen (LRV Bornem) met Kianty. Emeline Vervoort (LRV Merkspla) reed naar plaats twee met Joy, voor Kato Konings (LRV Zoersel) met Happy. Leonie van Elsen (LRV Herenthout) reed naar de vierde plaats met Shine’s Spirit, voor Sem Eerdekens (LRV Neerpelt) met Lordy.

Voor alle volledigheid geven we u graag nog de winnaars van reeks 3 mee: Lobke Pauwels (LRV Bornem) won bij de C-pony’s met Moorstreet’s Lennon. Romy Van Rooy (LRV Merksplas) met Princess van de Vraagheide, Maud Bosmans (LRV Genk) met Nero van het Hazenpad, Niels van Pamel (LRV Erpe Mere) en zijn Thunder vh Paardeveld en Hanne Grouwels (LRV Haasrode Blanden) met Under Suspicion) wonnen elk hun ring bij de D-pony’s.

Alle resultaten van zaterdag (login: LRV / paswoord: LRV) 


Johan Ooms
Johan Ooms (LRV Noorderwijk) - Kaspar van de Molendrieshoeve - winnaars klasse Zwaar

Paarden zondag

Acht combinaties verschenen aan de start van de klasse Zwaar, met een aantal nieuwe namen in deze hoogste reeks. Johan Ooms (LRV Noorderwijk) kwam met zijn Kaspar van de Molendrieshoeve als eerste achtervolger uit de dressuur. Dankzij een foutloze cross steeg hij door naar de eerste plaats. Shana Somers die na de dressuur op de eerste plaats stond, kon die plaats niet vasthouden door tijdsoverschreiding in de cross, maar toch een sterk debuut van deze amazone van LRV Mol Achterbos. Lisa Dhaenens (LRV Maarkedal) reed haar Boruska naar de derde plaats, voor Mandy Martens (LRV Moerbeke Waas) met Nabukodonosor T. EK-ganger Michiel Arnauts (LRV Assent) bracht Mc Chouffe van ter Pamelen mee nar Merksplas en reed naar de vijfde plaats.

In de klasse Midden lag het na dressuur allemaal heel dicht bij elkaar in de top-vijf. De cross en het springen zouden de beslissing brengen. Evelien Bevers (LRV Meer) bleef foutloos in de cross en sprong ook foutloos met haar Crespada Z. Het leverde haar meteen winst op in de eerste wedstrijd van het nieuwe LRV-eventingseizoen.  Maarten van Asselbergs (LRV Assent), kreeg één springfout op het strafblad en schoof door naar plaats twee, voor Anne Kennes (LRV Minderhout) met Ecu. Plaats vier is voor Sofie Clompen (LRV Haaltert) met Untouchable Star GZ. Plaats vijf ging naar Hugo Debusschere (LRV Riksingen) die als leider uit de dressuur kwam, maar twee springfouten incasseerde met zijn bloedgemaakte Boy.

Met drie volle ringen in de klasse Licht was ook deze reeks zeer goed bezet. In ring 3 was de zege voor Calle Poelmans (LRV Vorselaar) en thuisgefokte Inch van het Strateneinde. Josephine Smet (LRV Kieldrecht Vrasene) en Lanvino reden naar zilver, voor Bram Brans (LRV Lommel) en Rambo van de Trepkes.  Ring 4 kreeg Lisa Dhaenens (LRV Maarkedal) met Diamantia als winnares. Een sterke dressuurproef en foutloos vervolg in cross en springproef hielden haar van begin tot einde aan de leiding. Thibault Juwet (LRV Lotenhulle) reed naar zilver met Pacco. Heleen Augustijns (LRV Minderhout) nam met haar Elly van ’t Hof Terrijcke Z, brons mee naar huis. Michelle Malisart (LRV Merksplas) zorgde voor een thuisoverwinning in ring 5 met haar Game Boy van het Schaeck Z. Liselotte Sips (LRV Vorselaar) reed naar plaats twee met ‘goeie ouwe’ Camelot vh Strateneinde en Bram Bosch was tevreden met de vooruitgang die zijn nog maar vijfjarige Saffier van de Heikenshoeve als heeft gemaakt. Een knappe derde plaats voor de ruiter van LRV Lichtaart.

Alle resultaten van zondag ((login: LRV / paswoord: LRV) 

BWP organiseerde net als vorig jaar een aanlegtest voor jonge eventingpaarden in Merksplas. Zowel in het onderdeel dressuur , het springen als de cross-country werden de paarden gequoteerd op hun aanleg en eventingtalent.  Bij de vierjarigen ging de zege naar TESLA VAN 'T AYGEMS HOF met LENNERT DHONDT in het zadel. Deze Tesla is een dochter van Diarado. De nummer 1-hengst op de WBFSH-lijst voor eventingpaarden. Bij de vijfjarigen was de zege voor de BWP’er SANTINI V.I.P. met PIETER SPITS als zijn ruiter.  Deze Santini is een zoon van de hengst Oxford vd Middelstede.  

Resultaten vierjarigen Resultaten vijfjarigen