AVEVE Eventing Cup LRV Sint-Gillis-Waas: Elk jaar beter …

LRV Sint-Gillis-Waas doet met hun eventingwedstrijd op en rond het oefenterrein elk jaar beter en knapper. De bouwploeg zorgde voor een pittige en uitdagende cross-country. Op zaterdag bleef het droog in Oost-Vlaanderen en konden de ponyruiters in ideale omstandigheden hun favoriete discipline beoefenen. Op Zondag gingen de hemelsluizen open in de namiddag maar de bodem hield het prima. Alleen maar tevreden gezichten na afloop van het najaarsluik van de AVEVE-Eventing Cup. Straks in maart en april start het seizoen terug op en wordt het uitkijken naar de finales in Haaltert.

Bij de pony’s ging een sterk bezette reeks 5 (C- en D-pony’s) naar Renee Van Mieghem  van de organiserende vereniging LRV Sint-Gillis-Waas met Picasso-Drum vh Juxschot. Hortence De Cleene (LRV Kallo) reed Midnight Engagement naar plaats twee, voor opnieuw Renee Van Mieghem met Timon van de Groenheuvel. Plaats vier was voor de Nederlandse combinatie Kane Van Houte met Missy Eliot. Lars De Roo (LRV Merelbeke) reed Hello Happy  naar de vijfde plaats.

In reeks vier (C- en D-pony’s) was het goud voor Sterre Leirs (LRV Zoersel) met Pepsi. Marie-Joelle Goeminne (LRV Kallo) reed Bambi H naar zilver. Het brons was voor Mirthe Matton (LRV Pepingen)  met Rani van het Elshout.

In de verschillende ringen van reeks drie was er winst voor: Lentel Vandekerckhove (LRV Ardooie) met Meike, Megan Van Heeswijck met Just in Time, Kato Verhoeven (LRV Moerbeke Waas) met Nimmer D’Or van het Juxschot, Gitte Vandendriessche (LRV Geetbets) met Golden Wonder Boy en Milan Cels (LRV Zoersel) met Cassius D.J. bij de C-pony’s.

In reeks 2 voor B-pony’s was Winther Dierckx (LRV Moerzeke) de sterke man. Hij won met Sumba van ’t Neerhof na een bijzonder sterke dressuurproef en een foutloze cross en springproef. Met Ukkepuk van Duyversputten reed bij naar plaats twee. Ukkepuk haalde nog net iets meer punten in de dressuur, maar in de cross-country was er een lichte tijdsoverschrijding. Op plaats drie zien we Julynne Vic Vermonden met Nemo B (LRV Kallo).

In reeks 1 voor de kleinste pony’s was de zege voor Jesse Van Steen (LRV Bornem) en haar Kianty. Marie Wijndaele (LRV Kerksken) reed Tweety naar de tweede plaats en Ina Geeraerts pakte plaats drie.


Kenneth De Sterck en Linde Van Boxstael winnen reeks L bij de paarden

De klasse Licht is de hoogste reeks die in Sint-Gillis-Waas wordt verreden bij de paarden.  Kenneth De Sterck (LRV Erpe Mere) reed Kinky naar de eerste plaats in ring 1. Thibault Juwet (LRV Lotenhulle) reed Quadir naar plaats twee, voor Jolien MoortHamers (LRV Moerbeke Waas) met haar Pippa v/d Spelonck.  Linde Van Boxstael (LRV Wambeek) en Kassira T pakten de zege in ring 2. Jeremien Vande Vyvere (LRV Pittem) reed Nic Nac van ’t Jonkersleen naar plaats twee, voor Sien De Witte (LRV Lokeren Heiende) met Jotta d’Insegotte.

In de B-reeks was er goud voor:  Robbe Andries (LRV Waasmunster) met O’Mally Ter Wilgen, Babette Desmaele (LRV Veldegem Ruddervoorde)  met Gytane JDB Z, Bors Vande Putte (LRV Maarkedal) met Royal Kiss en Hannes Andries (LRV Waasmunster) met Inka van de Zanddijkhoeve.

Alle resultaten (login en paswoord: LRV)