AVEVE Eventing Cup LRV Riksingen / Zutendaal: Laurine Thijs wint klasse Zwaar

LRV Riksingen en Zutendaal organiseerden in en om de Zutendaalse Stalkerheide een bijzonder knappe eventingwedstrijd. De prachtige omgeving, de herfstkleuren, het werk van de ervaren bouwploeg … Het was absoluut de moeite om de trip naar Limburg te maken. Iets wat heel veel eventingruiters/amazones afgelopen zondag maar wat graag deden. De LRV-eventingwedstrijden van het najaar worden duidelijk gesmaakt.

In de klasse Zwaar met negen combinaties aan de start, ging de zege naar Laurine Thijs van LRV Houthalen met Kizzy – Jane. Alweer een bewijs dat appelen niet ver van de boom vallen. Laurine ging na de dressuur aan de leiding, ze gaf die positie, ondanks lichte tijdsoverschrijding in de cross-country, niet meer af.  Mandy Marten, (LRV Moerbeke Waas) en haar Nabukodonosor T (v. Nabab de Reve), bleef foutloos in de cross, maar incasseerde een springfout in het afsluitende springparcours waardoor ze strandde op 0,1 strafpunt van de eerste plaats. Lisa Dhaenens (LRV Maarkedal) reed met haar Borushka (v. Lor Z) naar een knappe derde plaats.  Plaats vier was voor Michiel Arnauts (LRV Assent) en zijn Mc Chouffe van ter Pamelen (v. Breemeersen Adorado).  Thomas Smeyers (LRV Grobbendonk) pakte plaats vijf met Indezz (v. Washington DC Heldenlaan).

Met 21 deelnemende combinaties was de klasse Midden heel goed bevolkt. De eerste plaats in deze reeks was voor top-eventingruiter Jarno Verwimp (PSV) - als ponyruiter actief onder de vlag van LRV Gavere en oud nationaal kampioen in de hoogste ponyreeks -  met de achtjarige Frimeur de la Brasserie (v. Dollar du Mesnil). Plaats twee ging naar Maarten Van Asselberghs (LRV Assent) met Honki Tonki Boy (v. Muscaris d’Ariel). Jef Sutherland (PSV) en zijn Pallieter van de Nachtegaele (v. Carlow van de Helle) reden naar brons, voor Kaat Brosens (LRV Rijkevorsel) met Cartina Z en Yarno Geeroms (LRV Kerksken) met Dior Edel Z.

De klasse Licht werd over drie ringen verspreid. Bram Brans (LRV Lommel) reed met Rambo van de Trepkes naar goud in ring 5. In ring 4 was de winst voor Philippe Musche (LRV Lotenhulle) met Look at me. Sien De Witte (LRV Lokeren Heiende) won ring 3 met Jotta D’Insegotte.