AVEVE Eventing Cup LRV Grobbendonk: Johan Ooms voor de tweede maal op rij

Johan Ooms (LRV Noorderwijk) en zijn door grootvader Ernest, gefokte, Kaspar van de Molendrieshoeve (v. Cablo Z x Nagano) zijn een duo dat in een blakende conditie verkeerd.  Op de door LRV Grobbendonk georganiseerde manche van de AVEVE Eventing Cup,  won de combinatie voor de tweede week op rij. Een foutloze cross-country bracht hen aan de leiding. In het afsluitende springonderdeel, sneuvelde er nog wel een balk, maar dat was ook bij alle andere achtervolgende combinaties het geval. Voor de tweede week op rij mocht Johan Ooms op het hoogste schavotje van de hoogste reeks plaatsnemen.

Mandy Martens (LRV Moerbeke Waas) en haar Nabukodonosor T (Nabab de Reve x Chin Chin) uit de fokkerij van Kamiel Troubleyn in Temse was die eerste achtervolgster. Ook zij verkeert in goede vorm en daar is haar tweede plaats in Grobbendonk een mooie bevestiging van.  Nationaal Kampioen en Europees gouden-medaillewinnaar met het team Stefaan De Pauw (LRV Erpe Mere) en zijn door zijn vader Antoine, gefokte Kwinto van ’t Wijwater (Breemeersen Crescendo x Sire Nor Mand), lijkt het goede cross-ritme meteen te pakken te hebben na wat rust in de apres-Zweden-periode. Hij reed naar een knappe derde plaats, voor Shana Somers (LRV Mol Achterbos) met Ona van de Vijfheide (v. Joop 111).  Jong talent en EK-ganger bij de junioren, Caroline Van Rossum (LRV Pulderbos) reed haar bont fenomeen Dalva D’Enfer Z (v. Davinci V Erpekom Z) naar de vijfde plaats, in deze sterk bezette reeks.

Paul Laurijssen onklopbaar in de klasse Midden

In de klasse Midden stond Paul Laurijssen (LRV Meer) aan de start en dat zullen ze in de bossen en op de velden aan het Heiken in Vorselaar, geweten hebben. Hij won met Danti Z (v. Dallas VDL) en reed naar plaats twee met Crespada Z (Crespo VDL).  Maarten Van Asselbergs (LRV Assent) reed zijn Honki Tonki Boy (v. Muscaris d'Ariel) naar brons.  Kaat Brosens (LRV Rijkevorsel) reed een foutloze cross en dito springparcours met Cartina Z (v. Carosso VDL) en dat leverde haar een vierde plaats op, voor levende eventing-legende Karin Donckers (LRV Minderhout) met haar achtjarig eventingtalent Pinokkio (v. Gemini XX), een kleinzoon uit de merrie Britt (v: Iseng) overigens.

karin
Karin Donckers reed in Grobbendonk Pinokkio - een kleinzoon van de fantastische Britt waarmee ze haar eerste Olympische Spelen reed. Nu 31 jaar later maakt Karin een grote kans om in Parijs haar zesde Olympiade te rijden. We duimen Karin!  

 

Licht en Beg

In de klasse Licht was er goud voor Bjorn Declerck (LRV Zonnebeke) met Joggy (v. Quint), voor Jonie Van Den Weygaert (LRV Wuustwezel) met Rolex van ’t Hillohof (v. Mithras de Regor) en voor Lisa Dhaenens (LRV Maarkedal) met haar schimmel Diamantia (v.Diacontinus). In de B-reeks was er goud voor Sofie Roels (LRV Ranst) met Ukkie in ring 9, Boris van de Putte  (LRV Maarkedal) met Royal Kiss in ring 8, Melanie Valckx (LRV Vorselaar) met Sir Wally de muze in ring 7 en Lore Dewit (LRV Peer) met Dakota Z.

Volgende week is er opnieuw eventing in Zutendaal

Resultaten: https://eventing.one/ (LRV / LRV)