AVEVE Eventing Cup Lille - Nisse Van Gorp van start tot finish aan de leiding

Een mooi deelnemersveld (12) in reeks 5 op de eventingwedstrijd in Lille. Reeks 5 de, hoogste reeks bij de pony’s kent meteen zijn favorieten voor de Nationale Finale van de AVEVE-Eventing Cup in Maarkedal op 23 april. Op 24 april is het de beurt aan de paarden.

Reeks 5

Nisse Van Gorp (LRV Gierle) kwam als leider uit de dressuur en ze bleef foutloos in de pittige cross-country en het springen met haar Timon van de Groenheuvel (v. Konquistador van Orchid’s). Ziedaar het recept om een eventingwedstrijd te winnen. Hortence De Cleene (LRV Kallo) reed met Shanouk  naar plaat twee voor Arne Coenegrachts (LRV Minderhout) met Kantje’s Irlando (v. Kanshebber). Plaats vier ging naar Renée Van Mieghem (LRV Sint-Gillis-Waas) met Picasso-Drum vh Juxschot (v. Kantje’s Fahran). Marie-Joëlle Goeminne (LRV Kallo) reed haar Tabaknatie Tina (v. Theo) naar de vijfde plaats.

Reeks 4

In reeks vier reed Julie Geurts (LRV Genk) naar winst met Let Me do de Marroniers. Nina Buschman (LRV Wuustwezel) en haar Bovenheigraaf’s Carlo (v. Molenaar’s Golden King) liepen naar zilver, voor Fleur Sterckx (LRV Lille) met Orchid’s Xilla (v. Kanshebber).

In reeks 3 was er winst voor:

  • LISE SAEYS WILLEMSE - LRV ASSE - LITTLE JOE V/D SCHEURE (v. VOLTAIRE) (c-pony’s)
  • MAYA KINABLE - GENK – WANNES
  • DIEDE CALLENS DIEDE - ANZEGEM – BIJOUX
  • FLOOR DE WITTE - LOKEREN HEIENDE - CHILI PEPPER
  • MAX ADRIAENSEN - RIJKEVORSEL - GITTA VAN HET AVENHOF – (v. BERKHOF'S BILLBOARD)

Reeks 2

In reeks 2 (B-pony’s) ging de zege naar Elodie D’Hooghe (LRV Opwijk) met Ronaldo van de Nieuwe Heide (v. Borghof’s Gentle Gerwin). Améline Van Gompel (LRV Zoersel) reed naar de tweede plaats met Parmante (v. Rakker L). Max Adriaensen (LRV Rijkevorsel) en zijn Ten Ankers Freeanca (v. Viviennne’s Vision of Freedom) pakten plaats drie. Roos Veraghtert (LRV Zoersel) en Marth Van Vaerenbergh (LRV Erpe Mere) reden naar de vierde en vijfde plaats.

In reeks 1 voor A-pony’s was het goud voor Lotte De Wannemaeker (LRV Brakel) met Gizmo. Nieke Sas (LRV Lichtaart) pakte met Dumpie de tweede plaats voor Winther Dierckx (LRV Moerzeke) en Melody van ’t Peetershof. Plaats vier was voor Jesse Van Steen (LRV Bornem) en de vijfde plaats ging naar Leonie Van Elsen (LRV Herenthout).

Alle resultaten 

Klasse Licht Paarden

Op zondag werden er ook drie reeksen van de klasse Licht afgewerkt. Daarin was er goud voor:

  • SHANA SOMERS - HERSELT - ONA VAN DE VIJFHEIDE
  • KARL PIOT KARL - PSV - MISTER BOMBASTIC VD HENXBROEK
  • HANNE SIMONS HANNE - BOCHOLT - G-DAY VAN BAREELHOF – (v. TAKASHI VAN BERKENBROECK)

Alle resultaten