AVEVE-Eventing Cup: Joris Vanspringel wint de Z-klasse in Merksplas

LRV Merksplas had alles mee op de mooie terreinen van Merksplas Kolonie.  Zon. Een mooie cross en veel toeschouwers/eventingliefhebbers. De eerste manche van de AVEVE-Eventing Cup was meteen een schot in de roos. Het is nu al uitkijken naar manche II, volgend weekend al Grobbendonk.

In de klasse Zwaar demonstreerde LRV-bondscoach Joris Vanspringel zijn klasse en ervaring. Hij won met BHF Tuxedo, voor plaatselijke held en EK-ganger Davy Goris (LRV Merksplas) met Contador Z. Raf Steegmans (LRV Genk) reed naar brons met Chronicles van de Viking Z. Michelle Malisart en Kalinka (LRV Merksplas) maakte het plaatselijke feestje nog groter met een vierde plaats en Johan Ooms (LRV Noorderwijk) en zijn Kaspar van de Molendrieshoeve maakten de top-vijf compleet.

In de klasse Midden reed Michiel Arnauts (LRV Assent) naar de eerste plaats met Mc Chouffe van ter Pamelen. Provinciegenote Christine De Haes (LRV Moorsel Tervuren) reed naar hetzelfde strafpuntentotaal, met haar Cayon de Nyze Z, maar de tijd van Michiel in de cross-country was net iets dichter bij de ideale tijd. Cel Sterkens (LRV Genk) reed Enzo G naar plaats drie. Lisa Dhaenens (LRV Maarkedal) reed met een vierde plaats terug naar de Vlaamse Ardennen en Shana Somers (LRV Herselt) en haar Ona van de Vijfheide reden naar plaats vijf.

In de klasse Licht was er goud voor Karin Donckers (LRV Minderhout) met Oogappel de Muze, voor Jef Suterland (PSV) met Pallieter van de Nachtegaele en voor Johan Janssens (LRV Sint-Gillis-Waas) met Grand-Cru van het Gavershof.

Alle resultaten van zondag

Aanlegtest BWP

BWP momenteel het strafste stamboek ter wereld (!) voor springpaarden wil ook meer gaan inzetten op de fokkerij van eventingpaarden. De vierjarige en vijfjarige paarden die in Merksplas aan het werk waren werden door een vakkundige jury bekeken in de drie onderdelen van eventing en gequoteerd op hun aanleg. Bij de vierjarigen ging de zege naar SAFFIER VAN DE HEIKENSHOEVE (v. Le Blue Diamond van ‘t Ruytershof) onder het zadel van Thomas Smeyers (LRV Grobbendonk). In de reeks voor vijfjarigen was de overwinning voor ROHAN VAN HET AVENHOF (v. Diarado) onder het zadel van Lien De Dycker (LRV Vissenaken-Glabbeek).


Vierjarigen - Vijfjarigen


Pony’s

In de hoogste reeks (5) bij de pony’s is de zege voor Emi Douwen met Cindy van LRV Kontich. Plaats twee gaat naar Lise Matton (LRV Pepingen) met Jolly’s Dallas en brons gaat naar Lisse Mertens (LRV Minderhout) met Mojito.

In reeks vier was de overwinning voor Charlotte Godrie (LRV Broechem) met Orchid’s Janet. Jade Douwen (LRV Kontich) reed Up  Wind’s Byoutie naar zilver. Brons gaat naar Kato Wijndaele (LRV Kerksken) met Orchid’s Aiko.

In reeks 3 is er goud voor Milan Sels met Cassius DJ, Winther Dierickx (LRV Moerzeke) met Luca, Lentel Vandekerckhove (LRV Ardooie) met Meike, Sterre Leirs (LRV Zoersel) met Pepsi en Lotte Godrie (LRV Meerle Meerseldreef) met Subliem’s Lily.

In reeks 2 voor B-pony’s wint Winther Dierickx (LRV Moerzeke) met Sumba van ’t Neerhof. Max Adriaensen (LRV Rijkevorsel) rijdt Ten Ankers Freeanca naar zilver, Charlotte Fouquat en Frozen (lRV Bornem) reden naar plaats drie.

In reeks 1 voor de allerkleinste pony’s was er goud voor Nieke Sas (LRV Lichtaart) met Dumpie. Jana Vissers reed Induna van Duyversputten naar zilver en brons ging om de nek van Leonie Van Elsen (LRV Herenthout) met Shine’s Spirit.

Alle resultaten van zaterdag