AVEVE Eventing Cup Grobbendonk: Straffe Yarno Geeroms houdt thuisruiter van de zege

De LRV-eventingruiters/amazones worden verwend dezer dagen. Door het ideale evetingweer van de laatste dagen enerzijds en door de mooie omlopen anderzijds. Ook LRV Grobbendonk zette opnieuw een mooie organisatie neer. Fijn om te zien ook dat het publiek massaal aanwezig was.

En zo is het LRV-eventingseizoen en de AVEVE Eventing Cup volop op gang getrokken. Volgend weekend mag LRV Moerbeke Waas eindelijk organiseren. We zijn er zeker van dat er naast de E34 een prachtige cross-country is neergepoot door de enthousiaste groep bouwers van LRV Moerbeke Waas.

Yarno Geeroms (LRV Haaltert) zal ongetwijfeld ook in Moerbeke bij de favorieten horen. Hij bleef foutloos in het springonderdeel en ging bijzonder goed door de cross in Grobbendonk met zijn Cassandra GZ. Daarmee sprong hij van de zesde plaats na dressuur, naar een eerste plaats in de eindstand. Thuisruiter Thomas Smeyers van LRV Grobbendonk moest tevreden zijn met een tweede plaats met zijn Indezz (v. Washington DC Heldenlaan). Het werd heel nipt in het eindklassement maar enkele seconden in de cross-country maakten het verschil. De derde plaats ging naar Bart Hermans (LRV Kasterlee) en zijn geweldige Gorki van de Pertjeshoeve (v. Electro). Robbe Verelst (LRV Zoersel) reed met Minos van de Brem (v. Triomphe de Riverland) naar plaats vier, voor Evelien Bevers (LRV Meer) met Crespada Z. 

In de klasse Midden won Lisa Dhaenens (LRV Maarkedal) met Borushka (v. Lord Z). Lisa zette een heel knappe dressuurscore neer en ze bleef na de cross-country en het springen ook op die score. Frederic Delmotte (LRV Merelbeke) reed met Jamaica vd Bisschop (v. Ogano Sitte) naar de tweede plaats, voor Maarten Van Asselbergs (LRV Assent) met Honki Tonki Boy (v. Muscaris d’ Ariel).

In de klasse Licht waren er overwinningen voor Hanne Simons (LRV Bocholt) met G-Day van Bareelhof (v. Takashi van Berckenbroek) en Calle Poelmans (LRV Vorselaar) met Inch van het Strateneinde (v. Irish Taxi XX).