AVEVE Eventing Cup: Flandriens trotseren gure weersomstandigheden in Lille

 

LRV Lille kreeg niet de beste weersomstandigheden op zaterdag en al helemaal niet op zondag.  Spijtig voor deelnemers en organisatoren want die hadden zeker betere weersomstandigheden verdiend.

Vier winnaars in de klasse Licht

In de klasse Licht op zondag ging de zege in  ring 1 naar Paul Laurijssen van LRV Meer met Danti Z. Na de cross aan de leiding omdat Jennifer Peters (LRV Bassevelde), die met La Surprise CM v/d Wolfshoeve als leider uit de dressuur kwam, een tikkeltje meer tijd nodig had in de cross.  Plaats drie was voor Valerie Meelbertgs van LRV Olmen met de vijfjarige Seppe vd Wijvers

Ring 2 ging naar Bram Bosch (LRV Lichtaart) met de vijfjarige Saffier van de Heikenshoeve. Bram kwam als leider uit de dressuur en hield die positie vast dankzij een foutloos springparcours en een cross-country waarin hij slechts 2,4 strafpunten tijdsoverschreiding op zijn conto kreeg. Andy Smets (LRV Schoonbroek) reed naar plaats twee met Kookai van de Nethe Z, voor Juul Mertens (LRV Vissenaken-Glabbeek) met Helios M

In Ring 3 van de klasse Licht was het goud voor Thibaut Juwet (LRV Lotenhulle) met Qadir. Bram Brans (LRV Lommel) reed met Rambo van de Trepkes naar zilver, voor provinciegenoot Tim De Morree (LRV Molenbeersel ’t hasselt) met Oriano van ’t Kinroyderveld.

In Ring 4 gaat de overwinning naar Geert Lambrecht (LRV Kerksken) met Limit ter Veldeken. Bart Sonck (LRV Ninove) reed Okidoki naar de tweede plaats en Paul Van Gorp (LRV Gierle) pakt een derde plaats mee uit het naburige Lille met Lipton v.t. Heidehof.


Julie Geurts wint reeks 5 bij de pony’s

Op zaterdag werden de LRV-terreinen van Lille al overspoeld door de pony’s. We geven u graag het podium mee in de hoogste reeksen van de respectievelijke stokmaat-categorieën.

In reeks 1 voor a- en A-pony’s was de zege Marie Wijndaele (LRV Kerksken) met Tweety. Jesse Van Steen (LRV Bornem) en haar Kianty reed naar plaats twee, voor Kato Konings (LRV Zoersel) met Happy.

In de sterk bezette reeks 2was het goud voor June Caers (LRV Lichtaart) met Noa van de Solwerd. Axelle Mariën (LRV Herenthout) reed Parmante naar plaats twee, voor Max Adriaensen (LRV Rijkevorsel) met Ten Ankers Freeanca.

In reeks 5 voor C- en D-pony’s is het goud voor Julie Geurts (LRV Genk) met Kinou des Marronieres. Plaatselijke combinatie Fleur Sterckx (LRV Lille) reed Orchid’s Xilla naar de tweede plaats, voor opniew Julie Geurts met Ballyerk Sergeant Pepper.