Antwerpse LRV-Ponykampioenen zijn klaar voor Nationaal Ponytornooi!

LRV Sint-Lenaarts was gastheer voor de provinciale LRV-Kampioenschappen van LRV Antwerpen. Ze vervulden die rol met brio en de ideale nazomerse omstandigheden zorgden voor blije gezichten bij deelnemers en supporters.

Ook bij de commandanten die terug een provinciaal kampioenschap groepsdressuur mochten beslechten. In de hoogste reeks achttalen ging de zege naar LRV Herenthout. In de L-reeks was er goud voor LRV Meer. Bij de viertallen klasse Midden was de zege voor LRV Herselt.

In de klasse D-Midden sprongen zes combinaties naar de barrage. Drie bleven foutloos. Veruit de snelste van de drie podiumkandidaten was Emma Van Kerckhoven van LRV Heist op den Berg met Rytmic van de Groenheuvel (v. Miraculix). Knappe barragerit van de nieuwe provinciale kampioene. Kirsten Franken (LRV Wuustwezel) reed naar een mooie tweede plaats met Magic Lady vd Ossenhoek (v. Lomansheide Brent). Het brons ging naar Florian Van Bylen (LRV Westerlo) met Jerry.

In het stijlrijden was het felbegeerde erelint voor Pieter-Jan Anthonissen van LRV Beerse met Hopla van de Waterhoeve (v. Melle Jerom). Lotte Bollansée (LRV Zoersel) sprong naar plaats twee met Oak Forest Elmo (v. Orlando) en Renée Caers (LRV Lichtaart) reed levende legende Manfred (v. Lamento III) naar plaats drie

In de klasse C-Midden reed Yelena Maertens naar het Provinciale goud. Ze won Barema-A en het stijlrijden met Skywalker van het Klavertje (v. Rex The Robber) voor Jolien Van De Voorde (LRV Heist op den Berg) met Maestro van de Laak (v. Leandros Sirik).

In de klasse B-Licht eindigden drie (!) barragecombinaties binnen een seconde. Uiteindelijk bleek Milan Sels van LRV Zoersel de allersnelste met zijn Ronaldo van de Nieuwe Heide (v. Borghof’s Gentle Gerwin). Renée Caers (LRV Lichtaart) reed met Oelala Golden H (v. Goldfinger) naar zilver en Amelie Van De Putte (LRV Herenthout) sprong naar brons met Cappucino.  In het stijlrijden was er winst voor Megan Van Heeswijk (LRV Merksplas) met Tous Vents Optimus (v. Goliath van de Groenweg). Amelie van de Putte (LRV Herenthout) pakte zilver met Obelix en Milan Sels en zijn Ronaldo van de Nieuwe Heide scoorden brons.

In de hoogste dressuurreeks DL2 was er goud voor Noor Verstappen (Lille) met Anjershof Nikki (v. Anjershof Rocky). Josse Verstappen (LRV Lichtaart) zette met Dior JV van de Korenmolen (v. Dimension AT) een zilveren proef neer en Anouk Rombouts liet de thuissupporters juichen met haar derde plaats met Rana.

In CL2 ging de gouden medaille en het groenwitte erelint naar Janne verstappen (LRV lichtaart) met Nick (v. Molenaar’s Golden King). Florence Van Herck (LRV Meer) reed naar plaats twee met Brilliant (v. Snippeling Boy). Godrie Lotte (Meerle Meerseldreef) pakte brons met Smokey. 

In de klasse BL1 was er een provinciale titel voor Lotte De Pauw (LRV Koningshooikt) met Rebel van de Eekhoek (v. Laser van de Mereyt). Nanou Mattheuus reed Uncle Jack van 't Rebelshof (v. Comm's Forest Dragon) naar plaats twee en Gitte Laenen (LRV Lichtaart) reed met Vera naar plaats drie. 

In AB2 was er goud voor Lore Verhulpen van LRV Geel Larum met Beauty.Merel Meganck (LRV Arendonk reed Rufus naar plaats twee, voor Roos Veraghtert (LRV Zoersel) met Sella. 

Bij de allerkleinste pony's ging de provinciale titel naar Jana Vissers  (LRV Arendonk) met Toontje. Charlotte Fouquat (LRV Bornem) reed Donder naar zilver en Floor Meyvis (LRV Wuustwezel) reed naar brons met Dusty. 

Emma Vercammen van LRV Leest won de Uitzonderlijke proef klasse G inclusief Galop.  Emma oefent bijna alle dagen met haar pony Odetje. Ze kreeg in Sint-Lenaarts loon naar werken en zette een mooie proef neer. 

Alle resultaten

 

KBC