Acht combinaties mogen uitkijken naar EK voor Landelijke Ruiters in Lausanne van 1 tot 4 september

Eventing - Na de Internationale wedstrijd CCI3* in Nokere  van afgelopen weekend, kon de LRV-selectiecommissie onder leiding van top-eventingruiter Joris Van Springel,  een definitieve selectie maken voor het EK voor Landelijke Ruiters.  Het EK voor Landelijke Ruiters, nieuwe naam: Eventing CCI 3*-S European Cup - vindt na een jaar Corona-uitstel plaats, in het Zwitserse Lausanne van 1 tot 4 september.

Dit EK, waarin België traditioneel sterk presteert, is voorbehouden voor eventing-ruiters en -amazones die nog geen 4*-wedstrijden gestart zijn. Voor het teamklassement wordt ook een zestalproef (groepsdressuur) verreden en meegeteld. Dat is naast de uitzonderlijke sfeer één van de unieke kenmerken van dit EK Eventing.

In 2017 werd het EK voor Landelijke Ruiters in Tongeren gereden. Toen werd het Team Europees Kampioen en reed Wouter De Cleene (LRV Minderhout) naar de individuele titel met Alaric de Lauzelle (v. Skippy II). In 2019 pakte Bart Hermans (LRV Kasterlee) nog knap zilver met Gorki van de Pertjeshoeve (v. Electro) Naar Lausanne reist een jong maar talentvol team af. Enkel Thomas Smeyers neemt EK-ervaring mee in zijn reistas.

Volgende combinaties reizen op maandag 29 augustus af naar Lausanne (in alfabetische volgorde): 

  • Both Kristien - LRV Geetbets - Kaiser uit de Melle (Quorum de Laubry x Darco)
  • De Cartier Sybille - LRV Weelde Ravels - Un de Nanou (Verdi TN x Flipper d’Elle)
  • De Pauw Stefaan - LRV Erpe Mere - Kwinto van ’T Wijwater (Breemeersen Crescendo x Sire Nor Mand)
  • Geeroms Yarno - LRV Haaltert - Cassandra GZ (Crescendo Breemeersen x Hand in Glove xx)
  • Goris Davy - LRV Merksplas - Contador Z (Bessemeind's Casino x Pride of Dad)
  • Mariën  Steven - LRV Herenthout - Noortje van de Wendikurthoeve (Contadoro van de Helle x Pavarotti van de Helle)
  • Revyn Nele - LRV Minderhout - Nelson van Desta (v. Vigo d’ Arsouilles)
  • Smeyers Thomas – Grobbendonk – Indezz (Washington DC Heldenlaan x Saygon)

Meer info over het EK in Lausanne: https://www.equissima.ch/2022/07/17/un-championnat-d-europe-mis-au-go%C3%BBt-du-jour-%C3%A0-lausanne/


Info voor Belgische supporters:

De organisatie liet al weten dat er in tegenstelling tot wat de talrijke Belgische supporters gewend zijn, geen campingplaats is voorzien. Camping Pra Collets (Bienvenue (camping-pra-collet.ch)) is de dichtstbijzijnde camping. Uiteraard zijn er nog verschillende campings en overnachtingmogelijkheden in Lausanne. (https://www.equissima.ch/infos/logements

Lausanne 2022