Afdrukken

Eventing Zonnebeke - nog plaatsen vrij

Gepost in Nieuws

De AVEVE Eventing Cup te Meldert zit overvol, maar in Zonnebeke zijn er nog een aantal plaatsen vrij. U kan nog inschrijven voor deze wedstrijd op zondag 23 oktober door een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met opgave van paard-ruiter-rijvereniging-klasse. Deze inschrijving wordt dan wel beschouwd als een bij-inschrijving. U kan zo nog inschrijven tot dinsdagavond 18/10 - 17.u.

Afdrukken

Nationale Kampioen wint eerste Eventingwedstrijd van LRV-seizoen 2016-2017

Gepost in Nieuws

De eerste eventingwedstrijd van het LRV-seizoen 2016-2017 verliep onder optimale omstandigheden in het mooie en geklasseerde kader van de zogenaamde ‘Kolonie van Wortel’ waar de gebouwen één voor worden gerenoveerd. LRV Merksplas zet er al een aantal jaren een mooie organisatie neer en dat appreciëren de eventingruiters met een grote opkomst in alle reeksen als gevolg.

In de klasse Zwaar, met maar liefst 22 combinaties aan de start, demonstreerde huidig nationaal LRV-kampioen eventing Wouter De Cleene (LRV Minderhout) al opperbeste vorm. Hij won met Alaric de Lauzelle. Wouter kwam als leider uit de dressuur en bleef zowel in de cross-country als in het springen foutloos. De tweede plaats ging naar Philippe Van Asselberghs van LRV Herent Honki Tonki Boy (v. Muscaris d’ Ariel). Brosn was er voor Kevin Swaans (LRV Oud-Turnhout) met Ferrum van de Nachtegaele (v. Cum Laude Z). Wouter De Cleene pakte ook nog de vierde plaats met de bijzonder snelle Boy (Betel XX) voor Peter Sterkens van LRV Hechtel met Enzo G.

Afdrukken

Eventers: tijd voor een nieuwe veiligheidsactie!

Gepost in Nieuws - Nationaal

veiligheidsvestWin een veiligheidsvest (ponyruiters), een hippe grooming rugzak (paarden) of een van de tien houders voor de medische fiche!

LRV en Lami-Cell blijven samen inzetten op veiligheid. Deze keer is het de beurt aan onze LRV-eventingruiters. Onze ponyruiters maken kans op een innovatieve bodyprotector en op medische fiche-houders; de ruiters maken dan weer kans op een handige en waterdichte grooming rugzak en op medische fiche-houders.

Hoe deelnemen?

Meedoen is makkelijk: neem op één van de manches van de AVEVE Eventing Cup een fotovan jou en je viervoeter. Overtuig ons met je veilige uitrusting en bedenk een leuke slogan rond veiligheid!

 

Afdrukken

LRV verliest een icoon ...

Gepost in Nieuws - Nationaal

140723 344020 ribbonvandesompeleLRV ontving op woensdag 15 maart 2017 de droevige mededeling dat LRV/BWP-icoon Daniël Van de Sompele is overleden.  Daniël Van de Sompele werd geboren in 1932 als jongste van acht kinderen, in het landbouwersgezin Van De Sompele in het West-Vlaamse Westkapelle. Hij kon van zijn passies, de paarden, LRV, BWP en de Ruiterschool in Oud-Heverlee zijn beroep maken en die passie en gedrevenheid is nooit verdwenen. In de beginjaren zorgde hij samen met Kanunnik De Mey voor de verdere uitbouw van Landelijke Rijverenigingen. Vooral in de jaren ’60 nam het ledenaantal sterk toe en werden over heel Vlaanderen verenigingen opgericht.

 

Afdrukken

LRV Antwerpen wint Interprovincie-wedstrijd

Gepost in Nieuws - Nationaal

interprovincie-kleinLRV Antwerpen wint de Interprovincie-wedstrijd op de Nationale LRV-indoorkampioenschappen voor de vijfde keer op rij. Voor die prestatie zorgden Koen Snoeijs (LRV Minderhout) met Zidane, Nationaal Kampioen Toon Janssens (LRV Meerhout) met Gina van 't Gestelhof, Bart Anthonissen (LRV Beerse) met Kingstar en Jeroen Geerts (LRV Sint-Lenaarts) met Atoucha VD.  De Antwerpse equipe stond onder leiding van François Buts.  De tweede plaats ging naar LRV Brabant. LRV Limburg pakte het brons.