Nieuwsoverzicht

Nationaal

Yelena Maertens veel-winnaar op Finale SBB-Competitie voor Jonge Pony’s te Ardooie

29 mei 2018

Perfecte grasmat in Ardooie. Zon op de afspraak. De beste jonge pony’s uit de SBB Competitie ook…  Een ideale mix dus voor een spannende Nationale Finale van de SBB-Competitie voor Jonge Pony’s.

 

Springen D-pony’s

Bij de zesjarige D-pony’s sprongen zes combinaties na twee foutloze basisomlopen, naar de barrage. In die barrage bleven nog eens vier combinaties foutloos. Qualinka “F” van het Juxschot (v. Kantje’s Fahran) was met Caroline Van Rossum (LRV Zoersel) de allersnelste. Nell Delgouffe en Quatro van de Vondelhoeve (v. Calipso van de Vondelhoeve)  deden er anderhalve seconde  langer over en pakten zilver voor Laura Petit van LRV Merksplas met Quint van de Groenheuvel (v. Kadans van de Groenheuvel). Jonas Van Dijck sloot de rij foutloze barrage-combinaties met Quadrille Optima (v. Orchids Romario II). Chloë De Roo (LRV Merelbeke) pakte een vijfde plaats met Quinot van de Bucxtale (v. Machno Carwyn). Nieke Hofkens (LRV Wuustwezel) reed naar plaats zes met haar Fun Fun (v. Melle Wiebert).

 

Bij de vijfjarige D-pony’s sprongen vijf pony’s naar een dubbel foutloze omloop en een foutloze barrage. Het goud was voor Jarne Gyssels (LRV Torhout) met Ringo van de Sysloberg (v. Voltaire). Bij de vierjarige stokmaatgenoten sprongen twee combinaties naar een dubbel foutloze omloop.

 

Springen C-pony’s

In de reeks voor zesjarige C-springpony’s was het erelint/goud  voor  Julie Lenaerts (LRV Koningshooikt)  met Quintano ter Rozendale (v. Heros ter Putte). Bij de vijfjarigen was er winst voor Havana van Duyversputten (Emilion van ’t Schaaphof). Bij de vierjarigen kon er slechts één combinatie dubbel foutloos springen.

 

Springen B-pony’s

Drie pony’s sprongen naar de barrage van de zesjarigen.  Daarin was Yelena Maertens (LRV Koningshooikt) de snelste. Ze won met Quibus van de Eekhoek (v. Rakker L). Ook bij de vijfjarigen was er goud voor Yelena. Stalgenoot Rebel van de Eekhoek (v. Laser  van de Mereyt) zorgde daar voor. Daarmee was het springfeest van de amazone uit Koningshooikt nog niet voorbij. Met Pedje won ze trouwens ook bij de zesjarige A-pony’s. Bij de vierjarige B-pony’s tenslotte sprongen drie pony’s naar een dubbel-foutloze omloop.


Dressuur D-pony’s

Nieke Hofkens (LRV Wuustwezel) was na twee dressuuroptredens, met haar Fun Fun (Melle Wiebert) de beste  in de reeks dressuur voor zesjarigen. Ze won voor provinciegenoot Laura Petit met Quint van de Groenheuvel (v. Kadans van de Groenheuvel). Kenzo Goedons (LRV Veerle) en Coudecoer de la Haze pakten plaats drie. Bij de vijfjarigen was er goud voor Sophia Leo (LRV Moerzeke) met Biebossen Dandy Lion (v. Wes Don Dolino). Bij de vierjarigen ging die eer naar  Herweyers Emilie van LRV Sinaai met Goldmarie (v. Danny Gold).

 

Dressuur C-pony’s

Saar De Nies van LRV Leest won met haar Pon Pon bij de zesjarige C-pony’s. Tricia Meyvis (LRV Tienen) en Nobelina T (v. Nobel Nagano) reden naar de eerste plaats bij de vijfjarigen. Veerle Goedons van LRV Veerle en haar Skywalker van het Klavertje (v. Rex The Robber) wonnen bij de vierjarigen.

 

Dressuur B-pony’s

Sarah Verlinden (LRV Kontich) won met Quickstep vd Waterhoeve (v. Laser van de Mereyt) bij de zesjarigen. De reeks voor vijfjarigen ging naar Yelena Maertens met Rebel van de Eekhoek. Bij de vierjarigen was er goud voor Kato De Vos (LRV Moerzeke) met Sumba van ‘Neerhof (v. Oxford Vd Mespeleir). Bij de zesjarige A-pony’s tenslotte was er een gouden medaille voor Thijs Andries (LRV Waasmunster) met Marie Jeanne (v. Frisia’s Snow Wind).

 

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Arthur Tanghe
Deel dit bericht: