Nieuwsoverzicht

Nationaal

Wat een sport/sfeer/barrages en winnaars op nationale LRV-Indoorkampioenschappen!

10 maart 2019

Wat een geweldige barrages! Wat een geweldige sport en sfeer en wat een geweldige winnaars.  Ziedaar de samenvatting van de Nationale LRV-Indoorkampioenschappen van LRV. De heringerichte hal van de Ruiterschool zorgde duidelijk voor inspiratie want zowel ruiters, het talrijk opgekomen publiek als de paarden gaven het beste van zichzelf in de barrages.

Zwaar

In de klasse Zwaar spongen zeven combinaties naar de barrage. Daarin sprong laatste starter Raf Kooremans van LRV Merksplas met Cavalor Chai Chai (v. Westering Star) een barrage uit het boekje. Hij koos voor een bijzonder snelle wending, een optie die niemand van de zes eerdere starters had genomen, het leverde hem maar liefst drie bonusseconden en alweer een nieuwe Nationale LRV-titel op. Handen in de lucht, een enthousiast zegegebaar! Het is duidelijk dat Raf weet wat de waarde is van een Nationale LRV-titel.  Nele Vermeiren (LRV Wuustwezel), er met haar Destiny “U” van het Juxschot (v. Unique Drum II vh Juxschot)  bijna altijd bij als er om nationale titels wordt gesprongen, reed naar een knappe tweede plaats. Tom Bonny  (LRV Opwijk), Provinciaal kampioen in Brabant, sprong naar het brons met Hocus Pocus vd Lucashoeve (v. Chin Chin). De afscheidnemende kampioene, Femke D’hoore (LRV Sinaai) bleef ook foutloos met haar High Wind van Schrijberg (v; Dul vd Bisschop). Het leverde haar een mooie vierde plaats op. Ook Kristof Van Laer (LRV Kasterlee) schudde een foutloze barrage uit zijn mouw met La Vita de L’Art (v. Erco van’t Roosakker). Het bracht hem op de vijfde plaats voor Shauni Van Opstal (LRV Nederokkerzeel) met Frou Frou van de Bremboshoeve (v. Querlybet Hero) die de barrage foutloos opende. Rob Holsbeek (LRV Kortenaken), kreeg één fout met zijn Maybel van het Molenhof (v. Figaro C).

Midden

In de klasse Midden sprongen zes combinaties naar de barrage. Daarin was Jan Lamberts (LRV Kester) de allersnelste na een bijzonder knappe barragerit met een impressionant springende G’Majo van de Caloo Meerschen (v. Ugano Sitte).  Femke D’hoore (LRV Sinaai) sprong naar zilver met Best-Mix Chance Breaker (v. Heartbreaker). Carmen Moors (LRV mopertingen) mocht als derde in de prijsuitreiking aanschuiven met Nelson van de Moorkeshoeve (v. Elvis ter Putte).  Wim Bartholomeeusen (LRV Sint-Lenaarts) sprong naar de vierde plaats met Nikita van de Leeuwerk (v. Zavall-VDL). Ann Grevendonck (LRV Lommel)  en haar Kadans L (v.Namelus-R) pakten de vijfde plaats. Een bijzonder vermelding ook voor Wim Verheyen van LRV Merksplas met Monk (v. Iceberg ST). Zijn teugel brak na de eerste sprong en toch reed deze straffe ruiter door en bleef foutloos tot de allerlaatste hindernis. Daar viel een balk maar zijn rit oogstte algemene bewondering.

Licht

In de klasse Licht bleven veertien combinaties, dubbel foutloos. In de barrage lukte dat alleen voor Leen Wuyts (LRV Weelde Ravels) met Larinka van ’t Lusthof (v. Clarence C). Lisse Bosch (LRV Lichtaart) en haar snelle Vapriati van het Steentje (v. Regillio) sprongen naar de tweede plaats, voor Lander Swinnen (LRV Overpelt) met Livingstone (v. E-Fidjy of Colors). De vierde plaats was voor Mathias Snoeijs (LRV Rijkevorsel) met Oporto van Berkenhuis (v. Lord Chin). Plaats vijf, was voor Deplhine Vanhecke (LRV Ardooie) met Hindi van het Speienhof (v. Indoctro).

 

Klik hier voor alle uitslagen

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be
Deel dit bericht: