Nieuwsoverzicht

Nationaal

Verzameling van heel veel talent op prachtig georganiseerd Nationaal LRV-Ponytornooi

01 oktober 2018

Vic De Plecker was met goud in de springklasse D-Midden (Stijl) en C-Midden (stijl en barema A) de grote medaille-slokop op het Nationaal LRV-Ponytornooi te Merksplas. Maar LRV Merksplas verdiende op zijn minst evenveel goud met de organisatie van het Nationaal Ponykampioenschap. Het werd een zonovergoten ponykampioenschap in Merksplas met spannende barrages, ideale omstandigheden voor de dressuurwedstrijden, veel volk en veel pony’s en ponyruiters in alle soorten en maten.

LRV Herenthout sterk in groepsdressuur

Herenthout, is niet alleen een Kempisch carnavalsdorp, de plaatselijke LRV-vereniging werpt zich samen met LRV Bredene de laatste jaren meer en meer op als absolute specialisten in het achttalrijden. Het achttal van LRV Herenthout won zowel bij de paarden als de pony’s het provinciaal kampioenschap. De pony’s  gaven in Merksplas al het goede voorbeeld. LRV Herenthout won voor de buren van LRV Broechem. LRV Bekkevoort reed naar het brons. Dat moet voor de ruiters en amazones van LRV Herenthout extra motivatie geven om op het Nationaal Ruitertornooi in Ardooie minstens even goed te doen.

In de klasse Licht won LRV Sint-Lenaarts, voor LRV Ardooie en LRV Herent.  In de hoogste reeks van de viertallen was het goud voor LRV Peer. LRV Rijkevorsel reed naar plaats twee, voor LRV Bocholt.  Het viertal Kür op Muziek was voor LRV Kontich.

Suprematie van LRV Brabant in de springrubrieken

In de klasse B-Licht, springen, gingen achttien combinaties naar de barrage. Precies de helft bleef foutloos. De snelste van allemaal was Marthe-Louize Dieu van LRV Merchtem met haar Belle. Marthe koos voor de kortste lijnen en dat leverde haar meteen een seconde bonus op, op de nummer twee Lien De Dycker (LRV Vissenaken-Glabbeek)  met haar altijd snelle Freemanca van het Avenhof (v. Vivienne’s Vision of Freedom). Roos Notelé (LRV Westerlo) en Farina reden naar brons, voor Bjarne Geysen (LRV Wuustwezel) en Guust Boon (LRV Lochristi). Jules Meyvis (LRV Wuustwezel) en Igor pakten goud in het stijlrijden. Fleur Volckaerts reed met Parmante (v. Rakker L) naar zilver en Lio De Cock (LRV Herenthout) pakte brons met Queeny van het Rozendaelhof (v. Goldfinger).

In de klasse C-Midden bleven vijf van de elf barragekandidaten foutloos. De snelste van die vijf was Vic De Plecker  (LRV Merchtem) met zijn Limoges ter Dolen (v. Vedet van de Vondelhoeve). Het was overigens de laatste rit van Vic met Limoges, en dat zorgde begrijpelijk voor een traantje bij de 13-jarige ponyruiter. Edouard Noppe van LRV Ardooie en zijn Ghana (v. Vario van de Mispelaere) werd knap tweede voor Ylona Thijs (LRV Vlijtingen) met de razendsnelle pony Bilitis du Geer (v. Illuster Dirk Jr. -). Vic De Plecker en Waaie Q Etoyca (v. Templedruid Kyan) en Tom Moris (LRV Bocholt) met Coco Chanel D.J. pakten respectievelijk plaats vier en vijf.  Ook in het stijlrijden was Vic De Plecker de sterkste. Hij won met Donita van den Ham voor Lotte Panis (LRV Hoeselt) met Arrow Emelwerth de la Loena (v. Vivienne’s Vision of Freedom). Marie Van den Bruel (LRV Heist op den Berg) en haar Pacienda Drum vh Juxschot (v. Lars van de Groenheuvel) sprongen naar brons.

In het koninginnenummer, de klasse D-Midden, sprongen 9 combinaties naar een foutloze basisomloop. In de barrage bleven vijf combinaties foutloos. Nell Delgouffe was de allersnelste met haar pony Mieke. Lander Wynants pakte de tweede plaats met Pjotr van de Groenheuvel.  Nell Delgouffe en haar Quatro van de Vondelhoeve (v. Calipso van de Vondelhoeve) pakten meteen ook brons voor Femke Peeters (LRV Heist op den Berg) met Pepper Daisy van de Goorhoeve (v. Vedet van de Vondelhoeve) en Evelyne Franken (LRV Wuustwezel) met Imagine (v. Emmickshoven’s Diëgo).  In het stijlrijden was Vic De Plecker nog maar eens de beste. Hij pakte met Orchid’s Diva (v. Kanshebber)  zijn derde erelint van de dag. Maxine Verstrepen (LRV Herenthout) en My Sweet Angel vd Wachenshoeve (v. Invisible “E” v/h Juxschot) reed naar de tweede plaats. Ylona Thys (LRV Vlijtingen) en haar Kantje’s Ellard (v. Poppings Macho) pakten brons in het stijlrijden.

Bij de kleine A-pony’s was de zege in het stijlrijden voor Saar Aernouts van LRV Zoersel met Prins. Leen Free (LRV Peer) reed naar zilver met Cecil van de Josefinahoeve. Thibault De Waele (LRV Eksaarde Doorslaar) pakte brons.

Individuele Dressuur

In de hoogste dressuurreeks was het goud voor Ine Blommaert van LRV Opwijk. Ine had in Merksplas Nia Domo’s Evita (v. Orchard Red Prince) onder het zadel. Voor de 12-jarige amazone was het meteen de vijfde zege van  het seizoen. Ze werd eerder ook provinciaal kampioen van LRV Brabant.  Julie Vangeloven (LRV Ophoven) reed naar de tweede plaats met Schermeer Hof’s Tarzan (v. Wengelo’s Ricardo). Nieke Hofkens van LRV Wuustwezel en haar Fun Fun (v. Melle Wiebert) pakte knap brons.

In de klasse C-Licht 2 was Emilie Herweyers van LRV Sinaai de beste met haar Florenzo (v. Nieuwmoeds Patrick). Noor Verstappen uit Lille (Esperado) reed naar zilver voor Jullie Ceyssens van LRV Meeuen met Kontessa “E”.  Ook de klasse B-Licht 1 ging naar Emilie Herweyers van LRV Sinaai. Ze won net als vorig jaar met Joli. Sarah Verlinden (LRV Kontich) en haar Quickstep v/d Waterhoeve (v. Laser van de Mereyt)  reden naar een zilveren medaille voor Ella Cahuzak (LRV Herent) met Rakker.

In de klasse AB2 was het goud voor Elle Wuyts van LRV Zoersel met Glinster. Alexine Herweyers van LRV Sinaai reed met Mona naar de tweede plaats voor Marie Laure Bleyen (LRV Bocholt) met Cuypershof Snuitje.  Bij de allerkleinste pony’s ging het erelint naar Leen Free van LRV Peer met Cecil van de Josefinahoeve voor Niels Van Pamel (LRV Erpe Mere) met Bellmills Machos Gigolo. Mirte Masure van LRV Wuustwezel en Kmurthe reed naar nationaal brons.

 

 

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be
Deel dit bericht: