Nieuwsoverzicht

Nationaal

Veel lachende gezichten op Provinciale Ponykampioenschappen LRV Brabant

17 september 2018

Alle ponyclubs van het gewest zetten hun schouders onder de organisatie van het provinciaal LRV-Kampioenschap van LRV Brabant. Stoeterij Mivaro bleek de perfecte locatie voor spannende kampioenschappen.

Individuele dressuur

In de individuele dressuur klasse D-Licht 2  reed Ine Blommaert naar haar vierde overwinning van het lopende seizoen met haar Nia Domo’s Evita (v. Orchard Red Prince). Eloïse Goossens van LRV Tienen en haar Angelo (v. Lamento III) pakte zilver voor Caitlin Havet (LRV Vissenaken-Glabbeek) met Giliver Du Fraisier (v. Klootwijkhoeve’s Vidar).   Zij won ook de reeks C-Licht 2 met Norma van ’t Eppel (v. Il Natrio vd Zwartbleshoeve).  In de reeks B-Licht 1 was het goud voor Ella Cahuzak van LRV Herent met Rakker. Ze won voor Britt Vandendriessche (LRV Geetbets) met Preston  en Pieter-Jan Sarens (LRV Merchtem) met Titaya B van Elbox (v. Benneton). Diezelfde Pieter-Jan won ook de klasse AB2 met Prins Alex (v. Greulke’s Black Boy). Bij de allerkleinste pony’s ging het goud naar Cléo Vandermeulen van LRV Geetbets met Amalia v. Blijham.

Springen

In de klasse D-Midden sprong Nell Delgouffe (LRV Grimbergen) naar winst in de barema-A-wedstrijd met Mieke. Vic De Plecker van LRV Merchtem bleef eveneens foutloos in de barrage maar zijn tijd was niet snel genoeg om Nell te bedreigen. De derde plaats was opnieuw voor Nell Delgouffe  met haar Quatro van de vondelhoeve (v. Calipso van de Vondelhoeve).  Het stijlrijden ging naar Oscar Zelderloo (LRV Opwijk) met Pippa Pooh van het Prinsenbos (v. Jerome van de Vondelhoeve).  Linde Boxstael (LRV Wambeek)  en haar Landgraf van de Groenweg (v. Conor Mac Nessa) sprongen met veel stijl naar plaats 2, voor Vic De Plecker en zij Orchid’s Diva (v. Kanshebber).

In C-Midden was het goud voor Lente Dierckx van LRV Opwijk met Ilona van de Bochten (v. Calipso van de Vondelhoeve). Vic De Plecker eindigde op plaats 2, 3 én 4. In het stijlrijden won hij wel. Met Limoges ter Dolen (v. Vedet van de Vondelhoeve).

15 combinaties sprongen naar een foutloze basisomloop in de klasse B-Licht. Daarvan bleven er nog eens acht foutloos in die barrage. De snelste was Lauren Blommaert van LRV Opwijk met Ponyhoeve Parel (v. Dyle Dove). Lien De Dycker sprong naar een tweede plaats met Freemanca van het Avenhof (v. Vivienne’s Vision of Freedom). Chloé Hoste van LRV Merchtem mocht ook mee op het podium. Ze reed met haar Fioco (v. Ten Ankers Bileander) naar de derde plaats. In het stijlrijden ging het erelint naar ien De Dycker (LRV Vissenaken-Glabbeek).

Lars Van Rossem van LRV Wambeek won het stijlrijden met Maya in de reeks AB. Bij de allerkleinste pony’s waren de meeste stijlpunten voor Cléo Vandermeulen van LRV Geetbets met Amalia v. Blijham.

Groepsdressuur

In de hoogste reeks van de achttallen was het goud voor LRV Bekkevoort. In de L-reeks ging het goud naar LRV Herent. Alle resultaten

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be
Deel dit bericht: