Nieuwsoverzicht

Nationaal

Stefaan De Smet wint reeks zesjarige springpaarden - SBB Competitie voor jonge paarden Eksaarde Doorslaar

20 mei 2019

Stefaan De Smet en de zesjarige Nefertete van de Maltahoeve (v. Bisquet Balou vd Mispelaere) sprongen naar winst op de SBB Competitie voor jonge paarden in Eksaarde Doorslaar. Stefaan blijft naast voorzitter van de BWP-hengstenjury, ook een begenadigd ruiter die perfect weet hoe hij jonge en getalenteerde paarden moet opleiden. Cedric Vanleerberghe reed met It Takes Two (v. Zambesi) naar de tweede plaats. Bart Temmerman (LRV Kalken) pakte met de BWP’er Nimbus van de Voortakker (v. Inshallah de Muze) brons voor Mathieu De Nute met Valine Z (v. Va Vite). Kelly Vercauteren van LRV Moerbeke Waas pakte met New Life van het Hellehof een knappe vijfde plaats. 

Negen zesjarige combinaties bleven knap foutloos in Eksaarde Doorslaar na twee omlopen. Bij de vijfjarigen slaagde daar slechts zes van de negentig ingeschreven paarden in. Bij de vierjarigen konden dertig (op 98)  paarden twee foutloze omlopen neerzetten.

Dressuur zesjarigen

In de LRV-reeks Dressuur zesjarigen was er winst voor Linea Van Den Broeck (LRV Zwijndrecht) met N’ Amyro van Geertsmeulenberg (v. Quarterback). Tine Vermeulen van de organiserende verenging en haar Nimmerdam Special vh Linkebeke (v. Special Agent Amour) en Chris Verschueren (LRV Moerbeke Waas) met Ischa ter Kwincke (v. Hofrat) pakten respectievelijk zilver en brons. 

 

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be
Deel dit bericht:   

Stefaan De Smet is voorzitter van de BWP-hengstenjury maar ook een begenadigd ruiter met jonge paarden