Nieuwsoverzicht

Nationaal

Stand van zaken Kurkentrekker Aken 2018 + Tickets voor supporters beschikbaar

07 juni 2018

De openingsceremonie van CHIO Aken 2018 komt stilaan dichterbij. Op dit moment staat de teller op 108 kandidaat-combinaties. In 2009 waren Toine Loos en Jean Symons de trekkers van de Kurkentrekker. In 2015 nam Toine die taak terug op zich. "Jean zag van bovenuit dat het goed was en heeft ons zeker en vast ook geholpen.", zei Toine toen. Ook op 17 juli zal Toine opnieuw de Kurkentrekker op gang trekken samen met de ondertussen 25-jarige Rani die er al voor de derde keer bij zal zijn. Aan ervaring geen gebrek dus.

Ondertussen hebben we vanuit Aken de bevestiging dat er ook voor de openingsceremonie nog tickets (waarschijnlijk staanplaatsen) besteld kunnen worden.
We kunnen die zelfs aan een verminderd groepstarief aankopen. Indien u graag vrienden, kennissen, clubgenoten uitnodigt kunnen wij als LRV de groepstickets bestellen (mail naar k.vansteen@lrv.be). Dat kan tot en met 20/6. Wij bundelen de aanvraag en kunnen zo een verminderd groepstarief bekomen op basis van het aantal aanvragen. Een correcte prijs daar op plakken is op dit moment nog niet mogelijk.


Inschrijven kan nog tot volgende week maandag 11/06 - dan sluiten we definitief af

Op 23/06/2018 is het eerste oefenmoment gepland in de Breugelhoeve te Peer (Weyerstraat 1, 3990 Grote-Brogel) om 10.30u.

Een tweede oefenmoment wordt voorzien  heel waarschijnlijk op maandag 9 juli – 19.30u. in de Breugelhoeve te Peer, ingepland.

We zouden graag ook al 13.30u. een eerste gezamenlijke oefening houden op de grote grasvlakte vlak bij de start en aankomst van het cross-countryparcours.

Diervriendelijkheid en respect is een heel belangrijk issue in Aken, we willen dan ook aan alle deelnemers vragen om heel respectvol met de paarden om te gaan.

Alle paarden dienen in orde te zijn met hun vaccinatieschema voor rhinopneunomie en influenza

Er zal  door de organisatie van Aken één inkombandje per ruiter/amazone voorzien worden + één bandje voor een begeleider waarmee u tijdens de volledige wedstrijd (tot en met zondag 22/07) toegang krijgt.

De kurkentrekker zal gereden worden in correct LRV-ruiteruniform met zwarte ruiterpet en Sint-Joris-schildje en witte handschoenen.

Voor maandag 16/07/18 en dinsdag 17/07/2018  is er catering voorzien (ontbijt, lunch, avondmaal).

Er zal  door de organisatie van Aken een terrein voorzien worden waar er met tenten, caravans, vrachtwagens met mobilhome, … kan overnacht worden.

U kan/mag uiteraard ook een andere mogelijkheid (hotel, B&B, … )gebruiken op eigen kosten. 
Vanaf zondagnamiddag. kan u in Aken aankomen.

In dat verband kunnen we u het volgende melden:

U kan hiervoor best de toeristische dienst van Aken contacteren. Zij doen alle boekingen voor Aken en weten perfect waar er nog plaats is met een voorkeur voor de “’low-budget’-sector zoals B&B en Iris Budget Hotels.
Conatct: Karolin Meierrose -k.meierrose@aachen-tourist.de

Voor wat de transportkosten van en naar Aken betreft,  zullen we een forfaitair bedrag per paard voorzien.

Er zijn een dertigtal vaste wedstrijdstallen op de terreinen van Aken zelf. Er zijn 20 stallen ter beschikking  bij Peter Weinberg (de Belgische jumping-bondscoach) vlakbij CHIO Aken.
De overige stallen worden ‘tijdelijke wedstrijdstallen’ die Aken zal voorzien in de buurt van het kampeerterrein. 

 

Nog een beetje achtergrondinfo:

Persbericht Openingsceremonie CHIO Aachen 2018: https://www.chioaachen.de/de/news/spektakulaere-eroeffnungsshow-rund-um-china/

 

 

 

 

 

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be / www.caremans.be
Deel dit bericht:   

Toine Loos en Rani in 2009