Nieuwsoverzicht

Nationaal

SBB koestert en coacht talent

25 april 2019

"Een jong paard opleiden tot een sportpaard is het mooiste wat er is!”

SBB heeft een boon voor talent! Als ‘coach’ staan ze ondernemers bij met advies  op fiscaal, boekhoudkundig en zakelijk juridisch vlak. Ook inzake de omgevingsreglementering en accommodaties begeleidt SBB heel wat klanten. Ondernemen en coaching zit in ons DNA.” opent Jef Franck die naast de rol van accountant ook verantwoordelijk is voor de PR van SBB. Zijn collega Bart Nelissen, directeur kantorennet en commercieel beleid, vult aan: “We gaan samen voor het succes van de klant, vertrekkend vanuit professioneel en persoonlijk advies”. Afspraak met Jef en Bart op de Nationale Finale van de AVEVE Eventing Cup, een week voor de start van de SBB Competitie voor Jonge Paarden en Pony’s.

Buiten

Jef Franck:  Verschillende van onze SBB-collega’s hebben een band met paarden en/of pony’s. We houden van de sport, we houden van het landelijke buitenleven en we houden van LRV. We ontmoeten op dagen als deze heel wat klanten, want verschillenden van hen hebben een bedrijf én paarden. Er is de groeiende professionalisering van de sector en dat maakt het enorm boeiend om bedrijven te begeleiden. We zien ook duidelijk raakvlakken tussen de bedrijfs- en paardenwereld. Omgaan met de dieren vergt discipline, doorzettingsvermogen. Je mag op geen inspanning meer of minder kijken. Je moet je laten omringen door de juiste mensen. Het zijn dezelfde accenten die terugkomen in de bedrijfswereld.

LRV

Bart Nelissen: Vanuit ons verleden is er ook een band met LRV. Die historische band is niet het enige dat ons verbindt. We kunnen ons heel goed vinden in datgene waar LRV voor staat. Toegankelijke paardensport. Alle disciplines. LRV is verankerd in zowat elke gemeente in Vlaanderen en iedereen is welkom bij LRV. Het is bij SBB eigenlijk net hetzelfde. Elke ondernemer is bij SBB welkom. We kunnen hem of haar op heel veel vlakken ondersteunen. Aannemers, vrije beroepers, landbouwers,… voor elk type ondernemer hebben we specialisten in verschillende disciplines.  Ondertussen beschikken we met SBB over 30 kantoren verspreid over heel Vlaanderen. Zo staan we ook dicht bij de klant wat het persoonlijk contact vergemakkelijkt.

Jonge paarden

Jef Franck: Er is weinig mooier dan een jong paard opleiden tot een sportpaard. Zowel Bart als ik hebben dat ondervonden toen we zelf nog actief waren als ruiter. De SBB Competitie voor jonge paarden en pony’s staat voor de verantwoorde manier om deze jonge paarden te laten proeven van de ‘echte’ sport.

Bart Nelissen: Als je naar het profiel van de deelnemers kijkt zie je ruiters en amazones die uit heel Vlaanderen komen. Vaak hebben zij ook een connectie met het ondernemerschap. En van connecties gesproken: SBB begeleidt ook veel jonge of startende ondernemers naar het volle ondernemerschap. Ieder kantoor beschikt over adviseurs die talent begeleiden naar een solide onderneming. Net zoals een jong paard zich ontwikkelt tot een goed sportpaard, is er voor SBB niks mooiers dan een onderneming zien groeien. Er zullen ongetwijfeld hindernissen zijn in het parcours, maar dan is het onze taak als ‘coach’ om die te helpen overwinnen.

Begrip

Jef Franck: De SBB-Competitie is een begrip geworden binnen de hippische wereld. Ruiters en amazones, fokkers, eigenaars, handelaars, paardenliefhebbers,… kijken uit naar de start van de wedstrijden. Ze willen hun paarden of pony’s tonen, buitenkomen, … Ook ondernemen is ‘buiten komen’, netwerken.  Deze competitie is meer dan de start van een mooie sportcarrière, het kan ook de start naar ondernemerschap zijn, samen met SBB.

Partnerschip

Jef Franck: Omdat er zoveel inhoudelijke connecties zijn tussen SBB en de paardensport, zal het u niet verbazen dat SBB al jaren  partner is van LRV. En dat willen we zo houden. We hebben net nog ons partnership verlengd. Zo kunnen we samen talent blijven koesteren, coachen en ontwikkelen.


Actieve LRV’ers

Bart Nelissen heeft een actief verleden als ruiter bij LRV De Berkenruiters in Gellik. Op dit moment is het vooral zijn dochter die regelmatig in het zadel kruipt en actief is binnen LRV. Jef Franck was jarenlang rijdend lid van LRV Sint-Laurentius Oostmalle en ook nu nog is hij  erg betrokken bij de werking van de Kempische LRV-vereniging. Als er een feestje of activiteit wordt georganiseerd helpt hij graag mee.

 

 

 

 
Deel dit bericht:   

Jef Franck en Bart Nelissen genieten van de sport, de omgeving en de zon tijdens de Nationale Finale van de AVEVE Eventing Competitie