Nieuwsoverzicht

Nationaal

SBB Finale Springen: Jan Stoffelen en Naomie pakken de titel bij de zesjarigen

30 juni 2019

De Nationale Finale van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden levert een volledig BWP-getint podium op bij de zesjarige springpaarden. De ruiters/amazones in het zadel zijn één voor één bekende LRV-namen.  

Jan Stoffelen (LRV Minderhout) stuurde de door Staf Brosens gefokte Niara (Elvis ter Putte x Flamenco Desemilly) naar een foutloze en bijzonder snelle barrage.  Het levert de ruiter van LRV Minderhout het zoveelste groen-witte erelint op. Het duo Jan Stoffelen – Niara, kon zich samen met nog 15 andere combinaties plaatsen voor de barrage. In die barrage bleven vijf combinaties  foutloos.  We zetten ze graag even op een rijtje:

Toon Clemens (LRV Genk) reed Naomi van Dorperheide (v. Cayenne van de Heffinck x Winningmood van de Arenberg – fokker: Stoeterij Dorperheide) naar de tweede plaats. Elke Appeltans van LRV Lummen reed Nymph  (v. Diamant de Semilly x Carthago – NV Postelmans)  naar de derde plaats. Daarmee is het podium volledig van BWP-signatuur. De vierde plaats ging naar Jan Caers (LRV Westerlo) met Zidan Bleu Z (Zirocco Blue VDL x Cicero Z – fokker René Danneels). Inge Pieck (LRV Lummen) zorgde met No Fathes Girl (Verde Gaio x Eldorado van de Zeshoek)  op de vijfde plaats, voor een tweede succes voor de fokkerij van de NV Postelmans uit Lummen.

25 combinaties sprongen dankzij een foutloze omloop naar een barrageplaats bij de vijfjarige springpaarden. Vijf combinaties bleven foutloos.  Martijn Tormans (LRV Schoonbroek)  was met Oberon van den Berg (Thunder van de Zuuthoeve x Concorde - fokker: Gustaaf Van Massenhoven) de allersnelste van het pak.  Neeltje Vanrusselt (LRV Stevoort) stuurde Jola Blue (Zirocco Blue VDL x Lucky Boy) naar zilver, voor Jorich Spits (LRV Merksplas) met Jorado van’t Koningshof (Zirocco Blue x Cristo -fokker: Jan Jochems). Fenna Goethals (LRV Bassevelde) pakte een vierde p;laats met Cobayashi HF Z (Cor vd Mespel Z). Gunther Van Duyse (LRV Sint Gillis Waas) reed Otis van de Zevenster (v. Toulon) naar plaats vijf.

Sigrid Vermeulen pakt met Perle D’Or van de Gaverstede ticket voor Gesves

Bij de vierjarigen bleven 31 combinaties dubbel foutloos. Een BWP-jury beoordeelde de foutloze BWP-paarden op hun springkwaliteit en aanleg. De meeste punten waren voor Sigrid Vermeulen (LRV Lochristi) met Perle d’Or van de Gaverstede (Wandor van de Mispelaere x Equistro) van fokker Johan Torck uit Drongen. Het levert hen meteen een wildcard op voor de Belgische Kampioenschappen in Gesves. 


Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: LRV
Deel dit bericht:   

Martijn Tormans met Oberon - winnaars 5-jarigen