Nieuwsoverzicht

Nationaal

SBB-Competitie voor Jonge Pony's Lippelo

11 april 2018

LRV Lippelo, stond voor de eerste maal in het bestaan van de SBB-Competitie voor Jonge Pony’s, in voor de organisatie van de Antwerpse manche.

In de springreeks voor zesjarige D-pony’s (16 deelnemende combinaties) was de overwinning voor Caroline Van Rossum van LRV Zoersel. Zij was de enige die met haar Qualinka “F” van het Juxschot (v. Kantje’s Fahran) tweemaal foutloos kon blijven. Dat lukte haar bovendien ook nog eens in de barrage. Qualinka kwam bij Caroline als veulentje toen haar ouders het voor haar zevende verjaardag bij fokker Gust Vermeiren kochten.  Nell Delgouffe van LRV Grimbergen reed Quatro van de Vondelhoeve (v. Calipso van de Vondelhoeve) naar de tweede plaats, voor Hanne Van Hoeck (LRV Sint-Lenaarts) met Quintessence  (v. Brownboy TH).

De dressuur voor zesjarige D-pony’s ging naar Nieke Hofkens van LRV Wuustwezel met Fun Fun (v. Melle Wiebert). Laura Petit van LRV Merksplas en haar Quint van de Groenheuvel (v. Kadans van de Groenheuvel) reden naar zilver voor Hanne Van Hoeck en Quilana (v. Berktzicht Jekilja).

Bij de vijfjarige D-Pony’s was er goud voor Evelyne Franken (LRV Wuustwezel) met Rox van de Noordheuvel (v. Eternity van de N. Ranch). In dressuur was Michiel Nevelsteen (LRV Geel Larum) met Rolex (v. Nia Domo’s Bolero) de beste. In de reeks vierjarige D-pony’s sprongen drie combinaties dubbel foutloos. In de dressuur was de zege voor  Merel Braspenning (LRV Wortel) met Albrecht’s Hoeve Cassanova (v. Orchard Red Prince).

Bij de zesjarige C-springpony’s was het goud na een barrage voor Yara Kleeren (LRV Rijkevorsel) met Indy (v. Irakion). Lio De Cock (LRV Herenthout) reed met Quelle Dame vd Vogelzang (v. Amedijks’s Idool) naar de tweede plaats. Ook in dressuur toonden Indy (v. Irakion) en Yara Kleeren, het meeste aanleg. Ze won voor Saar De Nies (LRV Leest) met Ponpon. Merel Braspenning (LRV Wortel) en haar Redbull reden naar winst in de reeks 5-jarige C-pony’s springen, Tricia Meyis van LRV Tienen en Nobelina T (v. Nobel Nagano) reden dankzij een knappe proef naar een eerste plaats in de dressuur. In de reeks 4-jarige C-ponys was er dressuurgoud voor Florine Vorsselmans (LRV Meer) met Storm van Wilderthof (v. Let’s Go van het Rozendaelhof).

Bij de zesjarige B-pony’s sprong Yelena Maertens van LRV Koningshooikt naar goud met Quibus van de Eekhoek (v. Rakker L). Bij de vijfjarige haalde ze ex aequo het met Banjo R (v. Black Diamond) en Rebel van de Eekhoek (v. Laser van de Mereyt). In de dressuur voor zesjarige B-pony’s was de eerste plaats voor Saar Brepoels van LRV Vlijtingen met Kortehoeve’s Andy. Yelena Maertens won met Rebel van de Eekhoek de reeks voor vijfjarige D-dressuurpony’s en bij de vierjarige stokmaatgenoten was de zege voor Kato De Vos (LRV Moerzeke) met Sumba van ’t Neerhof (v. Oxford van de Mespeleir). 

In de reeks zesjarige A-pony’s springen, was Yelena Maertens en haar Pedje goed voor goud. Diezelfde Pedje, won ook in dressuur, maar dan onder het zadel van clubgenote Lotte De Pauw.

Alle resultaten

 

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Eddy Laeremans
Deel dit bericht:   

Caroline Van Rossum met Qualinka “F” van het Juxschot