Nieuwsoverzicht

Nationaal

SBB-Competitie voor Jonge Paarden te Heusden - BWP'ers scoren zowel in springen als dressuur

24 mei 2018

De SBB-Competitie voor Jonge Paarden in Heusden lokt traditioneel veel volk en paarden naar Limburg.  Dat was in 2018 niet anders.

Bij de zesjarige springpaarden kwamen 54 paarden aan de start. Daarvan bleven er negentien dubbel foutloos. Zeven paarden konden ook in de barrage van al het hout blijven. De snelste was Pieter Vanhoof (LRV Meerhout) met Mycanta (Der Senaat x Indoctro). Een fokproduct van Wim en Dominique Segers – Verhoeven uit Geel.  Wim Bartholomeeusen (LRV Sint Lenaerts) en Marlou van de Leeuwerk (Tonixe x Argentinus – fokker: Ronny Joossen uit Brecht) snelden naar de tweede plaats voor provinciegenoot Jens Teunkens (LRV Schoonbroek) met Mardisch van den Berg (Numero Uno x Darco). Ingriet Ramaekers (LRV Bocholt) sprong met Elvic v/h Hoeve Terras (v. Elvis ter Putte) naar de vierde plaats voor Shelsey Berkvens (LRV Beerse) met Huppydam WP Z (v. Huppydam des Horts). Ook Ben Thiry (LRV Orsmaal) en Casper de Sainta (v. Calvaro) en Sus Dirickx (LRV Lummen) en Nadal C (v. Nabab de Rêve) bleven foutloos.

Dressuur Heusden, BWP’ers vooraan. (verslag: Ulrike Rahn)

Met nog één wedstrijd te gaan (Lommel 10 juni2018 ) lijkt het erop dat de lijsttrekkers van de verschillende SBB-reeksen hun kopposities niet willen afstaan.

In de LRV reeks van de zesjarigen kwamen vijf van de zes deelnemers uit Vlaams-Brabant.Winnares was Inez Verschooten (LRV Kortenaken) en haar eigen BWP fokproduct Miss Nessie van ’t Hoverhof (Aaron x De Niro).  Els Thiry (LRV Bekkevoort) en Faluna (v. Christ) werden tweede.

In de Open-reeks zesjarigen was het specialist  ‘jonge paarden’ Nick van Laer (LRV Langdorp) die met Just a Gigolo  (v. Johnson) voor de overwinning zorgde. Pieter Foets eindigde met de zelfgefokte BWP-merrie Marieke v/h Kolisbos (Special Agent Amour x Krack C) op plaats twee.

Met 12 paarden was de Open- reeks vijfjarigen goed bezet. Een eerste plaats bezorgt  Lore Vandeborne (LRV Kuringen) met Explosion Pia v/d Bergerhoeve (v. Everdale) een gedeelde eerste plaats in de ranking van de Open-reeks van de vijfjarigen. Birgit Ceuleers (LRV Kortenaken) en haar BWP’er Noortje van ’t Rommersum (Special Agent Amour x Voltaire, fokker: Els Beckers) werden in Heusden knap tweede. Nick van Laer en de zwarte BWP’er Nymeia van Kinschot (Dream Boy x Obelisk, fokker Lucas Wens) werden derde. In de LRV klasse van dezelfde leeftijdscategorie reed Caroline Raskin (RV Stevoort) en Idool Lita  SW (v. Charmeur) naar plaats één, haar derde overwinning in de SBB competitie. Caroline werd op de voet gevolgd door Charlotte Mast en Ibola (v. Apache).

Bij de jongste deelnemers was Mieke Dries in de Open-reeks de concurrentie te sterk af. Met haar zelfgefokte BWP’ers Orofino en Olanda, beide van de Kempenhoeve, en beide producten van de hengst Escolar, tekende ze voor plaats één en twee.

Olanda kwam trouwens samen met haar drie weken oud veulen naar Heusden. Mieke is terecht trots: “Die kleine Indian heeft met haar twee ‘deelnames’ aan Geetbets en in Heusden al meer wedstrijdervaring als velen die even oud zijn als de moeder, die dus ook nog maar vier jaar is. Dit is nog maar eens het bewijs hoe belangrijk een goed karakter in de fokkerij en de sport, is. En voor de Kempenhoeve is dat zeer belangrijk.”

In de reeks vierjarigen LRV, met een mooi deelnemersveld van 13 combinaties, was de overwinning voor Steffi van Loo (LRV Aarschot) en de Trakehner merrie Eichengold (v. Schwarzgold).  Ex-aequo tweede werden BWP’er Onira van het Veerpont (De Niro x Gribaldi, fokker Joorter-Rahn) onder Evelien Neven (LRV Zoutleeuw) en Lotte Maesen (LRV Bree) met James Brown (v. Hofrat).

Deel dit bericht:   

Inez Verschooten