Nieuwsoverzicht

Nationaal

SBB-Competitie voor Jonge Paarden Lommel: BWP-paarden scoren in dressuur en springen

11 juni 2018

Zeven combinaties sprongen naar een dubbel foutloze omloop bij de zesjarige springpaarden. Drie van hen bleven ook in de barrage foutloos. De snelste foutloze was Jens Teunkens (LRV Schoonbroek) met de door Jan Teunkens gefokte Mardish van den Berg. Mardish van den Berg is een zoon van Numero Uno uit een Darco-moeder.  Miquel Caluwé van LRV Puurs en zijn Valentina DH Z (v. Va Vite) sprong naar een tweede plaats. Ook op de SBB Competitie voor Jonge Paarden van LRV Kieldrecht Vrasene haalde Valentina DH Z al een tweede plaats. Ben Thiry (LRV Orsmaal) sprong met National N Z naar de derde plaats.  Elke Vermeiren (LRV Meerle Meerseldreef) stuurde Gequan vd Bartvelden (v. Cupido) naar de vierde plaats. Wim Verheyen van LRV Merksplas, pakte een vijfde plaats met Monk (v. Iceberg ST) voor Marijke Both met Ziggy vd Kattevennen Z (v. Zilverstar T) en Ben Thiry (LRV Orsmaal) met Casper de Saint’a (v. Calvaro). Bij de vijfjarigen sprongen elf combinaties naar een dubbel foutloze omloop. Bij de vierjarigen waren er dat zes.

Ook bij de zesjarigen dressuurpaarden in de LRV-reeks was er goud voor een BWP-paard. Miss Nessie van ’t Hoverhof (Aaron x De Niro) liep met Inez Verschooten (LRV Kortenaken) naar goud in een sterk bezette ring. ’t Hooverhof staat voor de fokkerij van de familie Verschooten-Houblon uit Waanrode.  Wim Robberechts (LRV Grimbergen) reed met Halloween (v. Charmeur) naar de tweede plaats voor Dorien Desaer (LRV Orsmaal) met Magic Star (v. Surprice).  In de Open-reeks was de overwinning voor Pieter Foets (LRV Grote Brogel) met Merel van ’t Nachtegalehof (Uphill x Rubin Royal). Merel van ’t Nachtegalehof werd gefokt door Miet Paesen en Pieter Foets. Caro Gils (LRV Grimbergen) en haar Hunter K (v. Bojengel) pakten zilver in Lommel. Pieter Foets pakte ook een derde plaats met zijn Marieke vh Kolisbos (v. Special Agent Amour).

Bij de vijfjarige dressuurpaarden was Idool TC (v. Bretton Woods) de beste in de LRV-reeks. Idool TC liep in Lommel met Amber Wuyts (LRV Bree) naar de eerste plaats. Debbie Van Gaal (LRV Kaulille) en Camea pakten zilver voor Vincent Van De Poel (LRV Mol Achterbos) met Icebreaker van den Haagakkers (v. Davino V.O.D.). In de Open-reeks was er goud voor Gigi Van Der Leest met Nouvelle  (v. Sir Donovan). Pieter Foets reed Icadichoe (v. Charmeur) naar de tweede plaats, voor Birgit Ceuleers van LRV Kortenaken met Noortje van ’t Rommersum (v. Special Agent Amour).

Bij de vierjarige dressuurpaarden was er in de LRV-reeks, winst voor Evelien Neven (LRV Zoutleeuw) met Just Me Jellybean (v. Sorento). Nathalie Van Hemelrijck (LRV Meise-Wolvertem) en haar Obama (v. Sir Donovan) pakten zilver voor Anke Van Moer (LRV Leopoldsburg) met O-Special der Steenakker (v. Special Agent Amour). In de Open-reeks was er winst voor Sasa Janelle Gielen met Beyonce (v. Best of Gold).

 

Auteur: Kris
Bron: LRV
Copyright foto: Linda Vangansewinkel
Deel dit bericht:   

Jens Teunkens met Mardish van den Berg