Nieuwsoverzicht

Nationaal

SBB Competitie voor Jonge Paarden LRV Kieldrecht Vrasene: Raf Mols springt naar zege bij de zesjarigen

03 mei 2018

Ook in op Stal Hulsterlo had het hard geregend in de nacht van zondag op maandag en maandag op dinsdag. De tweede springpiste was één grote plas en springen bleek onmogelijk. Niet getreurd, de grote piste werd in twee verdeeld. De springwedstrijden konden meteen in perfecte omstandigheden plaatsvinden op twee goed lopende parcoursen die heel veel deelnemende paarden vertrouwen gaf.

Bij de zesjarigen sprongen zestien paarden een dubbele nulronde. In de barrage konden dat nog eens zeven combinaties herhalen. De snelste was Raf Mols van LRV Broechem met de BWP’er Medard M. (v. Triomphe de Riverland). Mario Caluwé (LRV Puurs) en Valentina DH Z (v. Va Vite) sprong naar de tweede plaats voor Tess Van Puyvelde (LRV Sint-Niklaas) met Mauriaan de la Lande (v. Deauville de la Vie). Gert Geeroms (LRV Kerksken) en zijn Mona van de Kloosterbos (v. Numero Uno) en de Isabel De Rycker (LRV Sijsele) sprongen naar plaats vier en vijf. Ook Gitte Bartholomeeusen (LRV Sint-Katelijne-Waver) sprong een foutloze barrage met Milana (v. Diamant de Semilly). An Verheyen (LRV Sint-Niklaas) en Hevita (v. Kojak) slaagden daar ook in.

Bij de vijfjarigen sprongen 25 combinaties twee foutloze omlopen. Bij de vierjarigen waren er dat ook 25.

In de LRV-reeks voor zesjarige dressuurpaarden was het goud voor Ann De Ruyck van LRV Kalken met Lady van de Wafelhoeve (v. Charmingmood). Anneke De Vrée (LRV Sint Jan in Eremo) en haar Tongerenhof Paragon (v. Tongerenhof Peridoot) reden naar het zilver voor Joyce Coupillie (LRV Westkapelle) met Hazel Sollenburg (v. Charmingmood).  In de Open-reeks voor zesjarige dressuurpaarden was er winst voor Nick Van Laer (LRV Langdorp) met Maxima van de Kiekenhoef (v. Bretton Woods). Flore De Wine reed haar hengst Mr. Grey (v. Grey Top) naar een tweede plaats voor Nikki Van Den Bosch met Hanoeska (v. Apache).

Jessica Roets (LRV Bassevelde) pakte goud in de LRV-reeks voor vijfjarige dressuurpaarden met No Limit vd Bekput (v. Diamo Gold). Nick Van Laer (LRV Langdorp) mocht ook opnieuw naar de prijsuitreiking. Hij won met Nymeia van Kinschot (v. Dream Boy).

Bij de allerjongste dressuurpaarden (4j) was er in de LRV-reeks een overwinning voor Christophe Kreutziger (LRV Lippelo) met Ocho (v. Fuerst Romancier). In de Open-reeks ging het goud naar Flore De Winne (LRV Denderwindeke) met San Lora (v. San Amour).

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be
Deel dit bericht:   

Raf Mols won de reeks van zesjarige springpaarden met Medard M.