Nieuwsoverzicht

Nationaal

SBB-Competitie voor Jonge Paarden Gewest Roeselare - Geen verrassingen tussen de winnende combinaties

24 mei 2018

Het LRV-gewest Roeselare organiseerde op Pinkstermaandag in en om Stal De Ark, de tweede West-Vlaamse manche van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden.

Bij de zesjarigen sprongen zeven paarden naar de barrage dankzij twee foutloze omlopen. Drie bleven ook in die barrage foutloos. De snelste was Bart Temmerman (LRV Kalken) met Macarena v. ’t  Recht eind (Va Vite x Lys de Darmen). ‘Van ’t Recht Eind’ staat voor de fokkerij van Daniël en Karine D’Haese – Vandamme uit Eksaarde Doorslaar.  Ann-Florence Noppe (LRV Ardooie) en haar Milona van het Speienhof (Chopard VDB Z x Ramiro’s Bube). Deze combinatie won de eerste West-Vlaamse manche op stal De Ark in Kortemark. Ruben Lannoo (LRV Pittem) en zijn Masetto (Cayenne van de Heffinck x Contact vd Heffinck). Mozar van de Heibos (Zirocco Blue VDL x Lys de Darmen) en Paul De Smet reden naar de vierde plaats voor Koen Gelaudé met Calensky Hero Z (v. Cornet Obolensky). Geert Storme (LRV Wetkapelle) en Madonna van de Pereboom (Cicero x Thunder van de Zuuthoeve) reed naar plaats zes. Matthias Vancouillie (LRV Veldegem-Ruddervoorde) en zijn Malita Sitte vd Waterhoeve sprongen naar plaats zeven.

Bij de vijfjarigen sprongen acht paarden naar een dubbele foutloze omloop. Drie BWP’ers bleven ook in die barrage foutloos. Nefertete van de Maltahoeve (v. Bisquet Balou vd Mispelaere) onder Stefaan De Smet (LRV Bassevelde).  Nimbus van de Voortakker (v. Inshallah de Muze) met Evelien De Poorter van LRV Kalken en Nazarine vd Bokke (v. Tornesh) met Isabel De Rycker (LRV Sijsele). Bij de vierjarige springpaarden, lukten 10 combinaties in een twee foutloze omlopen.

Dressuur

Halloween (v. Charmeur ) reden naar de eerste plaats in de LRV-reeks voor zesjarige dressuurpaarden. Joyce Coupillie (LRV Westkapelle) pakte met haar Hazel Sollenburg (v. Charmingmood) een tweede plaats. Nele Blindeman (LRV Moerzeke) en haar Holanda van ’t Spoor (v. Chippendale) reden naar brons.  In de LRV-reeks voor vijfjarige paarden was de zege voor Jessica Roets (LRV Bassevelde) met No Limit vd Bekput (Diamo Gold x Clipper van de Begijnakker – fokker: Eddy De Baets uit Bassevelde). In de Open-reeks was Diederik Desoete (LRV Westkapelle) de beste met Nitro Golden (Saros van ’t Gestelhof x Jazz Time – fokker: Paul Desoete uit Lissewege).  In de LRV-reeks voor vierjarige paarden ging Jan Michiels van LRV Moerzeke en zijn Feine Deern met goud naar huis. In Open-reeks lukte dat voor Pieter Vermeire met Iron Man VA (v. Bailamos Biolley).

 

 

 

 

Auteur: Kris Van Steen
Bron: LRV
Copyright foto: Dirk Caremans - www.hippofoto.be / www.caremans.be
Deel dit bericht:   

Bart Temmerman